„Fraților, nu sunt Porcu, sunt Mache al vostru!” – ÎPS Teodosie către securiști în decembrie 1989, în viziunea lui CTP

1
4749
Cristian Tudor Popescu

Într-un editorial de pe Republica.ro, intitulat „ÎPS Mache toarnă o revoluție”, Cristian Tudor Popescu (CTP) comentează scrisoarea deschisă de tip terorist adresată Guvernului României de către Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. Ulterior, Teodosie a mobilizat toată preoțimea și călugărimea din suboedinea sa (350 de preoți și 100 de monahi) pentru o acțiune de forță împotriva Guvernului.

În editorialul său, CTP face aluzie la numele de cod pe care ÎPS Teodosie l-a avut ca turnător al Securității comuniste (Mache), dar și numele numele pe care acesta l-a purtat în primii săi ani de viață (Macedon Porcu). Când a intrat la Seminarul Teologic, și-a schimbat numele în Macedon Petrescu.

Editorialul lui CTP – fragmentul referitor la ÎPS Teodosie

„Justiția a respins pretențiile ÎPS Mache ca toți tomitanii și chiar toată țara să se adune în pelerinaj la Peștera Sf. Andrei, în vreme ce Constanța e în carantină. Înalt Preamâniatul Mache i-a scris premierului Orban, amenințându-i pe cei care «nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, bazată pe necunoscuți specialiști», cu o revoluție ca-n ’89. Adică, «Șică, am să-ți torn o revoluție, da, o revoluție, de să mă pomenești”. În 1989, ÎPS Macedon chiar asta făcea, turna, întâmpinându-i pe securiști cu strigătul: «Fraților, nu sunt Porcu, sunt Mache al vostru!».

Aidoma boss-ului său, Daniel, Teodosie mârâie în numele Domnului: «Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit. Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu, ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit». Carevasăzică, dacă nu pelerinaj total, atunci ciuciu guvernare, Orbane, că Dumnezeu numără voturile.

În viziunea lui Mache, Iisus e unul dintre caftangiii de prin filme care mai întâi se lasă bătuți, pentru efectul dramatic, ca apoi să-i dea adversarului un cap în gură terminal…”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

50 de ani de închisoare pentru 10 condamnați, în Dosarul ANRP. Crinuţa Dumitrean – 6 ani și 3 luni, Horia Simu – 6 ani și 4 luni

* FOTO. Peștera lui Ali Baba, găsită de DNA la polițiștii șpăgari din „fabrica de permise auto”. Mormane de bijuterii și pungi cu bani în găleți. Mecanismul mitei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.