Acasă News Dragnea, lovit în moalele capului. Fostul secretar general al PSD va conduce...

Dragnea, lovit în moalele capului. Fostul secretar general al PSD va conduce campania lui Ponta

Marian Neacșu, fostul secretar general al PSD mazilit de Liviu Dragnea anul trecut, a intrat în Pro România, partidul fondat de Victor Ponta. El va conduce echipa de campanie a partidului la alegerile europarlamentare, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Luni, Neacșu s-a întâlnit deja la sediul Pro România cu șefii de filiale, potrivit surselor citate.

Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu au fost excluși din PSD pe 5 noiembrie, în urma unei decizii inițiate de Liviu Dragnea. Cei doi semnaseră celebra scrisoare anti-Dragnea, dar au eșuat în tentativa de a-l da jos pe Dragnea de la șefia PSD.

De ce îl doare rău pe Dragnea

Plecarea lui Neacşu îl loveşte pe Dragnea în moalele capului. Fostul secretar general al PSD este cel care cunoaşte cum funcţionează maşinăria de partid în campanii electorale. Mai mult, nu va fi singur, plecările recente din PSD lucrând şi ele puternic în defavoarea lui Dragnea. Practic, la ora asta partidul lui Ponta a devenit o sugativă foarte atractivă pentru toţi PSD-iştii care caută un colac de salvare în perspectiva prăbuşirii lui Dragnea.

De aceea, inclusiv lideri cu greutate din PSD au decis să susţină cauza Pro România, din interiorul partidului lui Dragnea. Este cazul lui Ioan Rus, care a fost mentorul întâlnirii recente de la Cluj-Napoca unde refugiaţii din PSD au pus la cale alternativa la PSD.

În zilele de 16 și 17 ianuarie, Victor Ponta (Pro România) și Corina Crețu, recent intrată în partid, s-au întâlnit în hotelul lui Rus cu nemulțumiții din PSD, unii dintre ei „grei” în partidul luat acum pe „persoană fizică” de Liviu Dragnea.

Paul Stănescu încă n-a plecat

Printre cei prezenţi s-au aflat: Mihai Tudose (care a anunţat ieri că a părăsit PSD pentru Pro România), Marcel Ciolacu (fost vicepremier în mandatul de premier al lui Tudose, intrat atunci în conflict cu Dragnea), Sorin Grindeanu (fost premier înainte de Tudose), Paul Stănescu, baronul PSD de Olt (încă în PSD, dar pe picior de plecare şi el), Mihai Chirica, actual primar al Iaşiului, exclus de Dragnea din PSD.

Din echipa lui Ponta, de la Pro România, în afară de Corina Creţu, au mai fost prezenţi: Sorin Câmpeanu (fost ministru al Educaţiei), Nicolae Bănicioiu (fost ministru al Sănătăţii), Daniel Constantin (fost ministru al Agriculturii), Aurelia Cristea,  fost ministru delegat pentru dialog social și relația cu societatea civilă în guvernul Ponta, intrată deja în Pro România.

O astfel de echipă în construcţie poate nu e cea mai bună veste pentru România – experienţa cu Ponta la putere n-a fost cea mai fericită. Dar pe de altă parte este o ştire bună pentru o Românie fără PSDragnea.

CITIŢI ŞI:

EXCLUSIV. Noul PSD s-a „copt” la Cluj, în hotelul lui Ioan Rus. Paul Stănescu, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu – întâlnire de taină cu Ponta şi Corina Creţu

PSD mai pierde un parlamentar: Alexandru Andrei, deputat de Giurgiu

PSD pierde un președinte de consiliu județean. „N-a pupat inelul de Plumb”

PSD, încă în stare de șoc după plecarea lui Mihai Tudose din partid. Declarații și reacții comice

PSDragnea sângerează. Corina Creţu sare în barca lui Ponta şi candidează la europarlamentare

 

 

loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările