sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaEforturi rusești pentru o a doua încercare de Blitzkrieg în Ucraina. Pe...

Eforturi rusești pentru o a doua încercare de Blitzkrieg în Ucraina. Pe front au fost concentrate 1.800 de tancuri, 3.500 de tunuri și lansatoare de rachete și 400 de avioane

-

Rusia presează puternic în zona Kreminna-Svatove, încercând să străpungă apărarea ucraineană din zona Lugansk, relatează surse oficiale. E vorba de „cantități colosale de arme și oameni“ aruncate în luptă, scrie Anton Gherașcenko, consilier al Ministrului de Interne al Ucrainei.

Deși se tot vorbește despre faptul că „Rusia e pe cale să lanseze o uriașă ofensivă în estul Ucrainei”, această ofensivă „este, în realitate, în plină desfășurare”, adaugă Gherașcenko.

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW.org) spune că rușii „fac progrese marginale”, dar presiunea crește. În acest moment se discută, în privința dimensiunii forțelor rusești strânse pentru ofensivă, de 1.800 de tancuri, 3.950 de alte tipuri de blindate, 2.700 de tunuri, 810 lansatoare de rachete Grad și Smerș, 400 de avioane și 300 de elicoptere. Acestea ar urma să reprezinte forța de izbire principală cu care se va încerca un al doilea Blitzkrieg, după cel ratat în urmă cu aproape un an.

Există și îndoieli față de capacitatea trupelor rusești de a susține acest atac. Igor Girkin, alias Strelkov, fost ofițer KGB care a condus milițiile separatiste din Donbass în 2014 și care acum e blogger militar pe Telegram, spune că Rusia nu e pregătită de un atac de anvergură.

- Advertisement -

Într-o analiză video, el a explicat că starea proastă a comunicațiilor, aviației și lanțului de aprovizionare ale armatei ruse nu permit un atac la scară largă cu sorți de izbândă. El se teme că tabăra sa ar putea repeta scenariul înregistrat în primăvara trecută, în fața Kievului, când rușii au rămas împotmoliți și au fost nevoiți să se retragă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Emil Constantinescu, odă penibilă adusă celui care, prin diversiunile sale, a trimis minerii să-i devasteze facultatea! „Răzvan Theodorescu i-a inspirat pe alții în momente grele, a rămas o lumină”. Explicația: sinecura numită Institutul Levantului!

* EDITORIAL CARTIANU: La moartea unui ticălos. Onoruri militare, Academie, Cimitirul Bellu

* Avertismentul unui constructor român: la noi va fi mult mai rău la un cutremur. De când rușii ne-au jefuit industria siderurgică, în construcții se folosește oțel casant rusesc de proastă calitate, exact ca-n Turcia

* Delir conspiraționist năucitor după cutremurul din Turcia. Concluzia unor români: totul a fost pus la cale de SUA și NATO, ca să-l răstoarne pe Erdogan!

* Dezastru: România, în pericol iminent să piardă miliarde din PNRR pentru căile ferate, după ce Grindeanu a anulat licitația pentru 12 trenuri cu hidrogen! Bătaia de joc a PSD a făcut ca nicio firmă să nu depună oferte

* De ce au dispărut știrile „de rău“ despre Putere: PSD și PNL au plătit „pentru propagandă și presă“ 90 de milioane de lei în 2022! Grosul banilor s-au dus la televiziuni

* „Taxa de solidaritate” a PSD va băga pe pierdere marile companii ale României, inclusiv Dacia și Ford, care au zeci de mii de angajați și aproape jumătate din exporturile țării! Demonstrația economistului Cristian Păun

VIDEO. Blestemele drăcești ale preotului Longhin Jar, trompeta Moscovei. „Ți-e sete, Bartolomeu, nesăturatule și spurcatule! Jgheab bătrân și împuțit ce ești!”

Înalt oficial BNR: pensiile speciale mănâncă 0,85% din PIB, iar în 2-3 ani vor ajunge la 1,5%. „Sunt o cheltuială bugetară nu doar inacceptabilă, ci și insuportabilă”

* Triumful lui Iuliu Maniu asupra torționarilor săi. Pelerinaj la Sighet și Bădăcin. O magnifică lecție de istorie, pe urmele marelui Om

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -