Furt de proporții incredibile în Ialomița: hoții au recoltat 30 de hectare de floarea soarelui și au plecat cu 70 de tone de semințe în ziua de Sfânta Maria!

0
8564
Vecinii au furat 30 de hectare de floarea soarelui de la Agromec Balaciu chiar în zi de sărbătoare, de Sfânta Maria

Un furt de proporții absolut incredibile a avut loc în comuna Ciochina, din județul Ialomița, unde hoții au recoltat, pur și simplu, nu mai puțin de 30 de hectare de floarea soarelui din culturile societății Agromec Balaciu! Cazul este prezentat de site-ul Agrointel.ro: tâlharii, profitând de faptul că luni a fost zi de mare sărbătoare (Sfânta Maria), au dat tunul cel mare, încărcând în camioane 70 de tone de semințe de floarea soarelui și făcându-se nevăzuți cu ele.

A doua zi, angajații Agromec Balaciu s-au prezentat la lucru și au mers pe câmp, să vadă dacă pot începe miercuri recoltarea culturii. Când au ajuns la fața locului, au suferit un adevărat șoc: 30 de hectare dispăruseră!

Este pur și simplu de necrezut că hoții au putut fura atât de mult, ziua în amiaza mare, fără să fie văzuți sau observați de cineva. Recoltarea s-a făcut haotic, scrie Agrointel.ro, iar paguba se ridică, nominal, la 210.000 lei, dar în realitate daunele sunt mult mai mari, pentru că acum conducerea fermei se vede în imposibilitatea de a-și onora contractele.
A fost anunțată poliția din Ciochina, care va trimite pe câmp o echipă, să înceapă ancheta. Din acest motiv, nici partea de recoltă care a scăpat jafului nu poate fi recoltată momentan.
Antonio Galvao, administratorul fermei, a declarat pentru Agrointel.ro că exclude posibilitatea unei erori. Hoții au recoltat cele 30 de hectare din mijloc, și nu din capetele rândurilor, astfel încât din drum să nu se poată observa.

Suspiciunea planează asupra altor fermieri din zonă, care pot pretinde că e propria lor producție și s-o vândă legal. Recoltarea s-a făcut barbar, în viteză, hoții grăbindu-se să jefuiască o suprafață maximă într-un timp cât mai scurt, pe parcursul zilei de luni, de aceea în unele locuri n-au fost tăiate toate plantele, ci pe sărite.

Poliția și proprietarii fermei fac apel la localnici, la vecini și la oricine a trecut pe acolo în cursul zilei de luni, dacă au văzut ceva suspect sau pot da indicii pentru a identifica tâlharii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD-istul Rafila a dat pe furiș de la buget 21 de milioane de euro pentru „consultanță” la OMS, unde a fost angajat până să devină ministru. Dezvăluire USR

* După 32 de ani, se confirmă oficial implicarea URSS în instalarea regimului Iliescu. Rechizitoriul Parchetului General: „Nu există probe relevante ale existenţei teroriştilor în decembrie 1989”

* GRIGORE CARTIANU: Salman Rushdie a fost înjunghiat de un zombi: ayatollahul Khomeini

* DOCUMENT. 17 înalți oficiali americani, scrisoare către Joe Biden: „SUA trebuie să înarmeze Ucraina ACUM, înainte să fie prea târziu. Războiul e într-un punct decisiv. Dacă Putin câștigă în Ucraina, aliații noștri estici sunt în pericol”

* Starea elitei armatei ruse pe frontul din Ucraina: „Militarii mor de foame, fură mâncare din magazine, jefuiesc. Abuzează de alcool și droguri”. Brigada a 14-a a forțelor speciale GRU a fost distrusă aproape complet

* Războiul subversiv dezlănțuit de Ucraina în Crimeea. Agenții Kievului îi fac KO pe ruși cu propriile lor arme: operațiuni psihologice cu zvonuri, sabotaje și alarme false

* Generalul Marcenko: „Pentru a recupera Crimeea, va trebui să distrugem podul. Să le luăm ocupanților șansa de a-și întări trupele”

* Trădare la vârf: un general ucrainean din GRU a trimis Rusiei informații secrete. Încolțit, a încercat să-i împuște pe anchetatori

* Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

* David Popovici i-a depășit deja, la viteză, pe legendarii Michael Phelps și Caeleb Dressel. După recordul mondial la 100 m liber, are și al treilea timp din istorie la 200 m liber. La nici 18 ani, e dublu campion mondial și dublu campion european

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here