Firea a tocat peste 10 milioane de euro, din banii bucureștenilor, pentru a fi lăudată 4 ani de televiziuni

1
7210
Privirea galeșă a Gâdelui, spre cașcavalul gras de la Primărie

În timpul mandatului de primar al Gabrielei Firea (2016-2020), bugetul Bucureștiului a fost spoliat în favoarea câtorva televiziuni și a unor site-uri abonate la contracte pe bani publici. În ultimii 4 ani, Primăria Capitalei și multiplele direcții, servicii, companii municipale și instituții de cultură din subordinea ei au plătit servicii de anunțuri și publicitate de peste 49 de milioane de lei (peste 10 milioane de euro), potrivit unui răspuns al Primăriei pentru G4Media.ro.

Suma cheltuită de Primăria Capitalei pentru imaginea Gabrielei Firea, într-o campanie electorală mascată care a durat 4 ani, ar putea fi mult mai mare de 49 de milioane de lei, în condițiile în care Compania Municipală Agrement a refuzat să spună câte contracte de publicitate a încheiat, ce valoare au și cine sunt beneficiarii sumelor.

Cele mai multe și mai mari contracte sunt încheiate cu Compania Municipală Publicitate și Afișaj, care, la rândul ei, a încheiat contracte de publicitate cu instituțiile de presă, însă refuză să spună cui a dat banii, invocând ”secretul comercial”.

Noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a promis desecretizarea și transparentizarea tuturor contractelor pe bani publici. Deocamdată, el nu a preluat controlul asupra companiilor municipale, care continuă să fie conduse de oamenii Gabrielei Firea, mulți dintre ei aduși de la Voluntari.

Compania Municipală Publicitate și Afișaj

  • Este condusă de Dragoș Dumitrel Pătrașcu, asociat la firma Concept Promo Business SRL din Constanța.
  • Președintele Consiliului de Administrație (C.A.) al companiei este Mariana Brod. Potrivit CV-ului de pe site-ul instituției, aceasta provine de la Primăria Voluntari.
  • Simona Valentina Butacu este membru în C.A., secretar executiv PSD Sector 6 şi preşedinta organizației de tineret PSD București, una dintre consilierele personale ale Gabrielei Firea.
  • Constantin Niculae este alt membru al C.A. și a fost administrator public al oraşului Voluntari, fost director general al Companiei Municipale Parking Bucureşti SA.

Compania Municipală Agrement

  • Este condusă de directorul general Diana Sorana Chifa, o apropiată a familiei Pandele – Firea, din Voluntari.
  • Marian Barbu este membru în C.A. al companiei. A fost asistent de igienă și sănătate publică, licențiat în Drept și Relații internaționale la Universitatea „Spiru Haret”, potrivit CV-ului de pe site-ul companiei.
  • Ion Bogdan Tâlmaciu este un al membru în C.A. A lucrat la Ministerul Tineretului și este doctor în istorie la Universitatea „Valahia” din Târgoviște.
  • Un alt membru al C.A. este Nina Gheorghiță. A lucrat la RAAPPS – Sucursala Triumf.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here