Șefa Senatului: „Pe mine, Cîțu nu mă poate demite, şi asta îl disperă. Probabil că a promis cuiva această funcţie şi nu poate să livreze“

1
1922
Florin Cîțu și Anca Dragu

Anca Dragu, membră USR-PLUS și președintele Senatului României, a anunțat că nu va demisiona din această funcție, așa cum îi cere premierul Florin Cîțu (devenit, între timp, și președintele PNL). Dragu afirmă că premierul e furios că n-o poate demite, cum a făcut și cu alții, și că nerăbdarea lui este legată de faptul că a promis cuiva funcția de președinte al Senatului și nu poate să livreze, notează Digi24.ro.

Șefa Senatului îl invită pe Florin Cîțu să spună și de ce insistă atât pentru eliberarea postului, lăsând de înțeles că președintele PNL a promis PSD funcția, ca parte a unei înțelegeri prin care să se asigure picarea moțiunii de cenzură.

Anca Dragu spune că moțiunea PSD va trece și că, la discuțiile despre noul Guvern, cu un alt premier, USR-PLUS ar trebui să primească aceleași ministere, pentru că titularii acestor portofolii au fost performanți.

Anca Dragu despre insistența lui Florin Cîțu de a fi eliberat postul de președinte al Senatului

Ştiu că premierul Cîţu doreşte să demită oameni, să-i dea afară. Ne-a demis miniştri, a demis toţi secretarii de stat, şefii de instituţii, prefecţi, subprefecţi (de la USR PLUS – n. red.). Pe mine nu mă poate demite şi asta îl disperă pe premierul Cîţu, pentru că probabil că a promis cuiva această funcţie şi nu poate să livreze promisiunea. (…)

PNL poate schimba şeful Senatului şi al Camerei numai cu sprijinul PSD şi atunci PSD de ce ar vota această schimbare? Trebuie să fie o miză acolo! Premierul Cîţu, când îmi cere mie demisia, trebuie să spună exact şi de ce, ce vrea să facă cu această funcţie.

Să o lăsăm mai moale cu legarea demisiei mele de decizia CCR, pentru că acolo chiar cred că dumnealui trebuie să îşi dea demisia.

Dacă citim comunicatul CCR, cred că ne dă dreptate: spune negru pe alb că trebuie continuat procesul moţiunii de cenzură, că nu poate fi împiedicat sub nicio formă acest proces şi mai spune că este o încălcare a principiilor care stau la baza statului de drept.

Eu am propus de ieri (marți – n. red.) să facem un grup de lectură, să citim cu toţii acest comunicat. Poate în felul acesta ajungem să înţelegem la fel. În Birourile permanente reunite s-a creat această majoritate PSD-PNL care a pus în continuare pe pauză moţiunea depusă de noi. Dar comunicatul CCR este foarte clar şi probabil vom avea şi motivarea deciziei şi aceea va fi şi mai clară. Dar dacă cineva citeşte în acest comunicat că Guvernul a avut dreptate şi Parlamentul nu, atunci îmi pun semne de întrebare cu privire la capacitatea de a înţelege un text.

În momentul în care Guvernul pică prin moţiune de cenzură, trebuie reluate discuţiile şi atunci pot fi tot felul de soluţii, dar cu siguranţă USR PLUS rămâne ferm pe programul de reforme. Ar fi o mare prostie ca miniştrii noştri, care s-au dovedit performanţi, să nu meargă pe portofoliile la care chiar au dovedit că ştiu ce să facă.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Moțiunea PSD se citește joi și se votează marțea viitoare. Moțiunea USR-PLUS – AUR e în continuare sabotată

* CCR confirmă: PSD și PNL-Cîțu au blocat neconstituțional moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu

VIDEO. Orban, dezlănțuit: „Le-am cerut scuze românilor care mi-au bătut obrazul că i-am convins să voteze cu Iohannis”

Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

Cîțu achită prompt serviciile pe care i le-a făcut Antena 3: Bogdan Pascu, omul lui Dan Voiculescu, a primit o funcție mare chiar în timpul Congresului PNL!

Stelian Ion: „Lupta lui Iohannis cu PSD-ismul a fost de fațadă. «Premierul de la Grivco» ne-a înșelat pe toți. E USL-ist pursânge și adevăratul artizan al USL 2.0”

Atmosferă tot mai tensionată în USR-PLUS. Barna îl acuză pe Cioloș că ar vrea „o împăciuire” cu Cîțu

Medic din Timișoara: „Știu că aveți o listă lungă cu «motivele» pentru care nu vreți să vă vaccinați. Și eu am o listă… DE AȘTEPTARE!!! Care e mai lungă decât lista voastră. Pe lista mea se află vieți, iar la voi – aberații”

Un fost șef al Romsilva aplaudă atacurile mafiei lemnului împotriva jurnaliștilor și activiștilor. Îi compară pe ecologiști cu teroriștii ISIS și cu comisarii sovietici

A murit, la 65 de ani, „revoluționarul” Alexandru Sassu, politician pe traseul FSN-PD-PSD, fost director al TVR și deputat cu 3 mandate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here