Două fetițe au rămas singure acasă, în carantină: coronavirusul le-a ucis bunica și le-a trimis mama în spital

1
29627

Cotidianul „La Stampa” relatează povestea a două fetițe de școala primară (sub 11 ani), surori, dintr-un orășel din centru Italiei, obligate să rămână singure în casă, în carantină, timp de patru zile. Locuiau împreună cu mama și cu bunica, dar ambele s-au îmbolnăvit de coronavirus: mama a fost internată în spital, iar bunica a murit.

Cele două surori locuiesc în Montevarchi, un orășel  din centrul Italiei, la câteva zeci de kilometri de Florența. Trăiau cu mama și cu bunica, amândouă infectate de coronavirus: mama, asistentă sanitară, a fost internată la spitalul din Arezzo, iar bunica a murit joia trecută, în aceeași structură sanitară. Este una dintre nenumăratele consemnate în Italia acestor zile.

În ajutorul celor două fetițe a sărit întregul oraș, iar primărița Silvia Chiassai Martini a fost nominalizată tutorele lor direct. În fața casei staționează permanent o rulotă cu un voluntar care, schimbându-se în fiecare zi, este mereu gata să intervină dacă este nevoie. Vorbește cu fetițele care ies la fereastră, le dă indicații, le întreabă ce doresc și cum se simt.

Micuțele, la rândul lor, colaborează cu maturitatea a doi adulți și mențin constant, prin intermediul convorbirilor video, legătura cu mama lor, care este internată. Nici noaptea nu se întrerupe această supraveghere, iar ele au mereu la dispoziție un număr de telefon la care să sune, la orice oră.

Nicio problemă pentru mic dejun, prânz sau cină: fetițele spun ce vor să mănânce, voluntarul face o listă, cumpără ceea ce doresc și le lasă totul în fața ușii.

Acum vor merge să locuiască în casa unei rude apropiate, pentru a aștepta să treacă zilele de carantină și întoarcerea mamei din spital. Vestea a dat-o primărița, printr-o postare pe rețelele sociale: „De azi dimineață, văzând că încă nu poate să revină acasă, mama a acceptat propunerea unei rude apropiate, iar fetele vor fi transferate la domiciliul acestei doamne, care va avea grijă de ele”. 

Cele două surori sunt bine și nu prezintă niciun fel de simptome. Cu două zile în urmă li s-a făcut testul pentru coronavirus, dar rezultatul nu a venit încă. Vor continua să stea în carantină împreună cu ruda care va avea grijă de ele, până vor trece cele 14 zile prevăzute de lege.

Mulțumesc întregii comunități pentru dragostea și solidarietatea pe care le-au arătat celor două fetițe. Ceea ce putem face acum este să le respectăm intimitatea și să ne rugăm pentru ele și pentru mama lor”, a mai scris primărița.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here