luni, martie 4, 2024
AcasăJustițieDragnea, LOVITURĂ de moarte pentru justiţie. CCR i-a admis cererea privind "protocoalele"...

Dragnea, LOVITURĂ de moarte pentru justiţie. CCR i-a admis cererea privind „protocoalele” SRI-Parchete. Se vor desfiinţa dosarele de corupţie?

-

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, azi, sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.
Nu e clar, în acest moment, ce se va întâmpla cu sentinţele de condamnare date în dosare în care au fost folosite înregistrări pe baza celebrelor protocoale, deoarece Curtea Constituţională nu a făcut publică şi motivarea deciziei de azi.
De menţionat însă un detaliu de context foarte IMPORTANTu: până ca PSD-ALDE să vină la putere, în 2016, NIMENI nu a pus problema ilegalităţii protocoalelor încheiate între serviciile secrete şi diverse instituţii publice, inclusiv Parchetul General.

SCAPĂ MAFIOŢII ŞI CRIMINALII?

Hotărârea de azi are un impact major în sute de dosare penale şi arată ca Parchetul General, prin încheierea protocoalelor cu SRI, ar fi provocat un conflict cu Parlamentul, Înalta Curte şi instanţele judecătoreşti.

Vor fi eliminate probele obţinute în anchetele penale cu ajutorul ofiţerilor SRI? Se va deschide calea unor revizuiri în cazul unor hotărâri judecătoreşti definitive, în procese în care s-au folosit astfel de probe?

Acestea sunt întrebările la care trebuia să dea un răspuns CCR. Vorbim de convorbiri şi comunicări telefonice, înregistrari ambientale, filaje, expertize informatice sau tehnice, ori traduceri din limbi rare realizate de traducători angajaţi în SRI. Sunt probe obţinute de SRI până în anul 2016, moment în care CCR a decis că SRI să nu mai facă supraveghere tehnică în dosarele procurorilor.

- Advertisement -

Astfel de probe apar în cazurile de mare corupţie – în care sunt implicate „gulere albe”, de crimă organizată – în care sunt cercetaţi lideri interlopi sau chiar în anchete complexe de omor, relatează ziare.com.

„CIORDACHE” A EXECUTAT PLANUL LUI DRAGNEA

CCR a amânat până acum de mai multe ori, pronunţarea unei decizii cu privire la la existenţa posibilă a unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a susţinut pe 28 noiembrie, la dezbaterea de la CCR, că Ministerul Public, prin protocoalele încheiate cu SRI, a readus Justiţia de după 2009 la cea care se înfăptuia în perioada comunistă.

- Advertisement -

La rândul său, Iuliana Nedelcu, reprezentantul Ministerului Public, a precizat că activitatea Serviciului Român de Informaţii este verificată de Parlament, iar dacă Legislativul şi-ar fi îndeplinit în mod corespunzător atribuţia constituţională, ar fi identificat din vreme situaţia sesizată la CCR privind protocoalele cu SRI.

CITIŢI ŞI:

Minciună grosolană în Parlamentul European. Dăncilă: „Niciun român nu poate spune că Guvernul a luat o decizie împotriva Justiției”!

Rareş Bogdan: „Dacă erau PROTOCOALE între interlopi, clanuri şi găşti penale, atunci era bine!”

Olguţa Vasilescu vrea amnistie cu prostie: „Protocoalele, ilegale”. Fals!

Propangada PSD a găsit vinovații pentru dezastrul din România: protocoalele. Sinistrele și odioasele protocoale.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -