EXCLUSIV. Noul PSD s-a „copt” la Cluj, în hotelul lui Ioan Rus. Paul Stănescu, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu – întâlnire de taină cu Ponta şi Corina Creţu

4
7120

Săptămâna trecută, în zilele de 16 și 17 ianuarie, Victor Ponta (Pro România) și Corina Crețu, recent intrată în partid, s-au întâlnit la Cluj cu nemulțumiții din PSD, unii dintre ei „grei” în partidul luat acum pe „persoană fizică” de Liviu Dragnea.

Printre cei prezenţi s-au aflat: Mihai Tudose (care a anunţat ieri că a părăsit PSD pentru Pro România), Marcel Ciolacu (fost vicepremier în mandatul de premier al lui Tudose, intrat atunci în conflict cu Dragnea), Sorin Grindeanu (fost premier înainte de Tudose), Paul Stănescu, baronul PSD de Olt, Mihai Chirica, actual primar al Iaşiului, exclus de Dragnea din PSD.

Din echipa lui Ponta, de la Pro România, în afară de Corina Creţu, au mai fost prezenţi: Sorin Câmpeanu (fost ministru al Educaţiei), Nicolae Bănicioiu (fost ministru al Sănătăţii), Daniel Constantin (fost ministru al Agriculturii), Aurelia Cristea,  fost ministru delegat pentru dialog social și relația cu societatea civilă în guvernul Ponta, intrată deja în Pro România.

Întâlnirea de „gradul zero” a avut loc la Hotelul Meridian, deţinut de Ioan Rus, neoficialul şef al celebrului „grup de la Cluj”, foarte influent în PSD în vremea lui Adrian Năstase, Mircea Geoană şi Victor Ponta, dar izolat complet de „grupul de la Teleorman” al lui Liviu Dragnea, actualul preşedinte al PSD.

Tema pregătită pentru a fi anunţată public a avut ca punct principal „dezbateri politice de coeziune socială în Uniunea Europeană”, pentru care a servit ca „acoperire” perfectă comisarul european Corina Creţu. În realitate, Ponta i- adunat în Ardeal pe toţi cei care fie au schimbat barca PSD, fie vor să plece în curând, persoane cu influenţă în partidul controlat cu mână forte de Liviu Dragnea: doi foști premieri, foști miniştri, foști și actuali primari ai PSD.

Printre cei care au șters-o fuguța-fuguța la Cluj pentru a se întâlni cu Victor Ponta a fost şi primarul Tecuciului, social-democratul Constantin Hurdubae, nume mai puţin cunoscut la nivel naţional, dar care le-a permis reporterilor să afle detalii despre întâlnirea de taină a PSD-iştilor cu Ponta şi oamenii săi din Pro România.
Hurdubae a fost cazat şi el în hotelul Meridian, al PSD-istului Ioan Rus, dar a participat şi la conferința de la Royal Classic Hotel (tot din Cluj-Napoca).

Sub scuza că primarul Hurdubae și-ar fi uitat o agendă la hotel, un reporter din Tecuci a sunat la Hotelul Meridian, pentru a primi confirmarea prezenței primarului Hurdubae la întâlnirea cu Ponta. Recepționera a confirmat prezența primarului, a confirmat participarea primarului la întâlnirea cu Ponta și a dat asigurări că angajatele hotelului nu au găsit niciun obiect în camera în care a fost cazat Constantin Hurdubae.

 

4 COMENTARII

  1. Daca la varf nemultumitii PSD intrati in partidul lui Ponta, cu functii grele in PSD, cu masa de consilieri locali si judeteni care l-au impins pe Ponta la prezidentiale, cum ramane !?
    This is the real question !

  2. Ați și uitat ce făceau poAnta, tutuianu, stanescu și ceilalți!
    Întrebați-i doar de ce nu au fost AȘA cum pretind acum că sunt, încă de cnd îl slujeau pe dragnea!? Nu cumva pt că au devenit „dizidenți” cnd au pierdut CEVA (ca badulescu)?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here