Bonus de 500 de euro pe lună pentru medici și personalul medical. Klaus Iohannis a cerut, Guvernul va plăti

3
3124

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că a cerut Guvernului să identifice fonduri europene pentru a putea plăti un bonus lunar de 500 de euro pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți Covid-19.

Anunțul a fost făcut în intervenția președintelui Klaus Iohannis la începutul videoconferinței cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, și reprezentanți ai instituțiilor locale cu privire la situația epidemiologică de la Suceava.

Anunțul lu Klaus Iohanis

„Este foarte clar că ne vom confrunta în săptămânile următoare cu situații complicate în Suceava, dar, cu siguranță – așa ne spun experții, specialiștii -, și în alte zone.

Și vreau, în acest cadru, să vă anunț de o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României. În acest sens, am avut astăzi mai multe discuții. Personalul medical, medicii noștri sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei. Avem încredere în ei, ne punem speranțele în ei, dar trebuie să fim foarte conștienți că pentru ei este o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem așteptări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație și să recunoaștem, evident, că este nevoie și de un pic mai mult decât cuvinte frumoase.

Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți Covid ar fi un bonus onorabil.

Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete.”

3 COMENTARII

  1. Pentagonul ucide pe britanicul Donald Trump. Ne pricepem și la seifurile albe. 🙂 Erau mai buni dolarii îngropați în erd.

    Miracolul din Octombrie

    Nomades Quantico Virginia

  2. Nu este nici un bonuas este un spor de 85 % din salariul de baza pentru epidemie pe care personalul medical l-a cerut Acum cer si pensie de urmas pentru copii ca si cum Legea pesiilor nu ar prevede acest lucru .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here