Fostul director al Piețelor din Timișoara, reținut pe aeroport pentru șantaj și amenințare. Nasleu jurase că va continua lupta cu primarul Fritz, care l-a destituit

0
964

Ionuț Nasleu, ex-directorul Piețelor din Timișoara care jurase că va continua lupta cu primarul Fritz, în numele creștinismului, după ce a fost destituit, a fost reținut pe Aeroportul Otopeni, când voia să plece din țară, scrie publicația Debanat. Nasleu este anchetat într-un dosar de șantaj și amenințare după plângerile depuse de doi jurnaliști.

Fostul director al Piețelor Timișoara este un produs de lux al sistemului bugetar din România. Trimitea BMW-ul de serviciu, cu șoferul instituției, să-i aducă prietena de la București, dar și muncitori de la compania pe care o conducea ca să-i renoveze apartamentul cumpărat în Capitală. Luna trecută posta pe contul său de Facebook fotografii din vacanța într-o destinație exotică, pe plajă, cu papagali pe umeri.

Când primarul Fritz l-a concediat, explicând că Nasleu a adus compania Piețe Timișoara, în doar doi ani, de la excedent la un deficit de 4,2 milioane de lei, directorul demis a ripostat spunând că va continua lupta împotriva necredincioșilor.

Reținut 24 de ore pentru amenințarea și șantajarea a doi jurnaliști de la publicații locale

Nasleu încerca să plece la Istanbul când a fost oprit de autorități. A fost apoi preluat de un echipaj de poliție, dus până la Sibiu, iar de acolo preluat de Poliția din Timișoara. Procurorul a dispus reținerea fostului director, pentru 24 de ore, sub acuzația de șantaj.

Dosarul i-a fost deschis după ex-bugetarul de lux a încercat să-i intimideze pe jurnaliștii Dragoș Boța (Pressalert.ro) și Iulian Boța (Debanat.ro). I-a dat în judecată și a pierdut, apoi i-a amenințat că, dacă vor continua să scrie despre neregulile de la Administrația Piețelor, va da publicității o înregistrare compromițătoare. Cei doi știau că nu există așa ceva și au făcut plângere la Poliție: Da. I-am făcut plângere penală lui Ioan Nasleu pentru şantaj şi ameninţare. După ce ani buni a lansat tot felul de calomnii despre noi în spaţiul public, ne-a dat în judecată şi a pierdut, Nasleu a trecut la nivelul următor – şantajul. Când i-am cerut un punct de vedere, răspunsul a fost un mesaj de ameninţare pentru amândoi. Ni s-a transmis că dacă publicaţiile noastre, Pressalert.ro şi Debanat.ro, vor continua să scrie despre ce face va face publică o pretinsă înregistrare compromiţătoare. Cum nu există nimic de acest fel şi pentru că amândoi nu putem accepta ca viaţa noastră şi activitatea profesională să fie negociate, am decis să facem ce este firesc şi normal – să sesizăm autorităţile statului“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Deputatul Cozmanciuc, trimis în judecată după ce a pretins 500.000 de lei pentru o numire la Apele Române, pe „filiera Costel Alexe”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here