Acasă Economie Fug banii de noi ca de ciumă! Volkswagen ocoleşte România pentru construcţia...

Fug banii de noi ca de ciumă! Volkswagen ocoleşte România pentru construcţia unei noi fabrici de automobile în Europa de est

Volkswagen a decis să aleagă Serbia pentru noua fabrică pe care vrea să o construiască în Europa de Est, în detrimentul altor ţări precum România, Turcia, Macedonia sau Bulgaria, scrie presa sârbă.

Publicaţia germană Deutsche Welle scrie însă că Volkswagen nu ar fi luat încă o decizie în privinţa amplasării noii fabrici, Bulgaria fiind însă în prezent favorită în cursa pentru atragerea investiţiei, nu România. Potrivit Novosti, este de aşteptat ca manangementul grupului german să confirme în următoarele zile planul de a investi 1,4 miliarde de euro în Serbia.

Investiţia va crea 5.000 de locuri de muncă, iar capacitatea anuală a fabricii va fi de 300.000 de automobile. Volkswagen va produce în noua fabrică vehiculele SUV din familiile „Skoda” şi „Seat”, modele care vor fi mutate în Serbia din oraşul ceh Kvasina, care în schimb va prelua producţia de Volkswagen Passat. Primele maşini ar putea ieşi pe poarta fabricii în 2023, notează Adevărul.

Politicile guvernului de la Bucureşti au devenit o sperietoare pentru investitori. Ultimul atac împotriva lor este celebra OUG 114, care suprataxează sectoarele bancar, energetic, divertisment, un semnal foarte prost pentru mediul de afaceri.

Nu întâmplător, în ultima vreme mari companii au decis fie să plece din România (cazurile Nestle Timişoara, Lugoj), fie să nu mai pornească investiţiile promise (fabrica de componente auto de la Craiova).

La finele anului trecut, compania Wielpütz Automotive, din Germania, a decis să nu mai construiască la Craiova fabrica de 10 milioane de euro, așa cum anunțase la începutul lui 2018. Urma să angajeze 500 de oameni, iar o parte dintre ei deja lucrau de câteva luni în Germania, la specializare sau pur şi simplu direct în procesul de producţie.

România a devenit o ţară instabilă şi nesigură pentru investiţii, fapt demonstrat şi de decizia agenţiei de rating „Standard&Poor s” de a retrograda România.

CITIŢI ŞI:

Nemţii spun adio fabricii auto din Craiova. Olguţa Vasilescu rămâne cu promisiunile

Guvernul GROAZEI. Nestle închide o fabrică la Timişoara, leul răpus de haosul din economie. Efectul „blondei lui Vâlcov”

loading...

2 COMENTARII

  1. Care investitor ,sănătos la cap, da banii mafioților pesede/alde/UDMR ??? Au rămas,pe baricadele hoției,cei care își fac publicitate la teveurile arondate haimanalelor,haznaua3, Guițătv. Interesul mojic le poarta fesul. Știu că privitorii lor sunt proști și analfabeți, au creierul minuscul parcat in latrină,dar degeaba. La dobitoci și prostia se cumpără. Cei întregi la tărtăcuță ocolesc romanica și fug ca dracul de tămâie. Dezastrul bate la ușă, rămânem pasivi, acționăm responsabil sau capitulăm?

  2. Frumos gestul germanilor de VW de a construi fabrici de automobile în Serbia sau în viitor în Cipru sau Macedonia. Piața de mașini construiește circular… round… industrie de componente care dezvoltă cel mai sigur economiile locale sau regionale. Spre exemplu Bulgaria produc componentele pentru fabrica VW din Serbia. Noile motoare VW sunt garantate 1.300.000 km şi caroseria cu tehnologie kevlar menține autovehiculul în viață 35 de ani de folosință zilnică şi veștile bune continuă pentru Balcani.

    Ordonanțele guvernului României sunt lovite de nulitate în fața Curții Constituționale ce va decide în curând ca Parlamentul să legifereze. Această ordonanță cu suprataxarea băncilor e crimă cu premeditare a PSD şi PNL pentru a bloca economia şi a umbla la tiparul de lei nefiindu-le necesar un Guvernământ local al Genezei, prin urmare Standard & Poors face ce trebuie şi în privința blocării prețului la energia electrică ca măsură populistă de a crea o umbră de bunăstare unui popor ingrat de cele mai multe ori.

    Falimentul nu este indicat şi viitorul… ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările