miercuri, februarie 28, 2024
AcasăMainDosarul 10 august, redeschis la plângerea unui protestatar bătut! Tribunalul a dispus...

Dosarul 10 august, redeschis la plângerea unui protestatar bătut! Tribunalul a dispus ca șefii Jandarmeriei să fie incluși în cauză

-

Dosarul violențelor din 10 august 2018, „îngropat“ de DIICOT, se redeschide prin sentință judecătorească! Curtea de Apel București a admis vineri plângerea penală a unui protestatar bătut pe 10 august de trupele de represiune ale regimului PSD împotriva sentinței de clasare a dosarului.

Instanța a retrimis dosarul la procuror, cu dispoziția completării cauzei cu urmărirea penală față de șefii Jandarmeriei care au coordonat violențele și au executat planul lui Dragnea.

Plângerea penală a fost înaintată de Ioan Crăciuneanu, iar șefii dispozitiviului represiv pentru care va continua urmărirea penală sunt Laurențiu Cazan, Mihai Chirică, Sebastian Cucoș și Ionuț Sindile.

Cei 4 vor fi cercetați pentru infracțiunile de abuz în serviciu, purtare abuzivă, participație improprie la fals intelectual și uz de fals.

- Advertisement -

Sentința este definitivă.

DIICOT, prin chiar șefa sa, Giorgiana Hosu, mușamalizase dosarul, după ce conducătorii Jandarmeriei recurseseră la un truc pentru a-l lua de la Parchetul Militar și a-l direcționa către parchetul Antimafia. Coordonatorii represiunii au făcut plângere pentru tentativă de lovitură de stat, iar dosarul a ajuns la DIICOT, care a stabilit că protestatarii au fost de vină pentru violențele, fără precedent din 1990 încoace, comise de forțele de ordine,

Șefii Jandarmeriei au fost scoși din cauză, plângerea pentru tentativă de lovitură de stat a fost declarată nefondată, iar dosarul a fost clasat. După ce a izbucnit un scandal monstruos, Giorgiana Hosu a acceptat, fără tragere de inimă, să redeschidă dosarul și l-a trimis în instanță. Dar rechizitoriul era atât de prost făcut (la DIICOT s-au „stricat” probele video, iar timp de doi ani n-a fost audiat nici măcar unul din sutele de oameni care au făcut plângere!) încât judecătorul a trebuit să claseze dosarul.

- Advertisement -

Acum, judecătorul l-a returnat cu dispoziția să fie refăcut, iar în cauză să fie incluși șefii Jandarmeriei, executanții planului criminal pus la cale de PSD și Dragnea.

Soluția pe scurt a instanței în dosarul 10 august

„Solutia pe scurt: Dosar nr. 26619/3/2020

Incheiere :

În baza art. 341 alin. 6 lit. b Cod procedură penală admite plângerea formulată de petentul Crăciuneanu Ioan împotriva ordonanței nr. 2122/D/P/2019 din data de 26.06.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism şi, în consecinţă : Desfiinţează ordonanța nr. 2122/D/P/2019 din data de 26.06.2020 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism in privinta solutiilor de:

* clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii de către suspecții CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, CHIRICĂ MIHAI DAN, CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN Și SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN a infracțiunilor de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin.1 Cod penal, participaţie improprie la purtare abuzivă prev.de art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 296 alin. 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, participaţie improprie la fals intelectual prev.de art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 321 alin. 1 Cod penal, participaţie improprie la uz de fals prev.de art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 323 Cod penal, complicitate la abuz în serviciu prev de art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă prev.de art. 48 alin. 1 Cod penal cu referire la art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 296 alin. 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal,

* clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de participaţie improprie la fals intelectual prev. de art. 52 alin. 3 rap. la art. 321 alin. 1 Cod penal și participaţie improprie la uz de fals prev art. 52 alin. 3 rap. la art. 323 Cod penal,

* clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu prev de art. 48 alin. 1 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal, respectiv complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal cu ref. la art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 296 alin. 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal,

* clasare a cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal și uz de fals prev. de art. 323 Cod penal.

Trimite cauza la procuror in vederea :

* completarii urmaririi penale fata de suspecții CAZAN LAURENŢIU VALENTIN, CHIRICĂ MIHAI DAN, CUCOŞ GHEORGHE SEBASTIAN și SINDILE IONUŢ-CĂTĂLIN sub aspectul savarsirii infracțiunilor de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin.1 Cod penal, participaţie improprie la purtare abuzivă prev.de art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 296 alin. 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, participaţie improprie la fals intelectual prev.de art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 321 alin. 1 Cod penal, participaţie improprie la uz de fals prev.de art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 323 Cod penal, complicitate la abuz în serviciu prev de art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal și complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă prev.de art. 48 alin. 1 Cod penal cu ref. la art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 296 alin. 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal,

* completarii urmaririi penale cu privire la infracţiunile de participaţie improprie la fals intelectual prev. de art. 52 alin. 3 rap. la art. 321 alin. 1 Cod penal și participaţie improprie la uz de fals prev art. 52 alin. 3 rap. la art. 323 Cod penal,

* completarii urmaririi penale cu privire la infracţiunile de complicitate la abuz în serviciu prev de art. 48 alin. 1 rap. la art. 297 alin. 1 Cod penal, respectiv complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal cu ref. la art. 52 alin. 3 Cod penal rap. la art. 296 alin. 2 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal,

* completarii urmaririi penale cu privire la infracţiunile de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal și uz de fals prev. de art. 323 Cod penal.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Definitivă.

Pronunţată în camera de consiliu azi, 16.04.2021. Judecator Ghita Ciprian Alexandru“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu! Ministrului i-a fost fatal ordinul semnat pe șest de adjuncta sa, care pleacă și ea

USR-PLUS condiționează rămânerea la guvernare de plecarea lui Cîțu, după demiterea lui Voiculescu

* Miniștrii USR-PLUS nu vor participa nici azi la ședința de guvern. „Nu mai avem încredere în premierul Cîțu”

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

- Advertisement -

7 COMENTARII

  • Sperăm să NU-i uite și pe unii dintre cei mai violenți BĂTĂUȘI-și-GĂZARI din 10 august 2018: BESTIILE de laaa… Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” – Constanța, daaaaaaaaaaaa?!!!!!

 1. Sa speram ca dosarul va fi dus la bun sfarsit cu celeritate, ar di un prim pas spre normalitate. Despre dosarele mineriadelor si al revoclutiei, ultimele pe lista, cu voia tov iliescu…

 2. Dosarele: Revoluției, Mineriadei ’90 și 10 August 2018 reprezintă bătaia de joc a autorităților față de acest popor umilit și obidit cum nu a fost el batjocorit nici pe vremea comuniștilor înrăiți.
  Nu se va schimba nimic în țara aceasta cu asemenea personaje politice, juridice, media. Luați-vă speranța de pe dosarul 10 August.

 3. Felicitari protestatarului si felicitari judecatorului. Veti vedea insa cum presurile din DIICOT-ul reformat de iohannis si presoiu cu sefa Hossu vor incerca din nou sa ii scoata basma curata pe gazarii interlopo-pesedistii din MAI protejati de ridicolul impostor liberal bode.

  • Am tooooot spus-o: U.S.R.-P.L.U.S. are nevoie, CA… DE AER (!!!!!!!), de o televiziune (de-știri) NAȚIONALĂ, care să NU-i fie ISTERIC/DEȘĂNȚAT-INAMICĂ: NU/NICIDECUM partizană acestui partid, ci doar… CORECTĂ!!!!!!!!!!!!

   Dacă ar fi avut Alianța U.S.R.-P.L.U.S…. MĂCAR un singur canal-media NAȚIONAL care să n-ooo… ÎNJURE ÎNCONTINUU, DE DIMINEAȚA PÂNĂ NOAPTEA, FĂRĂ-DISCERNĂMÂNT-și-OBIECTIVITATE, cu-totul-și-cu-totul-ALTFEL… ar fi arătat rezultatele alegerilor locale și parlamentare de anul trecut, baaa…, posibil (probabil?!…) chiar și cele ale „prezidențialelor” din 2019!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -