Firea ratează tot: a compromis banda pentru transportul în comun și taxa de poluare, amână și testarea la Covid-19. Îi ies doar mișmașurile turcești

1
1758
Gabriela Firea (stânga) și profesorul Streinu-Cercel, doi specialiști ai contractelor din bani publici împărțite pe criterii de ei știute, sunt acum colegi în Parlament, senatori PSD

Testarea bucureștenilor la coronavirus se amână. Cele 10.500 de teste comandate vor ajunge în România mai târziu, nu se știe când. Primărița Gabriela Firea nu se dezminte: niciun proiect nu i-a ieșit la timp! Pe toate le-a amânat, pe majoritatea le-a anulat.

„Am comandat teste, vin în țară mai târziu decât am crezut, pentru că fac astfel de comenzi toate țările. Este pregătit personalul, eșantionul. Vom comunica la final rezultatul”, a anunțat Gabriela Firea la Digi 24.

Firea a adăugat că, având în vedere „opoziția unor decidenți” la adresa acestui proiect derulat cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, grupul de inițiativă și suport se reorganizează.

Gabriela Firea spunea sâmbătă, tot la Digi 24, că testarea în masă a bucureştenilor va începe cel mai probabil la jumătatea acestei săptămâni. Ea așteaptă 10.500 de teste din China, într-o acțiune de imagine în care-l are drept partener pe dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul de la „Matei Balș”.

Vor fi folosite teste rapide, dar care sunt omologate și care vor fi achiziţionate „din surse validate de Institutul «Matei Balş». Vor fi testate peste 10.000 de persoane, inclusiv persoane care locuiesc în Capitală, dar care nu au aici domiciliul stabil. Eșantionul va fi ales pe baza unor studii realizate împreună cu Institutul Național de Statistică. Preşedinţii asociaţiilor de proprietari nu vor fi implicaţi în selectarea celor care vor fi testaţi”, a precizat primarul general al Capitalei.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică, într-un interviu pentru Digi 24, că studiul care presupune testarea unui eșantion al populației Bucureștiului nu este asumat de Ministerul Sănătății, ci de Primăria Capitalei și de Institutul „Matei Balș”. Mai mult, Nelu Tătaru spune că proiectul nu are deocamdată avizul Ministerului Sănătății. El a ținut să se distanțeze de metoda de testare folosită în acest studiu epidemiologic.

Ministrul Tătaru a dat de înțeles că se teme că populația, în urma unor eventuale teste rapide care ar ieși negative la coronavirus – teste a căror fiabilitate este oricum mai mică decât a celor făcute cu aparate Real Time PCR – , se va relaxa și își va slăbi vigilența în privința protecției față de virus.

Gabriela Firea a mai anunțat cu tam-tam acțiuni „revoluționare” care au eșuat lamentabil.

În 2017 a vrut să impună o bandă dedicată exclusiv transportului în comun, pe un mare bulevard bucureștean. Cum măsura nu a fost pregătită, s-a creat instantaneu un haos de nedescris. După câteva ore, intrată în panică, Firea a anulat decizia de a crea o bandă pentru transportul în comun.

La începutul lui 2020, primărița Firea a încercat să impună o taxă de poluare în centrul Capitalei, a făcut mare tam-tam cu „taxa Oxigen”, a vândut și vignete. Iarăși, o măsură nedezbătută și nepregătită. Reacția populară a speriat-o din nou, iar primărița a tot amânat aplicarea taxei până când a anulat-o de tot!

Astăzi a început hora amânărilor și cu testele Covid-19. Vom vedea când, cum și mai ales dacă operațiunea propagandistică a primăriței PSD va avea o finalitate rezonabilă ori se va transforma într-un bâlci caraghios.

Singurele proiecte care „i-au ieșit” Gabrielei Firea au fost scandaloasele achiziții de autobuze și troleibuze din Turcia. A încercat și cu tramvaiele, dar a fost prinsă cu șmenul și tranzacția a fost blocată. Sute de milioane au ieșit din bugetul Bucureștiului și au luat calea Turciei, în tranzacții care cer intervenția DNA.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

  1. Borfăturei provenită dintr’un spermatozoid alcoolist de BC îi ‘ies’ decât ‘învârtelile’ de zeci și sute de milioane de Euro cu ‘pretinii’ ei turci de unde încasează ‘ciubucuri’ grase (și ca supliment, vaselină) ! DNA sper că’și va face treaba când se vor apuca de lucru ! Așa cum acum corpul medical are extrem de lucru, fiind în prima linie a frontului, așa va trebui să fie DNA după această criză, dacă dorim să readucem România pe linia de plutire și să o punem pe harta Europei acolo unde îi este locul ! Trebuie eliminați, lichidați, spulberați toți trădătorii, devalizatorii, interlopii, borfașii, șuții, curvele, analfabeții … , confiscate averile fabuloase făcute prin corupție și ‘cazați’ (gazați) la pușcărie, acolo unde le este de fapt locul !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.