sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăNewsDelir cu accente xenofobe al ministrului Grindeanu în criza Blue Air: "Dacă...

Delir cu accente xenofobe al ministrului Grindeanu în criza Blue Air: „Dacă se anulează în Timişoara autobuzul 33, nu vine Fritz să pună autobuze la dispoziţie!”

-

Sorin Grindeanu, ministrul PSD al Transporturilor, a dat marți, în Parlament, un răspuns absolut năucitor la întrebarea dacă face ceva pentru ca românii păgubiți de compania aeriană Blue Air să-și recupereze banii pe bilete. Într-un puseu delirant de cinism cu accente xenofobe, PSD-istul a spus că primarul Timișoarei, Dominic Fritz, nu aduce autobuze dacă se anulează o linie de transport în comun din oraș!

Fostul premier din era Dragnea a fost nemernic de mai multe ori într-o singură propoziție.

1. A încercat să abată discuția de la subiectul care-i interesează pe oameni, ce are el de gând să facă pentru a-i despăgubi pe românii rămași fără bani și fără serviciul plătit în primul rând din cauza ministerului său, care a tolerat cu bună-știință situația.

2. A direcționat subiectul către un primar USR dintr-un oraș fără nicio legătură cu criza de la Blue Air. USR a fost partidul care l-a chemat pe Grindeanu să dea socotelă în Parlament pentru criza Blue Air. Grindeanu este din Timișoara și pierderea alegerilor din 2020 n-a fost înghițită nici azi de PSD-iștii și PNL-iștii din localitate.

- Advertisement -

3. L-a ales pe Dominic Fritz pentru rezonanța străină a numelui său, una din temele predilecte ale PSD-ului fiind aceea a unui naționalism de cea mai proastă factură, la limita xenofobiei. Social-democrații au și defilat, dealtfel, în campaniile electorale din 2016 cu sloganul „mândri că suntem români”, iar în 2014 și 2019 l-au atacat pe Iohannis nu pe teme politice sau de competență, ci pentru că e etnic german și că n-are copii!

Toți sunt de vină, mai puțin ministrul Transporturilor direct responsabil și implicat în criza Blue Air!

În aceeași declarație făcută marți, în Parlament, Grindeanu a răspuns, cu o obrăznicie de necrezut, că nu e el nici contabilul, ncii CEO-ul Blue Air, ca să-i despăgubească pe românii înșelați!

Ca să abată atenția de la propria sa vină pentru indolența cu care a tratat criza previzibilă de multă vreme, Grindeanu a sărit apoi de la primarul USR al Timișoarei tocmai la Guvernul Orban din 2020, căruia i-a pus în cârcă împrumutul de 300 de milioane de lei acordat companiei Blue Air.

- Advertisement -

Mai jos, declarațiile făcute de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, despre criza generată de incapacitatea Blue Air de a mai asigura cursele aeriene pentru care se cumpăraseră bilete.

Grindeanu, către clienții păgubiți: „Eu nu sunt contabilul şi CEO-ul de la Blue Air“

„În urmă cu două săptămâni, Lufthansa a anulat 800 de zboruri. Nu a venit Olaf Sholz să îi ducă pe cetăţenii germani aflaţi în diverse situaţii înapoi în Germania. Vorbim de regulamente europene (…) Îi îndemn pe cetăţeni să ceară despăgubiri conform regulamentelor europene iar Guvernul României trebuie să recupereze, de asemenea, sumele cheltuite şi transferate Tarom pentru aceste destinaţii, de la Blue Air.

Aţi văzut că există agresivitate pe această piaţă în a se ocupa locul lăsat liber de Blue Air. Eu mi-aş dori ca această companie să îşi revină, iar cetăţenii să îşi recâştige încrederea, e foarte important, în Blue Air.

Dacă au asigurări acoperitoare (pasagerii păgubiți – n. red.) nu cred că e o problemă, de la firmele de asigurări care au acoperit. Sunt cazuri şi cazuri. Firma nu a dat faliment, este faza dinaintea falimentului. E extrem exemplul pe care vi-l dau, vă vorbeam de regulamente europene. Vă repet, 800 de curse anulate, cetăţenii şi-au primit banii înapoi. Dacă se anulează în Timişoara autobuzul 33 din Calea Şagului până în centru, nu vine Fritz să pună autobuze la dispoziţie, cetăţenii încearcă, dacă şi-au achiziţionat bilete, să le folosească cumva, să recupereze banii, sau… există diverse soluţii de care aminteau inclusiv cei de la Blue Air. Eu nu sunt contabilul şi CEO-ul de la Blue Air.

Eu cred că sunt de bună credinţă şi îşi doresc să revină pe piaţă. Singura legătură a statului cu Blue Air este că are de recuperat aceste sume înapoi, aceste 300 de milioane cu dobânzi, asta este legătura statului.

În decembrie 2020, această companie a intrat în acea formă premergătoare falimentului, şi anume concordatul. Erau încă în perioada în care accesau acea sumă de 300 de milioane. Urmare a unei decizii a unui judecător intri în concordat. Şi acum, când vorbim, se află în această formă.

Nu au ieşit din această formă de concordat, în iulie anul acesta un judecător le-a prelungit pe încă un an această formă premergătoare falimentului. Mie nu îmi puteţi cere să spun lucruri despre garanţiile care au fost puse de către această companie, când li s-a acordat această sumă de 300 de milioane, din banii tuturor românilor, pe o chestiune care, dacă se vrea să fie cercetată, cred că sunt alţii care pot să o facă. Au accesat aceste sume din octombrie 2020 până în ianuarie 2021, în aceste luni au tras din acest credit. Că statul, în momentul în care a dat cele 300 de milioane, nu a verificat foarte bine situaţia economică, că acele garanţii de care se tot vorbeşte erau în acea perioadă acoperitoare pentru această sumă… Cred că în primul rând trebuie început cu acea perioadă, decembrie 2020, când s-a dat acel ajutor.

Dau la o parte faptul că sunt membru în Guvernul României dar, ca cetăţean, aş vrea să ştiu dacă aceste 300 de milioane daţi ca ajutor de stat din banii tuturor au avut în spate aceste garanţii îndestulătoare, pentru că, dacă acum vii să le execuţi, nu Ministerul Transporturilor, există instituţii, nu ştiu dacă lucrurile sunt acoperitoare pentru această sumă.

Eu cred că dacă cineva vrea să aşeze foarte bine acest subiect trebuie să înceapă de atunci, acea ordonanţă.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Ați pierdut, Vladimir Vladimirovici!” Un general de top din Ministerul rus al Apărării l-ar fi avertizat pe Putin că a eșuat în războiul din Ucraina. Ofițerul a fost deconectat de la ședința video, iar politrucii Armatei s-au dezis de el

* Putin a pierdut 51.900 de militari, plus echipamente de 31,8 miliarde de dolari. Și spunea că Rusia „n-a pierdut nimic” în Ucraina…

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* „Europa riscă o nouă Ucraina” în Marea Egee, avertizează Grecia, care cere NATO, ONU și UE să oprească Turcia înainte să declanșeze o invazie a insulelor grecești

* „Este absolut revoltător că directoarea liceului «Lazăr» propune ca model elevilor un golan de cea mai joasă speță, incult și scandalagiu, pe George Simion”

* Turcescu are și susținători. Grobianul Dan Tănasă, deputat AUR: „Absolut superb! Bravo, Robert!”

Gândacii din gura lui Simion și greierii din capul lui Daea – despre un „fake” din galeria propagandei RoExit

* Antena 3, România TV și Realitatea Plus primesc 2 milioane de lei din bani publici pentru a-i face lui Daniel Băluță (PSD), primarul Sectorului 4, „imagine instituțională pozitivă”, cu materiale „optimiste”

* Secretele reginei Elisabeta a II-a. Nu avea pașaport, nici permis de conducere, dar urca la volan. Nu mânca bucate cu margini ascuțite – un semn rău, ce putea aduce răsturnarea tronului britanic

* Rugămintea Simonei Halep și gluma bizară a lui Toni Iuruc. Cei doi au divorțat la notariat

 

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -