vineri, mai 24, 2024
AcasăNews„Fabrica“ de susținători ai lui George Simion: filmele de pe TikTok cu...

„Fabrica“ de susținători ai lui George Simion: filmele de pe TikTok cu liderul extremist sunt create și vizionate preponderent în Marea Britanie, nu în România!

-

O analiză a materialelor publicate și vizionate pe rețeaua TikTok (adresată mai ales tinerilor) cu haștagul George Simion relevă că liderul partidului extremist AUR are o priză mai mare în Marea Britanie decât în România! Despre acest lucru a scris Sorin Ioniță, expert în politici publice și președintele think-tank-ului Expert Forum.

Distilarea acestei informații a fost posibilă datorită unei aplicații dezvoltate de un start-up finlandez și, mai ales, noilor regulamente europene, valabile și în Marea Britanie, care obligă compania chinezească la o mai mare transparență în privința datelor.

Deși știrea este în premieră, nu este de natură să surprindă foarte tare. Se știe de multă vreme că AUR a fost creat în special pentru a rupe cât mai mult din electoratul pe care USR îl avea în diaspora. Pentru aceasta a apărut o nouă formațiune gălăgioasă și radicală, ținută „sub radar“ până în ziua alegerilor parlamentare din 2020, un partid care le-a fost prezentat milioanelor de români din diaspora ca fiind „antisistem“.

- Advertisement -

Conform datelor, în ultimele luni peste 65% din filmulețele de pe TikTok cu George Simion au fost create și vizionate în Marea Britanie (unde se estimează că trăiesc aproximativ un milion de români). În România au fost sub 32% din utilizatori, iar în Germania – 0,6%.

Este foarte interesant că, dintre toți politicienii români, doar George Simion beneficiază de această promovare intensă în diaspora.

Iată comentariul lui Sorin Ioniță: „Breaking news: hashtagul George Simion e mai popular în Marea Britanie decât în România, după cum arată monitorizările EFOR; mai mult decât dublu. Iar în decembrie, când cu agitaţia Schengen, a avut un boom pe TikTok. Diaspora effect. Videoclipurile cu acest hashtag au fost create şi vizualizate preponderent în UK de când TikTok permite extragerea datelor cu instrumente dedicate, dar intervalul exact e greu de precizat. Ei zic de anul trecut, dar posibil sa fie mai mult. Restul politicienilor români sunt absenţi pe TikTok în acelaşi interval. S-a folosit Exolyt, softul unui upstart finlandez, ca parte din proiectele de monitorizare online ale EFOR“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum a acoperit „scandalul Pițurcă“ adevărata miză a unei afaceri periculoase: ancheta DNA l-a țintit pe Țuțu, omul PNL și al serviciilor pus director la Romarm, compania care ar trebui să lucreze cu aliații la aprovizionarea Ucrainei

Pițurcă a dormit din nou în arest, după 41 de ani. De la tovarășii de barbut din comunism la afacerile cu măști din pandemie, alături de un fost SRI-ist. Este a treia aventură penală a lui „Satana”, după ce a fost condamnat și pentru mărturie mincinoasă în favoarea lui Gigi Becali

VIDEO. Scuzele și explicațiile lui Emil Boc, care a repus pe soclu, prompt, statuia lui Iuliu Maniu. „M-a indignat și pe mine”

Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Extraordinara lecție electorală a cehilor: și-au ales ca președinte un general parașutist, pro-NATO, pro-UE și anti-Putin, erou al războiului din fosta Iugoslavie. Candidatul care făcea cu ochiul Rusiei a fost zdrobit la vot

Scandal uriaș în Rusia: propagandista Olga Zenkova, trimisă la Melitopol, a fost violată în restaurant de nepotul lui Kadîrov și de oamenii săi. Cameramanul a fost bătut de ceceni

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -