miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăEconomieGuvernul GROAZEI. Nestle închide o fabrică la Timişoara, leul răpus de haosul...

Guvernul GROAZEI. Nestle închide o fabrică la Timişoara, leul răpus de haosul din economie. Efectul „blondei lui Vâlcov”

-

Azi, încă două MARI semne proaste pentru economia României, în epoca „guvernului groazei” PSD-ALDE. Marele concert Nestle a decis să închidă o fabrică din Timişoara şi să mute producţia în Ungaria, iar moneda naţională a suferit pierderi mari, din cauza haosului din economie generat de măsurile disperate ale guvernului Dăncilă.

Euro se vinde şi cu peste 4,75 lei la cele mai mari bănci din România, după ce Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, vineri, un curs de 4,6782 lei/euro, un nou nivel record. La casele de schimb cursul a ajuns și chiar a depășit 4,7 lei.

BLONDELE NU AJUTĂ LEUL

Prăbuşirea de azi a leului este urmare a unei serii de zile proaste provocate de incertitudinea din economie, pe fondul informaţiilor tot mai clare că guvernul se află în criză de bani pentru a acoperi cheltuielile cu pensiile, salariile şi alte costuri din sectorul public.

- Advertisement -

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a adus la ANAF o apropiată a premierului de facto al României, Darius Vâlcov, dar Mihaela Triculescu e puternic contestată în sistem, dată fiind incompentenţa sa în domeniul fiscal.

Dinspre Ministerul de Finanţe răzbat informaţii că, la actualele cifre, deficitul bugetar atinge o cotă astronomică pe 2019: 5% din PIB, aproape dublu faţă maximum permis de Uniunea Europeană – 3%. Disperat să acopere gaura bugetară, guvernul PSD-ALDE a impus la finele anului ordonanţa cu celebra „taxă pe lăcomie”, care măreşte impozitele din sistemul bancar, energie, divertisment, dar banii strânşi astfel au un efect pervers: vor mări costurile

ROMÂNIA PIERDE, UNGARIA CÂŞTIGĂ

Gigantul elveţian Nestle, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a bunurilor de larg consum, va închide singura fabrica pe care o deţine în România, la Timişoara, unde produce napolitanele Joe (brand românesc).

- Advertisement -

Am iniţiat procesul de închidere a fabricii, dar negociem cu sindicatele acum”, au declarat pentru ZF oficialii Nestle. Brandurile produse la Timişoara nu vor dispărea de pe piaţă, producţia urmând să fie mutată integral în Ungaria.

Închiderea unităţii de producţie din Timişoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunţite şi după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé  îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum şi deficit de muncă.”, a declarat pentru Profit.ro Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România.

INVESTIŢIILE PICĂ PRECUM POPICELE

NU este singurul investitor care decide să părăsească sau să nu mai investească în România. Recent, o mare companie germană a decis să-şi oprească planurile de a investi la Craiova, în industria auto, aşa cum plănuise anul trecut.

Compania Wielpütz Automotive din Germania nu mai construiește la Craiova fabrica de 10 milioane de euro, așa cum anunțase la începutul acestui an. Urma să angajeze 500 de oameni, iar o parte din ei lucrau deja de câteva luni în Germania, pentru a se perfecţiona în perspectiva demarării afacerii din Craiova.

CITIŢI ŞI:

Nemţii spun adio fabricii auto din Craiova. Olguţa Vasilescu rămâne cu promisiunile

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Nici nu mai știu ce să cred.
    Sigur că suntem conduși de penali,unii dintre ei idioți anagramati,alții machiavelici,cu minți bolnave,dar sigur este faptul că România a ajuns pe mâna unor TRĂDĂTORI de neam și țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -