Fotbalul îl încaieră pe nașul Becali cu finul Pandele. „Cum să permită primarul ca jucătorii săi să ia bani de la dușmanii mei?” / „Tu, ca naş, faci astfel de acuze despre mine?”

0
1429
Nașul (Gigi Becali) și finii (Florentin Pandele și Gabriela Firea), la cununie

E furie mare la FCSB, echipa de fotbal patronată de Gigi Becali! Ratarea victoriei în meciul cu FC Voluntari (2-2), care poate însemna pierderea campionatului pentru a 7-a oară consecutiv (a 5-a oară consecutiv în fața lui CFR Cluj), a declanșat un scandal zgomotos între Gigi Becali și finul său de cununie, Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari și soțul Gabrielei Firea.

Gigi Becali a ieșit public și a făcut acuzații grave la finalul meciului FC Voluntari – FCSB 2-2, de pe arena Națională (în penultima etapă a Ligii 1), spunând că ilfovenii au fost stimulați financiar de rivalii de la CFR Cluj.

Frustrarea lui Becali a fost amplificată de faptul că echipa sa a fost egalată spre final, în minutul 88, după ce condusese cu 1-0 și 2-1. Golul de 2-2 a fost și dintr-o mică poziție de ofsaid, pe care arbitrul-asistent Valentin Avram n-a văzut-o, dar pe care sistemul de arbitraj video (VAR) ar fi detectat-o. Numai că VAR-ul n-a fost introdus nici până acum, pentru că proprietarii de cluburi – inclusiv Becali – s-au zgârcit la bani.

Coordonatele meciului care l-a înfuriat pe Becali:

FC Voluntari – FCSB 2-2: Nemec (45+2), C. Costin (88) / Cordea (44), Fl. Tănase (71).

Clasament:

Dacă meciul CFR Cluj – CSU Craiova va fi câștigat de ardeleni, atunci derby-ul FCSB – CFR Cluj, din ultima etapă, nu va mai avea nicio miză: echipa lui Dan Petrescu ar câștiga titlul pentru a 5-a oară consecutiv.

Becali: Primăria lui Pandele și CFR Cluj au dat prime la FC Voluntari – 1.500 și 3.000 de euro per jucător!

Ecuația meciului FC Voluntari – FCSB nu poate fi desprinsă de un amănunt biografic: Gigi Becali, patronul FCSB, este nașul de cununie al lui Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari și „patronul” clubului FC Voluntari (pe care-l finanțează, evident, din bani publici). Becali l-a cununat pe Pandele cu Gabriela Firea.

Supărat pentru rezultatul meciului FC Voluntari – FCSB (2-2), Gigi Becali a acuzat, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport, că fotbaliștii echipei-gazdă, antrenați de de Liviu Ciobotariu, au avut o primă de 1.500 de euro (per jucător) din partea Primăriri Voluntari, dar și una de 3.000 de euro de la CFR Cluj. Becali nu a adus nicio dovadă în acest sens, dar a spus că angajații clubului său au prieteni și chiar rude la FC Voluntari, de la care au aflat despre dubla premiere.

Replica lui Florentin Pandele a venit tot la Digi Sport. Primarul din Voluntari l-a invocat și pe Gică Hagi, care ar fi plâns împreună cu el când Gigi Becali a intrat în pușcărie. Și relația Hagi – Gigi Becali este un de cumetrie: fostul mare fotbalist este nașul de cununie al lui Gigi Becali. Dacă afirmația lui Florentin Pandele e adevărată, înseamnă că la încarcerarea „latifundiarului din Pipera” au plâns atât nașul său (Hagi), cât și finul său (Pandele).

Eventuala primă dată de FC Voluntari, chiar și alimentată din banii Primăriei conduse de Florentin Pandele, ar fi perfect legală. Este firesc ca un club să-și premieze propriii jucători.

Eventuala primă dată de CFR Cluj jucătorilor de la FC Voluntari ar fi ilegală.

Gigi Becali: „Nu am crezut așa ceva, că pot lua primă de la dușmanul meu!”

* „Să vă spun de ce erau așa disperați cei de la Voluntari: le-a dat Primăria 1.500 de euro, și 3.000 de la CFR. Nu pot să spun nume. E regulamentar să dea Primăria primă. Nu mă deranjează că le-a dat primă, dar mă deranjează că au luat primă de la CFR.”

* „Dacă ești Becali și ești la FCSB și joci meci cu Voluntariul, unde finul tău este un fel de proprietar – el comandă… Și toată săptămâna m-am luptat să jucăm pe Arena Națională și nu pe Giulești. Am mutat meciul de duminică pentru sâmbătă, ca să aibă o zi în plus pentru finala Cupei. Fac și rețetă financiară. Și dau și primă de 1.500 de euro, care nu are nicio logică.”

* „Dar că să iei bani de la adversarul meu, primă de 3.000, așa ceva nici nu îmi vine să cred! Mi-a zis cineva: «Băi, Gigi, iartă-mă că-ți spun, dar ești prost la oameni». Mă refer că o echipă a luat 3.000 de euro de la CFR. Avem prieteni, avem rude la Voluntari. Oamenii mi-au spus dinainte așa ceva.”

* „Nu am crezut așa ceva, că pot lua primă de la dușmanul meu! Mi se pare normal – numai că dacă este vorba de finul tău nu mai dai primă, îi lași să joace așa. Asta e supărarea mea.”

 *”Eu aștept acum să văd dacă Dumnezeu face drepte. Vreau să bată Craiova la Cluj, să câștigăm campionatul, iar Voluntariul să piardă Cupa (în finala cu Sepsi Sfântu Gheorghe – n. red.). La ce mizerie au făcut, nu o să-i lase Dumnezeu să câștige Cupa. Sunt amărât.”

Florentin Pandele: „Tu, ca naş, faci astfel de acuze despre mine? Când a trebuit să plece la puşcărie, eram lângă Gică Hagi şi plângeam amândoi”

* „Eu sunt plecat din ţară, sunt într-un pelerinaj. Am fost sunat de un coleg care mi-a ţinut telefonul şi am ascultat ce a spus domnul Gigi Becali – şi naşul lui Florentin Pandele. Voi discuta şi din poziţia de primar, şi din cea de fin. Încep din cea de primar.”

* „Rog instituţiile abilitate din România, începând din dimineaţa asta, să înceapă una sau mai multe anchete. Dacă este adevărat, să înceapă degrabă ancheta. Dacă au fost promiși cei 1.500 de euro din bugetul FC Voluntari, dublați de alți 3.000 de euro – bani veniţi din alte surse -, cei care au făcut asta să plătească!”

* „Suntem cu banii la zi şi suntem foarte atenţi la ce se cheltuie. Dacă e adevărat ce a spus patronul lui FCSB, rog instituţiile statului să facă o anchetă. Nu are treabă Primăria. FC Voluntari este o societate comercială cum este şi FCSB. Primăria Voluntari are mai multe societăţi, în jur de 16. Sunt primul care a înfiinţat FC Voluntari ca societate comercială, are independenţă faţă de Primărie.”

* „Cum e posibil tu, FCSB, care vrei să iei campionatul, să fii încurcată de FC Voluntari, care a jucat fără doi jucători importanţi? Mi-aş dori să rămână campionatul cât mai aproape de Bucureşti.”

* „Dacă jucam în Giulești, se spunea că le facem jocul celor de la CFR Cluj. Dacă am jucat pe Arena Națională, s-a spus că i-am făcut jocul lui Gigi Becali Cum pot fi eu acuzat? Era un articol că m-am înțeles cu nu știu ce om politic să fac jocul lui CFR Cluj. Cum este posibil să fiu acuzat de naşul meu, spunând că de la Primărie s-au dat 1.500 de euro şi de la Cluj 3.000 de euro? Tu, ca naş, faci astfel de acuze despre mine?”

* „Când naşul meu, Gigi Becali, a primit condamnare şi a trebuit să plece la puşcărie, eram lângă Gică Hagi şi plângeam amândoi. Nu pentru spectacol, ci din suflet.”

* „M-a durut extraordinar de tare ce a spus Gigi Becali, că el a ascultat pe nu ştiu cine… să nu aibă încredere. Vom discuta între patru ochi.”

* „Dacă jucam cu prima echipă, era înțeles Gigi Becali cu finul Pandele. Dacă jucăm cu echipa bună, Pandele – intervenție pe linie de partid pentru a ajuta CFR Cluj. M-a mâhnit atitudinea nașului meu, Gigi Becali.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Real Madrid mai produce o minune: marchează în minutele 90, 90+1 și 95 și va juca finala Ligii Campionilor, cu Liverpool!

Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

Cele 4 șanse uriașe ratate de Italia, în drumul spre cea mai mare rușine din istoria sa. Coșmarurile numite Bulgaria, Elveția, Irlanda de Nord și Macedonia de Nord

„Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

Marele campion olimpic sub steagul URSS, născut pe pământ rusesc, a plecat la război, să lupte pentru Ucraina!

Tenismena numărul 1 a lumii, Ashleigh Barty, se retrage la numai 25 de ani! „Vreau să alerg după alt vis”

Tragedie pentru Cristiano Ronaldo: unul dintre gemenii săi a murit la naștere. Mesajul sfâșietor al portughezului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here