Frăția bătrânilor securiști. După ce l-a ratat pe Coita, Voiculescu s-a „întărit” cu Meleșcanu. Ajuns la al 8-lea partid, fostul șef al SIE e coleg cu Grapini & Leocadia

0
2047
Dan Voiculescu - Teodor Meleșcanu

Fostul nr. 2 în stat, Teodor Meleșcanu (79 de ani), își consolidează statutul de traseist politic: a ajuns la al optulea partid! De data asta, se poate că a revenit la bază: s-a înscris în PPU-SL, partidulețul de buzunar al securistului Dan Voiculescu.

În Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal (PPU-SL) – fostul PUR sau PC – s-a refugiat și o altă reprezentantă a ALDE (de unde a „evadat” anul trecut și Meleșcanu): deputata Grațiela Leocadia Gavrilescu, fost ministru al Mediului. Aceasta are deja o vechime de o lună și jumătate în partidul lui Dan Voiculescu, semnând adeziunea pe 22 aprilie.

Prin Gavrilescu și Meleșcanu, grupulețul caricatural („umanist”!) al Varanului a devenit partid parlamentar, având reprezentare atât în Camera Deputaților, cât și în Senat. Mai mult, are și un europarlamentar: Maria Grapini, aleasă pe lista PSD.

Teodor Meleșcanu a bifat 8 partide la viața lui:

  • PCR (emanat de la Moscova)
  • FSN (emanat din PCR)
  • PDSR (urmașul FSN)
  • ApR / Alianța pentru România (rupt din PDSR)
  • PNL (în vremurile de tristă amintire ale acestui partid)
  • ALDE (rupt din PNL)
  • Forța Națională (rupt din ALDE)
  • PPU-SL (emanat de Securitate).

Meleşcanu zice că „românii îşi doresc un proiect politic nou”, pe care-l găsesc exact la râncedul Voiculescu!

Declarația fostului șef al Senatului gravitează între penibil și comic: „Dincolo de obiectivele politice contextuale şi de agendă publică imediată, consider că responsabilitatea esenţială a unei persoane care exercită o funcţie publică o reprezintă promovarea valorii umane ca esenţă a oricărui model social legitim. După o viaţă întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identităţii umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism –, cât şi aşteptărilor concrete ale naţiunii noastre. Românii îşi doresc un proiect politic nou, capabil să depăşească vechile conflicte şi inerţii, să construiască trainic, nu să dărâme. Am încredere că umaniştii pot genera o astfel de schimbare şi mă voi strădui să contribui cu întreaga mea experienţă la succesul acestui proiect”.

PPU-SL este condus de avocatul Daniel Ionaşcu, din poziţia de preşedinte executiv, dar patronul absolut al partidului este Dan Voiculescu.

Meleşcanu a condus trei ministere (Externe, Apărare, Justiție), în diferite guvernări. De asemenea, a fost director al Serviciului de Informații Externe (SIE).

În 2019, Meleșcanu a fost exclus din ALDE (Tăriceanu), pe motiv că a acceptat nominalizarea PSD pentru funcția de președinte al Senatului. A înființat o altă fantomă: Partidul Forţa Naţională, a cărui viață a fost mai scurtă decât cea a unui fluture.

Doi cunoscătorii ai „lumii umbrelor”, Ion Mihai Pacepa și Mircea Răceanu, au dezvăluit că Teodor Meleșcanu a fost ofițer acoperit al fostei Securități.

Pacepa: „După decembrie 1989, ofițeri conspirați ai Securității au reușit să preia atât conducerea noilor servicii secrete ale țării, cât și pe cea a MAE. Virgil Măgureanu a devenit șef al SRI, Generalul Mihai Caraman a preluat SIE. Teodor Meleșcanu a devenit ministru de Externe și a păstrat 80% din ambasadorii lui Ceaușescu – majoritatea celor care îmi fuseseră subalterni în DIE”.

Fondatorul PP-USL, Dan Voiculescu, are sentință definitivă de colaborator al fostei Securități.

Cum l-a ratat Varanul pe Alex Coita

„Recrutarea” lui Teodor Meleșcanu vine la trei luni de când Dan Voiculescu n-a reușit să-l aducă în partidulețul său pe Alex Coita, care până atunci era o prezență constantă la Antena 3.

Pe 3 martie, Coita îl ataca – printr-un text postat pe Facebook – pe Dan Voiculescu, care îi pedepsise refuzul de a intra în PPU-SL prin interdicția de a mai apărea la Antena 3.

Mesajul lui Alex Coita (3 martie 2020)

„Să vă fie rușine, domnule Dan Voiculescu!

Din ziua de 1 decembrie, de când am lansat Platforma Social Liberală, și până astăzi, am ales din bun simț să tratez cu discreție subiectul interzicerii mele la Antena 3. Cred că trecutul trebuie să rămână acolo unde îi este locul și noi să ne urmăm calea noastră, către un viitor mai bun pentru România.

Dar acum nu mai pot să tac! Pentru că văd că stafiile ne urmăresc și blochează proiecte care vor să aducă o schimbare în bine în această țară.

Anul trecut, eu și persoane din imediata mea apropiere au fost supuse unor presiuni greu de imaginat pentru a se înregimenta într-o structură politică numită PPU-SL, partidul condus de facto de Dan Voiculescu. Poate am fost naiv că am permis să existe un dialog pe acest subiect și am încercat să mă conving de adevărul care se ascunde dincolo de etichete și percepții publice. Dar am fost extrem de tranșant când am refuzat să fiu o marionetă a unui om care își are locul în trecut și care nu mai are nimic de oferit astăzi României. Am luat o decizie clară, asumată, de a merge pe drumul meu, independent, și de a construi cu muncă și seriozitate un proiect de țară pentru România.

Știam că decizia mea va avea consecințe, dar nu m-am temut, cum nu m-am temut nici în trecut, când am ales să spun adevăruri incomode de la o tribună hulită de mulți (Antena 3 – n. red).

Astăzi, am aflat că partidul lui Dan Voiculescu, președintele de facto al PPU-SL, încearcă să blocheze înființarea Platformei Social Liberale, un partid construit cu un singur scop: acela de a promova un proiect de țară de care România are nevoie acum.

Coita (ciorapi roșii), pe vremea când îl servea mediatic pe Dranea, alături de Gâdea, la televiziunea Varanului

Domnule Voiculescu, vă spun cu tot respectul datorat unui om care este de o vârstă cu părinții mei: vedeți-vă de drumul dumneavoastră, acela care este, și încercați să scăpați de blestemul mizelor meschine și gândirii înguste care a adus România în starea în care se află astăzi. Îmi este mie rușine pentru dumneavoastră că, în loc să încercați să faceți ceva bun pentru România în timpul pe care îl mai aveți, alegeți să puneți bețe în roate unor tineri care se dedică, după știința și puterile lor, unui proiect adevărat pentru țară.

O doctrină politică nu poate fi cumpărată pe persoană fizică, domnule Voiculescu, așa cum nici oamenii adevărați nu pot fi cumpărați. Ați vrut să mă cumpărați, domnule Voiculescu, fără să înțelegeți diferența dintre expertiza unui om care are ceva de spus și de oferit societății și controlul total asupra sufletului și conștiinței unei persoane.

Puteți să contestați până în pânzele albe un proiect politic născut liber. Vă provoc să împroșcați cu noroi niște tineri care au încercat, în vremuri dificile, să facă ceva bun, așa cum au știut și au putut. Nu mă speriați, nici dumneavoastră, nici alții ca dumneavoastră care au încercat de-a lungul timpului să mă subjuge. Voi merge înainte, cu mai multă determinare, având de partea mea adevărul și foarte mulți români care au simțit și au înțeles că este nevoie de o schimbare.

Rămâneți în trecut, acolo unde vă este locul. De acum, viitorul aparține nouă! Platforma Social Liberală merge înainte!”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Moștenirea Epocii Firea: „O bag în p…da mă-sii pe Ana Ciceală” și dulapul cărat în brațe de „operatul” Bădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here