Fost comandant al forțelor SUA în Europa: „Mobilizarea anunțată de Putin m-a lăsat cu gura căscată. De ce? Pentru că știu cum sunt antrenați soldații ruși. E de-a dreptul halucinant. O nouă dovadă de slăbiciune a Rusiei“

1
2578
Putin va trimite în Ucraina sute de mii de oameni prost instruiți și nemotivați, care nu vor să fie acolo. Va fi un măcel, estimează generalul american Mark Hertling, fost comandant al forțelor SUA în Europa

Discursul ținut de Vladimir Putin miercuri dimineață, în care a anunțat mobilizarea parțială, a fost analizat în orele următoare de importanți generali din Occident. Mark Hertling, fostul comandant al forțelor SUA din Europa în perioada 2009-2011, a mărturisit că a rămas cu gura căscată când l-a auzit pe Putin. Ofițerul american spune că știe din proprie experiență cât de slab instruiți și conduși sunt militarii ruși, iar trimiterea unei mase de rezerviști pe front e sinucidere curată.

Generalul Mark Hertling relatează că a asistat personal, în două rânduri, la felul în care se instruia personalul militar rus. Foarte slab instruiți, într-un sistem în care sunt economisite resursele, conduși de ofițeri care recunosc că au avut parte de un stagiu de pregătire de un singur an, soldații nu sunt capabili să execute corect nici măcar misiuni de bază, pentru a nu mai vorbi de misiuni complexe, care presupun interacțiunea cu alte arme.

Hertling a relatat episodul șocant – pentru el – al vizitei la o bază rusească de tancuri, unde i s-a spus cu mândrie că tanchiștii de acolo au posibilitatea să tragă o dată pe an cu un proiectil adevărat. Americanul a adăugat că tanchiștii din armata SUA petrec ore întregi în simulatoare și trag zeci de focuri cu muniție adevărată în fiecare an.

Concluzia fostului comandant al forțelor SUA din Europa este că trimiterea începătorilor pe frontul din Ucraina – e vorba de oameni cu moral scăzut și care nu vor să fie acolo – va fi un dezastru. Putin speră acum să reușească folosind recruți fără pregătire acolo unde a eșuat cea mai bună parte a armatei lui.

Generalul Mark Hertling: „Problema este că armata rusă este prost condusă și prost antrenată. Plasarea «începătorilor» pe o linie de front care a fost mutilată, oameni cu un moral scăzut și care nu vor să fie acolo, prevestește un nou dezastru pentru Rusia“

„Mobilizarea anunțată de Putin a 300.000 de «rezerviști» m-a lăsat cu gura căscată în această dimineață, dar nu din motivul pe care unii l-ar putea bănui.

De ce? Pentru că știu cum sunt antrenați soldații ruși, în pregătirea de bază și în unitățile lor.

În timp ce comandam Armata SUA în Europa, înainte de a mă pensiona, înainte de asta am comandat toată pregătirea de bază și avansată a soldaților pentru armată (2009-11).

În acea perioadă, au fost instruiți aproximativ 150.000 de noi soldați pe an în (pe atunci) în 5 tabere de instrucție de bază și 21 de baze de instrucție avansată.

Majoritatea noilor soldați americani au parte de 10 săptămâni de pregătire de bază (unii au parte de mai mult la locurile de pregătire a unităților cu o singură stație – OSUT –, cum ar fi infanteria, artileria, poliția militară). Cei care nu merg la OSUT se deplasează la cursuri de diferite durate pentru pregătire avansată într-o «specialitate» (logistică, informații etc.).

Este o perioadă lungă de timp, pregătirea e asigurată de sergenți de instrucție foarte profesioniști. Toate acestea presupun consum extrem de mare de resurse.

Soldații se prezintă la unitățile lor gata să fie integrați în misiunea specifică.

Amintiți-vă, populația SUA este de 344 de milioane de locuitori și noi antrenăm aproximativ150.000.

Rusia, pe de altă parte, are o populație de 144 de milioane de cetățeni, repartizați pe 11 fuse orare.

Armata lor este o forță de recruți cu un singur loc de pregătire de bază (Labinsk, în sudul Rusiei). Unii ruși primesc pregătire avansată de specialitate, dar majoritatea soldaților Rusiei primesc cea mai mare parte a pregătirii în prima lor unitate.

Soldații ruși au avut parte de numai câteva zile de pregătire de bază înainte de a fi trimiși în Belarus începând cu luna noiembrie a anului trecut (înainte de invazie).

În timpul a două vizite în Rusia, am asistat la antrenamente de bază și de unitate. A fost îngrozitor. Familiarizare versus calificare pe puști, prim-ajutor rudimentar, foarte puține simulări pentru a economisi resurse și… cel mai important… o pregătire oribilă din partea «sergenților de instrucție».

Ofițerii mi-au recunoscut că pregătirea lor a fost «de un an», unii – cei mai săraci – oferindu-se voluntari sau fiind aleși pentru roluri de conducere.

Nu uitați, soldații Rusiei primesc aproape TOATĂ pregătirea în unități față de cea de bază.

Modul în care unitățile sunt dotate cu resurse joacă un rol important.

O unitate de tancuri pe care am vizitat-o în apropiere de Moscova mi-a spus cu mândrie că primește 1 proiectil de tanc/echipaj în fiecare an (unitățile americane petrec ore în simulatoare și echipajele trag zeci de focuri reale/an).

Apropo, armata ucraineană a preluat modelul american după ce a primit din 2014 pregătire de la personalul american atât în tehnici de pregătire individuală, cât și de unitate.

Înființarea JMTG-U (Joint Multinational Training Group-Ukraine, adică Grupul Reunit Multinațional de Antrenament – Ucraina – n. red.) de către armata SUA în Europa a fost esențială în acest sens. Dar divaghez…

Problema este că armata rusă este prost condusă și prost antrenată. Acest lucru începe de la antrenamentul de bază și nu se îmbunătățește în timpul în care soldatul rus poartă uniforma.

Mobilizarea a 300.000 de «rezerviști» (după ce a eșuat cu forțe convenționale epuizate, miliții de cârpă, recrutarea prizonierilor și folosirea paramilitarilor precum grupul Wagner) va fi extrem de dificilă.

Iar plasarea «începătorilor» pe o linie de front care a fost mutilată, oameni cu un moral scăzut și care nu vor să fie acolo prevestește un nou dezastru pentru Rusia.

De-a dreptul halucinant. Un nou semn de slăbiciune a Rusiei.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Putin, un nou nivel de demență războinică: a decretat mobilizarea parțială în Rusia! „Apărăm Donbass, Herson și Zaporojie de neonaziști, de mașinăria colectivă a Vestului! Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra”, inclusiv arma nucleară

* Rusia își creează baza pentru atacuri nucleare: organizează brusc „referendumuri” de anexare în teritoriile ocupate Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk. Ce urmărește Putin

* ANALIZĂ. Cum a fost distrusă armata Rusiei de cultura minciunii. Toată lumea își minte superiorii, astfel încât Putin și șefii Armatei n-au nicio idee despre realitatea din teren

* Turnătorul Marga, demolat de ministerul pe care l-a condus! MAE: „Preia, încurajează și propagă narativele maligne emise de Rusia”

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

* STENOGRAME. Perversiunile preotului Visarion Alexa, care a abuzat sexual o enoriașă la spovedanie. „Eram prea concentrat pe sânul ei” / Întrebat de femeie de ce a făcut-o într-un loc sfânt, i-a răspuns: „Nu te stresa, sfânt e tot universul, e făcut de Dumnezeu” / Amenințare: „Să nu cazi în ispita dorinței de a te răzbuna! Răzbunarea te rănește mai ales pe tine”

* Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

* DNA anchetează contractele prin care PSD a cumpărat televiziunile! Procurorii au cerut de la partid documentele legate de această uriașă escrocherie

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

* FCSB-ul lui Becali e pe locul 14 din 16, cu o singură victorie în 9 meciuri! Dinamo riscă să retrogradeze și din Liga a II-a

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here