EXIT-POLL. Antena 3 și Pieleanu anunță că PSD-PNL zdrobește Dreapta Unită la alegerile europarlamentare. Partidele lui Cioloș, Șoșoacă și Dan Voiculescu nu fac pragul minim

2
300
PSD-ul a fost validat pe 9 iunie de români, care au acordat un vot zdrobitor la alegerile europarlamentare coaliției acestora cu PNL

PSD-PNL a obținut o victorie zdrobitoare la alegerile europarlamentare din 2024, în timp ce Alianța Dreapta Unită a obținut doar 11%, conform datelor centralizate până la ora 20.30 într-un exit-poll făcut de Avangarde, institut de sondare apropiat de PSD.

Potrivit acestui exit-poll, rezultatele de la ora 20.30 ar fi următoarele:

  1. PSD-PNL – 54%;
  2. AUR – 14%;
  3. ADU – 11%;
  4. UDMR – 5%;
  5. SOS România – 3%;
  6. REPER – 3%;
  7. PUSL – 2%;

Alte partide – 4%;

Candidați independenți – 4%.

Trebuie menționat că aceste rezultate sunt anunțate de un institut apropiat de PSD, cum am scris mai sus, dar și că sunt contabilizate doar cele de până la ora 20.30 – adică mai era o oră și jumătate de vot, interval în care mai ales la București s-a votat masiv.

În orice caz, scorul obținut de alianța PSD-PNL este mult peste așteptări, în timp ce rezultatul Alianței Dreapta Unită este extrem de slab. S-a luat, practic, mai puțin de jumătate din scorul obținut acum 5 ani, la alegerile europarlamentare din 2019.

La prima vedere, fărâmițarea dreptei a dus la irosirea a numeroase voturi. Mai mulți foști membri USR, nemulțumiți că n-au mai prins locuri bune pe lista de europarlamentari, au vrut să candideze pe cont propriu. De asemenea, REPER – partidul făcut de Cioloș cu oamenii care l-au urmat când a plecat din USR – n-a făcut pragul. S-au irosit astfel cel puțin 6 procente.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

PORTRET DE CANDIDAT

ALLEN COLIBAN, Primăria Brașov: „Mi-am făcut temele la lumânare, am făcut baie în oala de sarmale”

STELIAN ION, Primăria Constanța: “Pentru mine, declicul s-a produs în 2014, când interesele găștii PSD-iste au ajuns și în cartierul copilăriei mele. Voiau să ridice un bloc de 6 etaje pe spațiul verde. Mi-am jurat că voi face tot ce pot pentru a-i împiedica”

* LUCIAN STANCIU-VIZITEU, Primăria Bacău: „În clasa a X-a am luat locul 3 la Olimpiada națională de Informatică. Am fost admis la Universitatea Drexler, din SUA, dar n-am avut bani. Așa că am făcut Politehnica din București, apoi masteratul și doctoratul în Franța, șef de promoție la Statistică și al doilea la Finanțe”

CRISTINA PRUNĂ, europarlamentare: „Până la 4 ani am crescut la țară, în Bărăgan, într-un spirit foarte liber. Acum susțin cu fermitate politici liberale”

* RADU MIHAIL, europarlamentare: “La alegerile din 2000, în turul 2, am avut senzația acută că-mi va putrezi mâna dacă-l votez pe Iliescu”

* CORINA ATANASIU, europarlamentare: „În anii ’90 am făcut voluntariat la Salvați Copiii. Lucram cu copiii străzii, prindeam pedofili cu Europolul”

RADU MIHAIU, Primăria Sectorului 2: „N-aveam niciun gând să intru în politică. Spuneam: «Am o meserie, o fac bine, crește afacerea!». Ce m-a determinat să mă răzgândesc a fost incendiul de la Colectiv. Mi-am zis: «Copiii mei trebuie să trăiască într-o țară în care nu se întâmplă așa ceva!»”

MIHAELA ȘTEFAN, Primăria Sectorului 6: „M-am angajat în anul 2 de facultate, prima dată la Unirea, într-un magazin de haine. N-aveam cum să nu muncesc. N-aveam cum! Eu nu le-am cerut bani niciodată părinților mei”

* ADRIANA CRISTIAN, europarlamentare: „Sunt o visătoare harnică. Aș vrea să las asta în urma mea: unii politicieni arată și așa, ca mine. Adică au terminat multă școală, vorbesc bine, au interese corecte, nu s-au îmbogățit din politică. Nu suntem toți la fel, cum vor cei vechi să se creadă”

VLAD BOTOȘ, europarlamentare: „Mi s-a propus să rămân în China. N-am vrut. Ieșisem seara cu colegi inclusiv chinezi. Când deschideam subiecte politice, chinezii nu acceptau să discute nimic. Atunci mi-am dat seama că n-aș putea niciodată trăi într-un regim care să filtreze ideile”

TEODORA STOIAN: „Cât am fost consilier al ministrului Justiției, am avut senzația că oamenii ăia nu ne voiau acolo. Erau directori puternici, care pur și simplu ziceau: «Eu nu fac așa ceva!». Și nu li se cerea să-și facă decât treaba. În ultimele luni, numai că nu ne scuipau în față”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.