marți, februarie 27, 2024
AcasăNewsNicușor Dan desființează alte două companii-căpușă înființate de Firea. În 2020, cea...

Nicușor Dan desființează alte două companii-căpușă înființate de Firea. În 2020, cea de cimitire a plătit salarii de 8 milioane de lei la pierderi de 20 de milioane!

-

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, cere Consiliului General ca, în ședința de lunea viitoare, să aprobe desființarea a încă două din companiile municipale-căpușă înființate de Gabriela Firea: Compania Municipală Cimitire și Compania Municipală de Tehnologia Informației.

Cele două noi companii desființate sunt cea de Cimitire și cea de Tehnologia Informației. Amândouă au „produs“ doar pierderi.

Auditul extern comandat după expulzarea Gabrielei Firea din Primărie relevă un adevărat jaf la drumul mare făcut la aceste două companii din banii statului.

Compania Municipală de Cimitire n-a avut venituri deloc în 2018. În 3 ani a produs pierderi de 20 milioane lei. În schimb, leafa a mers ceas pentru „copiii“ Gabrielei Firea

Compania Municipală Cimitire București (CMCB) SA n-a avut deloc venituri în 2018, iar în perioada 2018-2020 a strâns pierderi totale de 19.837.846 lei.

- Advertisement -

În acest timp, salariile sinecuriștilor PSD băgați de Firea acolo au mers ceas. În 2020, cheltuielile cu lefurile la CM Cimitire au fost de 8.049.052 lei.

În același an, Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU) a avut cheltuieli cu personalul de 21.329.000 lei și cheltuieli bugetare totale de 46.432.000 lei, arată Agerpres.ro.

Salariile reprezintă 47% din totalul capitalului social al CM Cimitire, una din instituțiile care par să fi fost înființate de fosta primăriță ca să-și hrănească numeroasa camarilă. În referatul depus la Consiliul General al Municipiului București pentru aprobarea desființării CM Cimitire se arată că aceasta a dublat practic serviciile oferite de Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU).

- Advertisement -

Două societăți, cu două rânduri de șefi, două sedii, două flote de mașini, două bugete, două state de salarii etc – făceau de fapt același lucru

Se ajunsese astfel ca două companii ale primăriei, cu două organigrame, două rânduri de șefi, două rânduri de mașini de serviciu, două ștate de plată etc să facă același lucru: „Dovada că înfiinţarea societăţii Compania Municipală Cimitire Bucureşti SA nu a fost şi nu este o soluţie oportună şi benefică pentru municipalitate constă în datele despre funcţionarea concretă a acesteia, aceasta fiind în prezent la limita insolvenţei, respectiv a falimentului. (…) ACCU are acelaşi domeniu de activitate ca CMCB SA, prestând acelaşi tip de serviciu public, dar în fapt, prin dublarea organigramelor şi a bugetelor celor două entităţi, (…) se creşte în mod inutil nivelul cheltuielilor publice“.

Compania Municipală de Tehnologia Informației București SA, a doua firmă propusă spre desființare, n-a reușit să-și justifice scopul. Deși acest domeniu de activitate (Tehnologia Informației) este unul foarte dezvoltat în Capitală, firma făcută de Firea pe banii bucureștenilor n-a obținut contracte. Așa s-a ajuns ca această companiei municipală să raporteze pierderi în toți anii de la înființarea societății până în prezent: 1,4 milioane lei în 2018, 4 milioane în 2019, 357.000 lei în 2020.

Raportul de audit arată că s-au deschis procese împotriva societății, care este într-o situație foarte riscantă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Vanghelie zice că el a chemat Salvarea, nu Oana Mizil! „Nu am lovit-o, doar am țipat puțin mai tare, iar ei i s-a făcut rău”

* VIDEO. Aghiotantul adus de Dragnea să-i îmbrâncească pe ziariști s-a ales cu capul spart. Un cameraman l-a lovit fără intenție

* Fostul șofer al lui Liviu Dragnea conduce Federația Română de Atletism!

* VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

* Și Șoșocul delirează: „Jandarmeria voia să-i pună somnifere în apă, să cadă de acolo”! Dar „Stegarul dac”, vigilent, „a băut apa condensată de la aparatele de aer condiționat”! Până când i-a dat Zară o sticlă…

* Și-a bătut joc de vaccinare și a murit de Covid la 34 de ani! „Am 99 de probleme, dar un vaccin nu este printre ele”. Ghinion: a mai apărut o problemă. Ultima

* Cele 4 pensii speciale ale lui Valer Dorneanu: 9.180 de euro pe lună, dintr-un venit total de 17.200 de euro

* Cozmin Gușă a fost eliminat din patronatul Realitatea Plus! Avea 49,5%, acum are 0,125%! Noua „jupână” e Alexandra Păcuraru, cu 99,75%

* VICTORIE! A fost scoasă plăcuța agentului sovietic Cico Dumitrescu, vecinul de posteritate al Mariei Tănase

* Eliminare dureroasă la Olimpiadă: Monica Niculescu și Raluca Olaru au condus cu 5-1, au ratat 7 mingi de set, dar au pierdut!

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -