Novak Djokovici e „foarte trist” după condamnarea la închisoare a fostului său antrenor, legendarul Boris Becker

0
840
Novak Djokovici - Boris Becker

Fostul mare tenismen german Boris Becker (54 de ani) a fost condamnat vineri la 2 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul legat de falimentul personal. Fostul său „elev” Novak Djokovici (34 de ani), sârbul de pe locul 1 mondial, a fost „devastat” la aflarea veștii. Becker l-a antrenat pe Djokovici între 2013 și 2016.

Mesajul lui Novak Djokovici

„Mă doare sufletul pentru el. Este un prieten, prieten de mult timp, m-a antrenat trei-patru ani, este o persoană pe care o consider apropiată şi a contribuit mult la succesul carierei mele.

Nu voi intra în detaliile verdictului, pentru că nu sunt în poziţia de a face asta, dar ca prieten sunt foarte trist pentru el. Nu prea sunt multe de spus.

Sper că va trece peste această perioadă şi că îşi va putea trăi viaţa atunci când va ieşi din închisoare – nu ştiu dacă vom folosi cuvântul «normal», pentru că viaţa este categoric diferită pentru oricine merge la închisoare, în special pentru o perioadă atât de lungă.

Nu ştiu cum vor sta lucrurile pentru el. Doar mă rog pentru el.”

Justiția britanică nu iartă: 2 ani și 6 luni cu executare pentru Boris Becker, care trăiește în Regat de 10 ani

Boris Franz Becker (născut pe 22 noiembrie 1967) a fost condamnat vineri de justiția britanică la doi ani și jumătate de închisoare, pentru patru capete de acuzare legate de falimentul său personal.

Fostul mare tenismen a fost încarcerat după ce a fost găsit vinovat de ascunderea a 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro), sub formă de active și împrumuturi, pentru a evita plata datoriilor.

Declarat în faliment personal în 2017, Boris Becker a fost condamnat vineri pentru patru capete de acuzare: nedeclarare de bunuri (două capete de acuzare), sustragere de bunuri și disimulare de datorii.

Boris Becker a fost condamnat la Southwark Crown Court din Londra, pentru că a ascuns sau transferat ilegal sute de mii de euro și lire sterline pentru a evita plata datoriilor sale, după ce a fost declarat în faliment.

Acuzațiile includ:

  • transferul a sute de mii de lire sterline dintr-un cont de afaceri în alte conturi, inclusiv în cele ale fostelor sale soții;
  • nedeclararea unei proprietăți în Germania;
  • ascunderea unui împrumut de 825.000 de euro și a unor acțiuni la o companie.

Și-a ascuns 9 trofee pe care creditorii ar fi vrut să i le ia în contul datoriilor

Boris Becker, care contestă toate acuzațiile, a fost achitat de alte 20 de capete de acuzare, inclusiv de cele legate de dispariția trofeelor sale. El a asigurat instanța că nu știe unde se află acestea.

Printre cele 9 premii pe care creditorii ar fi vrut să pună mâna se numără două dintre cele trei cupe de la Wimbledon, două trofee de la Australian Open și medalia de aur la dublu la Jocurile Olimpice din 1992.

Fostul tenismen, care trăiește în Marea Britanie din 2012, a declarat în cadrul procesului, care s-a desfășurat în perioada 21 martie – 8 aprilie, că mai are „o mulțime” de premii și suveniruri din cei 15 ani petrecuți în circuit, dar că o parte dintre ele au dispărut.

Becker a vândut deja la licitație unele dintre premiile sale, pentru 700.000 de lire sterline (840.000 de euro), pentru a-și achita o parte din datorii.

La momentul falimentului său, datoriile lui Boris Becker erau estimate la 50 de milioane de lire sterline (59 de milioane de euro).

În urmă cu 20 de ani, Boris Becker a fost condamnat la închisoare cu suspendare în Germania, după ce a avut un conflict cu fiscul.

Într-o carieră strălucitoare, Boris Becker a câștigat 6 turnee de Grand Slam: de trei ori Wimbledon (1985, 1986, 1989), de două ori Australian Open (1991, 1996) și o dată US Open (1989). La Roland Garros a ajuns de trei ori în semifinale (1987, 1989, 1991).

În cariera sa a câștigat premii de 25.080.956 de dolari, plus sume enorme din publicitate, dar proasta administrare a acesror venituri l-a dus la faliment.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

Șoc în fotbal: Italia, campioana Europei, eliminată acasă de Macedonia de Nord! Al doilea Mondial consecutiv fără cvadrupla campioană a lumii

Cele 4 șanse uriașe ratate de Italia, în drumul spre cea mai mare rușine din istoria sa. Coșmarurile numite Bulgaria, Elveția, Irlanda de Nord și Macedonia de Nord

„Un păduche ucrainean, mai rău decât păduchii de la Moscova”. E recordmenul Ucrainei, dar lucrează pentru ruși și refuză să condamna invadarea țării sale de către aceștia

O antrenoare de la naționala Rusiei îl amenință cu bomba nucleară pe japonezul care conduce Federația Internațională de Gimnastică! „Trebuie să-i amintim lui Watanabe – Hiroshima și Nagasaki”

Marele campion olimpic sub steagul URSS, născut pe pământ rusesc, a plecat la război, să lupte pentru Ucraina!

Tenismena numărul 1 a lumii, Ashleigh Barty, se retrage la numai 25 de ani! „Vreau să alerg după alt vis”

Ce a înțeles tatăl lui Djokovici: „50 de gloanțe în pieptul lui Novak. Tentativa de asasinare a celui mai bun sportiv din lume s-a încheiat“

* Tragedie pentru Cristiano Ronaldo: unul dintre gemenii săi a murit la naștere. Mesajul sfâșietor al portughezului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here