Elena Lasconi: „Mă bucur că, în sfârșit, PNL și PSD s-au înțeles pe data alegerilor. Poate se interesează și de starea economiei, de educație, de sănătate…”

13
873
Elena Lasconi, încă un lider politic care se afișează tot timpul cu tricolorul, se declară mândră că e româncă și-și exprimă dragostea față de țară

Elena Lasconi, noua președintă a USR și candidata acestui partid la alegerile prezidențiale din toamnă, a făcut un nou apel ca toate forțele de dreapta să se coalizeze și să blocheze capturarea întregii Românii de către PSD. După ce liberalii au capitulat din nou, acceptând un calendar dezavantajos pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, Lasconi le-a transmis că se bucură că PSD și PNL s-au înțeles, în sfârșit, și că așa există o șansă să se ocupe și de problemele reale ale țării.

Ajunsă la conducerea USR după ce vechiul președinte Cătălin Drulă s-a retras, Elena Lasconi a urcat direct pe locul 3 în topul preferințelor electoratului la alegerile prezidențiale, având doar trei procente și jumătate mai puțin decât candidatul de pe locul doi, Marcel Ciolacu. Un sondaj INSCOP făcut la sfârșitul lunii trecute l-a dat pe primul loc pe Geoană, cu 26,7%, urmat de Marcel Ciolacu – cu 17,8% și de Elena Lasconi – cu 14,3%.

Este o intrare spectaculoasă în top 3 pentru Lasconi, deși are încă o notorietate mică (doar 60% dintre români au auzit de ea) și până acum nu a fost măsurată în sondajele pentru prezidențiale, deoarece candidatul USR se anunța a fi Drulă.

Lasconi a schimbat total strategia și discursul precedentei conduceri a USR. A renunțat la explicațiile tehnice și preocupările de nișă, a dat la o parte referirile la doctrină și la agenda europeană, îmbrățișând un discurs mult mai simplu și general, cu accente conservatoare, în care apar des referirile la Dumnezeu, patrie, tricolor, neam etc.

Ea menționează însă că vrea să mențină linia liberală a USR.

Mesajul Elenei Lasconi

„Mă bucură faptul că în sfârșit PNL și PSD s-au înțeles pe data alegerilor. Poate că de acum încolo se vor putea concentra pe ce este important pentru țară.

Poate, cine știe, pe ultima sută de metri, se interesează de starea economiei, de educație, de sănătate.

Mesajul USR rămâne același: toate partidele care se revendică a fi de centru dreapta sunt așteptate să se alăture proiectului nostru prezidențial.

Nu avem voie să lăsam PSD-ul să acapareze toată puterea din statul român. O guvernare de stânga și cu accente autoritare ar fi un dezastru.

Singura șansă pentru România este ca din decembrie să avem un Președinte și un Guvern de dreapta“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* PSD și PNL s-au înțeles pe calendarul electoral: votăm trei duminici la rând!

13 COMENTARII

  1. Haide Michelle Obama a României!!!… liderează-ți Partidul și sus inima ❤️ … tu, sau oricare dintre voi duceți Partidul la următorul nivel…cu o pereche de ovare bine puse.
    🇪🇺👍🏻

  2. epoch times romania

    „Dan Voiculescu salută anularea condamnării lui Mario Iorgulescu şi prestaţia Liei Savonea”

    VARANU ESTE UNUL DIN CEI CARE A PUS „UMARUL” LA „INSANATOSIREA” „justitiei” ?

  3. partid de stanga nu ar fi de respins. Doar ca la noi stanga e Pesede. Ce partid de stanga are ca ideologie minciuna, demagogia, impostura si ipocrizia tinand captiv un electorat neajutorat intr-o tara saracita. Nu mai fugiti de stanga, convingeti electoratul ca Psd e nefrecventabil si filorus.

  4. Ce aere de vedeta isi da!!Ce scena penibil de gaunoasa🤮Bai,desteapto,de oamenii care te-au ales primarita,mai stii ceva,mai au primar??Ca te vedem doar prin Bucuresti,plimbandu-te pe la latrinele ciordacilor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.