Fugarul Dragomir, fost ofițer SRI condamnat pentru corupție, s-a predat în Italia. Aplică planul Bica – Săvulescu – Mario Iorgulescu

1
1304
Cât a fost în țară, infractorul Dragomir a fost apărat de Gâdea, sluga altui infractor

Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, condamnat definitiv în România la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție, s-a predat, joi, autorităților italiene la Bari, au declarat pentru G4Media.ro surse din Poliție.

Potrivit acestora, Dragomir a fost depus în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare, emis de Tribunalul București.

Fostul locotenent-colonel SRI a plecat din țară cu o zi înainte de condamnare, cu mașina, pe la Vama Nădlac (jud. Arad).

Dragomir se alătură altor fugari români care fie au condamnări definitive (Alina Bica, Dragoș Săvulescu), fie au mandat de arestare europeană (Mario Iorgulescu).

Toți aceștia s-au dovedit greu de adus în țară – până acum, chiar imposibil -, pentru că Italia le asigură o protecție suspect de mare, blocând sau tergiversând extrădarea.

Există bănuiala că și Prințul Paul, condamnat în dosarul „Ferma Băneasa”, se ascunde tot în Italia, devenită țara favorită a infractorilor români care încearcă să scape de executarea pedepsei.

În cazul lui Dragoș Săvulescu, justiția italiană a mers chiar mai departe. Tovarășul de escrocherii al fostului primar Radu Mazăre a scăpat de pedeapsă după ce Curtea de Apel din Napoli i-a comutat pedeapsa într-una cu suspendare. Judecătorii din Napoli i-au șters lui Săvulescu 3 ani din pedeapsă în baza unui decret de grațiere din 2006 și, constatând că a rămas cu 2 ani și jumătate (sub 3 ani), i-au comutat pedeapsa într-una cu suspendare. Decizia Curții de Apel Napoli a rămas definitivă prin neapelare de către procurorul italian.

Alți doi apărători ai infractorului Dragomir: Cristoiu și Ciutacu

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here