Fostul iubit al deputatei Laura Vicol (PSD), încarcerat pentru 2 ani și 6 luni. Manelistul Leo de la Strehaia, „doctor” în evaziune fiscală

0
6384
Deputata PSD Laura Vicol a aflat că fostul ei iubit, Leo de la Strehaia, a fost condamnat pentru evaziune fiscală

Deputata PSD-istă Laura Vicol și-a văzut miercuri fostul iubit, pe Ion Stelică Mihai, alias Leo de la Strehaia, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Sentința a fost pronunțată de Curtea de Apel București.

Judecătorii Curții de Apel București au condamnat miercuri și alți membri din clanul Mihai. Pe lângă fostul iubit al Laurei Vicol – cunoscută și sub porecla „avocata Cămătarilor“ –, au mai fost condamnați mama sa, Maria Mihai (2 ani cu executare), fratele vitreg, Ioan Mihai (tot 2 ani cu executare), și vărul Gheorghe Gheorghe (1 an și 6 luni cu executare).

Faptele pentru care au fost judecați manelistul Leo de la Strehaia (alias „Prințul Țiganilor“) s-ar fi prescris în curând, pe 2 octombrie, de aceea la Curtea de Apel București s-a dat o luptă crâncenă între judecători și avocații evazioniștilor. Apărătorii clanului Mihai s-au declarat bolnavi de Covid, ca să tragă de timp. Judecătorii au contraatacat fixând termene de judecată aproape zilnic.

Laura Vicol este o vedetă a televiziunilor deținute de oligarhi și o veche contestatară a DNA și a procurorilor. Invitată frecvent în platourile emisiunilor de la Antena 3 și România TV, deputata PSD este, în viața privată, o mare amatoare de lux. Are o avere totală recunoscută de 750.000 de euro, din care – potrivit propriilor declarații – 235.000 de euro și 250.000 de lei „la saltea“, adică în numerar!

În trecut, i-a apărat pe Alina Bica (fosta șefă a DIICOT) și pe Daniel Dragomir, fostul ofițer SRI condamnat pentru corupție și fugit în Italia.

Laura Vicol l-a apărat, printre alții, și pe colonelul Daniel Dragomir, fugit după ce a fost condamnat pentru corupție. „Avocata cămătarilor” s-a ridicat la luptă, în Parlament, pentru a apăra moștenirea regimului Dragnea

La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, Lia Olguța Vasilescu, șefa PSD Craiova, a pus-o pe liste, la Camera Deputaților, cu scopul declarat de a fi „vârful de lance“ în Comisia Juridică. Pentru cine putea fi vârf de lance Laura Vicol – care i-a reprezentat în instanță pe frații Cămătaru –, e greu de spus.

Soluția pe scurt

„Decizia penală nr. 977/A din 29.09.2021”

„În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală, admite apelurile declarate de inculpaţii MIHAI ION-STELICĂ, MIHAI MARIA, MIHAI IOAN, GHEORGHE GHEORGHE şi DUMITRA IONUŢ împotriva Sentinţei penale nr. 902 din data de 27 iulie 2021, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală în Dosarul nr. 48161/3/2017.

Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi, în fond, rejudecând:

I. În temeiul art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul MIHAI ION-STELICĂ la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art. 32 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 8 alin. 1 din Legea nr.241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr. 55/2021) cu aplic. art. 5 din Codul penal. Menţine pedepsele complementare şi accesorii aplicate inculpatului prin sentinţa penală apelată.

II. Constată că, prin încheierea din data de 10 septembrie 2021, s-a dispus schimbarea încadrării juridice, cu privire la inculpata MIHAI MARIA, în sensul reţinerii formei de participaţie a complicităţii (în locul celei a autoratului). În temeiul art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpata MIHAI MARIA la pedeapsa de 2 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art. 48 alin. 1 în ref. la art. 32 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 8 alin. 1 din Legea nr.241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr. 55/2021) cu aplic. art. 5 din Codul penal. Menţine pedepsele complementare şi accesorii aplicate inculpatei prin sentinţa penală apelată.

III. În temeiul art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul MIHAI IOAN la pedeapsa de 2 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art. 48 alin. 1 în ref. la art. 32 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 8 alin. 1 din Legea nr. 241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr. 55/2021) cu aplic. art.5 din Codul penal. Menţine pedepsele complementare şi accesorii aplicate inculpatului prin sentinţa penală apelată. Constată că inculpatul este deţinut în executarea unei pedepse aplicate în altă cauză.

IV. În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul GHEORGHE GHEORGHE la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art. 48 alin. 1 în ref. la art. 32 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 8 alin. 1 din Legea nr. 241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr. 55/2021) cu aplic. art. 5 din Codul penal. Menţine pedepsele complementare şi accesorii aplicate inculpatului prin sentinţa penală apelată.

V. În temeiul art. 396 alin. 2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul DUMITRA IONUŢ la pedeapsa de 2 ani închisoare, cu executare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tentativă la stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea fără drept a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat, prevăzută de art. 48 alin. 1 în ref. la art. 32 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 8 alin. 1 din Legea nr. 241/2005 (în reglementarea ulterioară modificării aduse prin Legea nr. 55/2021) cu aplic. art. 5 din Codul penal. Menţine pedepsele complementare şi accesorii aplicate inculpatului prin sentinţa penală apelată. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate.

În temeiul art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea apelurilor rămân în sarcina statului.

În temeiul art. 275 alin. 6 rap. la art. 272 alin. 1, 2 din Codul de procedură penală, onorariile avocaţilor din oficiu desemnaţi pentru apelanţii inculpaţi GHEORGHE GHEORGHE şi DUMITRA IONUŢ, în cuantum de 2.000 lei, fiecare, precum şi onorariile parţiale ale avocaţilor din oficiu desemnaţi pentru apelanţii inculpaţi MIHAI ION-STELICĂ, MIHAI MARIA şi MIHAI IOAN, în cuantum de 1.200 lei, fiecare, rămân în sarcina statului, fiind suportate din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.

În temeiul art.29 alin. 5 din Legea nr. 47/1992, respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 8 alin. 1 rap. la art. 8 alin. 3 şi la art. 10, alin. 11 din Legea nr. 241/2005, invocată de inculpata MIHAI MARIA, constatând că această excepţie este inadmisibilă

Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare, numai în ceea ce priveşte dispoziţia de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale. Pronunţată astăzi, 29 septembrie 2021, prin punerea hotărârii redactate la dispoziţia inculpaţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.

Document: Hotarâre  977/2021, din 29.09.2021.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Moțiunea PSD se citește joi și se votează marțea viitoare. Moțiunea USR-PLUS – AUR e în continuare sabotată

* CCR confirmă: PSD și PNL-Cîțu au blocat neconstituțional moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu

VIDEO. Orban, dezlănțuit: „Le-am cerut scuze românilor care mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

Atmosferă tot mai tensionată în USR-PLUS. Barna îl acuză pe Cioloș că ar vrea „o împăciuire” cu Cîțu

Medic din Timișoara: „Știu că aveți o listă lungă cu «motivele» pentru care nu vreți să vă vaccinați. Și eu am o listă… DE AȘTEPTARE!!! Care e mai lungă decât lista voastră. Pe lista mea se află vieți, iar la voi – aberații”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

A murit, la 65 de ani, „revoluționarul” Alexandru Sassu, politician pe traseul FSN-PD-PSD, fost director al TVR și deputat cu 3 mandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here