PSD, încă în stare de șoc după plecarea lui Mihai Tudose din partid. Declarații și reacții comice

3
1639
Mihai Tudose, fost premier din partea PSD, părăsește partidul, generând o criză pe care Liviu dragnea încearcă s-o ascundă - Foto Facbook/Mihai Tudose

Fostul premier PSD a plecat din partid, provocând o stare de șoc. Nu există nicio reacție a lui Liviu Dragnea după plecarea lui Mihai Tudose la Pro România. În schimb, a reacționat Codrin Ștefănescu, secretarul general al partidului, spunând că „se aștepta la această demisie”. 

Pentru ca piesa de comedie să fie totală, organizația PSD Brăila, condusă multă vreme de Mihai Tudose, a urcat o doamnă pe o scară, punând-o să-i șteargă numele de pe sediul partidului.

La scurt timp după plecarea lui Mihai Tudose, PSD a mai pierdut un deputat. E vorba de Georgian Pop, fost șef al Comisiei SRI, în legislatura 2012-2016.

„Concluzia la care am ajuns este că, după 20 de ani, nu mă mai regăsesc în modul în care se face politică în PSD. Am făcut parte din echipa de conducere a PSD care a câștigat alegerile din 2016, am realizat un capitol important din Programul de guvernare, dar din păcate, viziunea mea politică diferă față de modul în care actuala echipă de conducere a înțeles să guverneze”, a scris Georgian Pop într-o postare pe Facebook.

Astfel, se confirmă anunțul făcut de senatorul Adrian Țuțuianu, exclus din PSD anul trecut, care a spus că vor urma multe plecări din tabăra social-democraților.

Reacția lui Liviu Dragnea se lasă așteptată. Un comitet executiv al partidului va avea loc duminică, iar ședința se așteaptă să fie una tensionată.

”Ne aşteptam la demisia fostului nostru coleg Mihai Tudose, care ne-a transmis că este vechi în partid, dar în rest nu am înţeles motivele demisiei sale. Am înţeles însă că PSD de-a lungul timpului l-a sprijinit pe Mihai Tudose să ajungă în Parlament de trei ori, PSD l-a sprijint pe Mihai Tudose să fie de două ori ministru în guvernele PSD şi o dată prim-ministru. Am înţeles că aşa ne răsplăteşte pe noi, colegii lui, trecând la un partiduleţ foarte mic, al cărui conducător, la rândul lui, ne-a trădat şi el”, a declarat Codrin Ștefănescu, citat de Mediafax.

La Camera Deputaților, PSD-ALDE nu mai are majoritate, trecerea legilor fiind posibilă numai cu sprijinul deputaților UDMR. După aceste plecări, situația majorității se agravează, fiind în pericol poziția de președinte al Camerei Deputaților deținută de Liviu Dragnea.

În luna decembrie, PNL și USR, principalele partide de opoziție, au încercat să-l schimbe pe liderul PSD de la conducerea Camerei, dar acțiunea a înregistrat un eșec din cauza strategiei neclare a Opoziției.

PSD, încă în stare de șoc după plecarea lui Mihai Tudose din partid

Faptul că PSD a pus presiune pentru ca subiectul demisiei lui Mihai Tudose din partid să nu fie preluat și dezbătut în programele televiziunilor, arată gravitatea problemei și situația fragilă în care a ajuns partidul din cauza conducerii lui Liviu Dragnea și a luptelor interne.

„Am avut în ultimele luni foarte multe întâlniri atât cu membri de partid, dar şi cu oameni neimplicaţi politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate! Această atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare faţă de acest mod de a conduce partidul şi ţara. Dacă gestul meu va fi înţeles şi va duce la îmbunătăţirea lucrurilor în PSD m-aş bucura sincer”, a scris Mihai Tudose în anunțul său de demisie.

Principala dezbatere din acest moment în interiorul partidului este cine va fi următorul care va pleca la Pro România, formațiunea condusă de Victor Ponta. O dezbatere pe care Liviu Dragnea nu mai are puterea s-o controleze.

CITIȚI ŞI:

Scapă cine POATE! Încă un parlamentar PSD fuge din partidul lui Dragnea şi sare în barca lui Ponta

Şoc la Antena 3! Fosta avocată a lui Dragnea: „Doamna Kovesi va câştiga la CEDO”. Țipete, proteste, vociferări

„Modelul Belarus” seamănă cu cel al PSD. Lukaşenko introduce taxe pentru proteste, Dragnea merge pe amenzi

3 COMENTARII

  1. Bineinteles, nici acest domn care-si ia salariul in plic nu este vreo lumina, insa erodeaza pozitia porkarului-sef, pentru care viitorul nu suna bine! Pe cale de consecinta, ar putea sa inceapa sa sune mai bine viitorul nostru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here