marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaLISTĂ. Există confirmarea vizuală: Rusia a pierdut până la sfârșitul lui 2022,...

LISTĂ. Există confirmarea vizuală: Rusia a pierdut până la sfârșitul lui 2022, în Ucraina, 9.001 vehicule blindate, din care 1.674 de tancuri. Dintre acestea, 943 sunt T-72, iar 382 – T-80

-

Rusia a pierdut, până la sfârșitul anului 2022, cel puțin 9.001 vehicule blindate, din care 1.674 tancuri, relevă site-ul Oryxpioenkop.com, care de la începutul războiului e specializat pe confirmarea vizuală a pierderilor suferite de cele două tabere. Cei de la Oryx încearcă să confirme vizual, pe baza imaginilor publicate, rapoartele oficiale. Sunt contorizate doar acele vehicule pentru care există dovada distrugerii, avarierii ori capturării lor.

Potrivit listei publicate, dintre cele 9.001 blindate pierdute de Rusia, 5.694 au fost distruse, 242 avariate, 306 abandonate și 2.759 capturate de ucraineni.

În privința tancurilor (cei de la Oryx comit o mică eroare, scriind că sunt 1.671, deși adunarea secțiunilor dă un total de 1.674), acestea sunt împărțite astfel, pe tipuri:

T-72: 943

- Advertisement -

T-80: 382

T-90:47

T-62: 64

- Advertisement -

T-64: 50

Neidentificate: 188

Categoriile de mai sus sunt, la rândul lor, amănunțit defalcate pe modele, în funcție de anul de fabricație/modernizare și dotări.

Mai sunt 773 de AFV-uri (vehicule blindate de luptă) – 447 distruse, 12 avariante, 25 abandonate, 257 capturate.

S-a confirmat vizual și pierderea a 1.999 de IFV-uri (vehicule de luptă pentru infanterie).

Pagubele suferite de Rusia sunt, cu siguranță, mai mari, deoarece – în mod evident – nu toate blindatele distruse au putut fi și filmate sau fotografiate.

Diferența față de bilanțul publicat de Ministerul Apărării din Ucraina este una destul de mare. Până la 1 februarie 2023, Kievul a reclamat distrugerea a 3.209 tancuri, 6.382 de vehicule blindate, 2.207 unități de artilerie.

Trebuie însă menționat că numărătoarea Oryx, pe lângă faptul că validează doar ceea ce s-a putut identifica vizual, s-a oprit la 31 decembrie 2022.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cum a acoperit „scandalul Pițurcă“ adevărata miză a unei afaceri periculoase: ancheta DNA l-a țintit pe Țuțu, omul PNL și al serviciilor pus director la Romarm, compania care ar trebui să lucreze cu aliații la aprovizionarea Ucrainei

Pițurcă a dormit din nou în arest, după 41 de ani. De la tovarășii de barbut din comunism la afacerile cu măști din pandemie, alături de un fost SRI-ist. Este a treia aventură penală a lui „Satana”, după ce a fost condamnat și pentru mărturie mincinoasă în favoarea lui Gigi Becali

VIDEO. Scuzele și explicațiile lui Emil Boc, care a repus pe soclu, prompt, statuia lui Iuliu Maniu. „M-a indignat și pe mine”

Șoșoacă sare în ajutorul unui agent KGB: și-a trimis tovarășa putinistă, avocată și ea, să-l susțină în procesul împotriva statului român. Iurie Roșca are interdicție 5 ani de a intra în România

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

România și alte 7 țări europene încearcă să înșele Comisia Europeană pentru a primi banii din PNRR fără să facă reformele promise – analiză „Le Monde”

Trompetele penalilor. Răzvan Savaliuc și oamenii săi sunt anchetați de DNA pentru grup infracțional organizat și favorizarea infractorului

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

Extraordinara lecție electorală a cehilor: și-au ales ca președinte un general parașutist, pro-NATO, pro-UE și anti-Putin, erou al războiului din fosta Iugoslavie. Candidatul care făcea cu ochiul Rusiei a fost zdrobit la vot

Scandal uriaș în Rusia: propagandista Olga Zenkova, trimisă la Melitopol, a fost violată în restaurant de nepotul lui Kadîrov și de oamenii săi. Cameramanul a fost bătut de ceceni

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -