„Patriotul” Dan Tănasă (AUR), huliganul din Parlament, a hărțuit în Justiție un primar maghiar. Acum are de plătit 10.000 de lei

1
1905
Dan Tănasă (dreapta) și George Simion, două persoane care se hrănesc din exploatarea așa-zisului filon naționalist, în realitate fiind vorba de zgândărirea resentimentelor dintre diferite categorii de populație

Asociația lui Dan Tănasă, deputatul AUR căruia i s-a interzis să mai reprezinte Parlamentul 3 luni după ce a sărit la colegii din USR-PLUS pe holuri, tocmai a pierdut un proces cu primarul maghiar din Corund, iar acum e bună de plată.

Potrivt agenției maghiare de presă MTI, citată de G4Media, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), a lui Dan Tănasă, va trebui să achite a 10.000 de lei cheltuieli de judecată. Sentința poate fi atacată cu recurs.

L-au dat în judecată pe primar pentru că a scris pe instituție „Kozseghaza” în loc de „Polgarmesteri hivatal”, deși amândouă înseamnă același lucru – „Primărie”

ADEC l-a dat în judecată pe primar, încercând să-l forțeze să elimine inscripția “Kozseghaza” de pe sediul instituției.

A câștigat procesul, apoi l-a dat iar în judecată pe primar, acuzându-l că n-a pus imediat în practică hotărârea definitivă. Asociația lui Dan Tănasă a pierdut, de data asta, așa că situația s-a întors împotriva reclamanților, pentru că primarul Katona a intentat la rându-i proces, câștigând cheltuieli de judecată de 10.000 de lei.

Acțiunea asociației lui Dan Tănasă a fost una tipică de hărțuire, utilă doar pentru învrăjbirea oamenilor și folosul electoral al extremiștilor din ambele tabere, care se hrănesc cu astfel de provocări. ADEC l-a dat de 3 ori în judecată pe primarul din Corund. Inscripția “Primărie”, în limba română, exista de asemenea la intrarea în clădire, dar oamenii lui Tănasă au reclamat că denumirea “Kozseghaza” n-ar înseamna exact “Primărie”, termenul corect fiind “Polgarmesteri hivatal”. Ei au spus că, de fapt, „Kozseghaza” înseamnă “Casa comunală” și ar aminti, a argumentat avocatul reclamanților, de perioada administrației maghiare a Transilvaniei. În schimb, apărarea a arătat, cu dicționarul în mână, că cele două denumiri în maghiară sunt sinonime.

Procese peste procese, iar în final Curtea de Apel a anulat toate sancțiunile. Cazul a fost însă folosit de AUR și UDMR în scopuri electorale

Curtea de Apel Târgu Mureș a dat câștig de cauză ADEC în septembrie 2016 și a dispus eliminarea inscripției în maghiară de pe clădire. Primarul s-a executat și a dat jos denumirea în maghiară, dar după ce a primit motivarea a revenit, urcând-o la loc ușor modificată: “Casa comunală – Koszeghaza”, împăcând astfel și capra, și varza.

ADEC l-a dat iar în judecată și a câștigat, Curtea de Apel Tg. Mureș stabilind că primarul trebuie să plătească o amendă de 416 lei/zi începând cu data pronunțării sentinței neexecutate, și o taxă de 100 de lei pe zi reclamantului, până la îndepărtarea noii inscripții.

ADEC l-a dat iar în judecată, pentru a afla exact cât are de încasat, dar de data asta a pierdut procesul și Curtea de Apel Tg. Mureș a stabilit în martie 2020 că primarul nu mai are de plătit nimic.

Singurul efect al acestei hărțuiri penibile în tribunale a fost, așa cum am scris mai sus, că speța ADEC – primarul Mihaly Katona a ajuns subiect național și internațional. Liderii UDMR s-au victimizat, afirmând că primele sentințe ale Curții de Apel Tg. Mureș erau de o “răutate nemărginită” și că justiția din România caută să intimideze comunitatea maghiară. La rândul său, Dan Tănasă a crescut în ochii extremiștilor români, care l-au apreciat de parcă ar fi făcut cine știe ce vitejie. Acum, personajul a ajuns în Parlament, unde face ce făcea și înainte: hărțuiește și intimidează oamenii.

Cazul a ajuns la Uniunea Federală a Naționalităților Europene, care a atras atenția că primarul din Corund n-a greșit cu nimic, pentru că în România, după cum se știe, nu există nicio lege care să interzică inscripțiile în limba maghiară.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Dragnea rămâne la închisoare pentru că se consideră „deținut politic”. Judecătorii au constatat că infractorul PSD nu dă dovezi de îndreptare

România sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat pentru spionaj și declarat persona non grata

„Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

* DNA a înhățat rețeaua clientelară de la Apele Române. Au picat și „animalul politic”, și chelnerița, și primarul angajărilor fictive „pentru intrarea în sistem”

Iată Mafia din Sănătate! În 10 ani, 7 mari infractori, susținuți de PSD sau PDL, au primit 25 de ani de pușcărie

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

PSD-istul Coarnă a pierdut procesul cu „polițistul #Rezist”! Minciunile împroșcate îl costă 5.000 de euro + 4.120 de lei

VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

Incredibilul Mircea Lucescu! La 75 de ani, câștigă titlul cu Dinamo Kiev, spulberându-și „creația braziliană” de la Șahtior Donețk

1 COMENTARIU

  1. NU NUMAI la A.U.R. își găsesc locul astfel de OAMENI-de-GROTĂ!!!

    Acum doi-trei ani, Florin Roman și Rareș Bogdan se chinuiau să-l convingă pe acest Dan Tănasă să intre în… P.N.L.: noroc(ul „liberalilor”!) că ăsta n-a mai vrut, până la urmă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here