Nemţii spun adio fabricii auto din Craiova. Olguţa Vasilescu rămâne cu promisiunile

1
346

Compania Wielpütz Automotive din Germania nu mai construiește la Craiova fabrica de 10 milioane de euro, așa cum anunțase la începutul acestui an. Urma să angajeze 500 de oameni, iar o parte dintre ei deja lucrau de câteva luni în Germania. Acum s-au întors acasă, informează Digi24.ro

În mai, la ceremonia de preluare a terenului și de deschidere a șantierului pentru fabrică a fost prezentă și ministrul muncii de atunci, Lia Olguța Vasilescu. „Vreau să vă spun că și în ceea ce mă privește veți avea un sprijin serios în investiția pe care ați început-o și înțeleg că vreți să o extindeți”, le promitea investitorilor fostul primar al Craiovei.

În urmă cu două zile, germanii au anunțat însă că au intrat în insolvență și nu mai vin la Craiova.

Compania, cu o vechime de peste 100 de ani, este furnizor pentru nume importante din industria auto, precum Daimler, Volkswagen, BMW, General Motors sau Ford.

Foto: Digi 24 Craiova – Olguta Vasilescu, alături de Hans Schultes, CEO al companiei Wileputz-Automotive

1 COMENTARIU

  1. Companiile din industria auto au facut ca Sibiul sa se dezvolte enorm. Au ridicat nivelul de trai si au facut ca in Sibiu doar cine nu vrea sa munceasca sa nu aiba un loc de munca.

    Ca si Sibiul, Craiova are aeroport, lucru care poate aduce mai multi investitori. Se pare ca nu se doreste sau nu exista interes din partea autoritatilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.