Chiar e Cîțu un zombie?!

42
2414

Rămân la convingerea că Vlad Voiculescu nu trebuia demis. În ciuda atacurilor dinspre toți la adresa lui, nu era cu nimic mai rău decât Nelu Tătaru sau Costache (PNL) și cu nimic mai prejos decât Bodog sau alții foști miniștri PSD.

Toate acuzațiile aduse lui Voiculescu erau surmontabile politic, în fond nimic din ce-a greșit voit sau nevoit fostul ministru nu era capăt de țară, să fim serioși!
Nici măcar ordinul care schimba condițiile de carantinare nu era. Se putea anula imediat, toți greșim și nu colcăie de genii în jurul nostru.
Dar asta dacă relația dintre USR-PLUS și PNL nu era cea tip șoarecele și pisica de la bun început!
Am spus încă dinainte de alegeri că nu e OK ca USR-PLUS să-și construiască discursul pe atacuri exagerate față de PNL (că e ”USL”, ”Ciumă Galbenă” și alte astfel de vorbe goale, bune pentru a hrăni veninul și nefericirea din sufletele celor care, ca să trăiască, au nevoie să urască). Am spus că nu ajută la nimic în afară de refularea răului interior.
De ce? Pentru că un câștig electoral pe ură va avea efect de bumerang în cazul în care ajungi să faci echipă cu cei arătați cu degetul. Se întoarce împotriva ta, dar și a partenerilor. Asta e esența rupturii Cîțu – Voiculescu: temelia strâmbă a alianței PNL-USR-PLUS la guvernare.
Evident, am fost făcut în fel și chip de adepții radicalismului politic, dar se vede, iată, că am avut dreptate.
Nu poți construi nimic sănătos dacă nu știi arta compromisului în politică, asta e esența ei. Doar dictaturile au convingeri ferme și idei extreme; în democrație, soluția e pacea, nu războiul. Nimic nu iese bun din victorii ridicate pe măcel continuu.
Acum, odată consumat faptul rupturii de moment, ce vedem? În loc să pună batista pe țambal, liderii USR-PLUS alimentează și mai mult spirala conflictului cu PNL. Cu ce scop? Ca să provoci o ruptură în PNL, delimitarea de Florin Cîțu și revenirea lui Ludovic Orban la Palatul Victoria (cum sugerează deja unii lideri USR-PLUS?
Poate fi și asta o strategie. Dar nu e penibil să-l ”reevaluezi” acum pe Orban după ce exact acum 4 luni l-ai respins ca premier? De altfel, Orban și-a jucat onest cartea față de Cîțu și a respins oferta venită pe sub masă.
Cum să privești însă ”flegma” lui Cătălin Drulă (un ministru pe care l-am felicitat public pentru atacul la „caracatița Rădoi” de la Metrou), care îl face ”zombie” pe șeful lui de Guvern?
În mod normal, Cîțu ar trebui să-l demită și pe el pe loc. Nicăieri în lume un subaltern politic nu-și umilește liderul de cabinet în public. Dar Cîțu nu va mai plusa, îi ajunge capul lui Vlad Voiculescu.
Totuși, care e miza alimentării acestei spirale a conflictului cu PNL după nefericitul episod cu ministrul Sănătății? Căci știe și un copil de la baltă că liberalii nu-și vor abandona premierul, mai ales că are susținerea președintelui Iohannis.
Ieșirea de la putere? Bun, asta pot să înțeleg: te duci în Opoziție și toci mărunt Guvernul, cu planul de a crește în sondaje pentru următoarele alegeri.
Dar e un plan sinucigaș. În Opoziție, dai peste PSD și AUR. Va fi înghesuială mare la înjurat PNL și o felie nu foarte generoasă de electorat pentru toți. Prin urmare, trec trei ani și constați că nu ai câștigat nimic, ba dimpotrivă.
Între timp, pierzi o căruță de bani (primari, consilieri, contracte, proiecte, voturi) și nu faci decât să te asiguri că te vei îngropa politic. Am văzut multe exemple de creații politice cu bune intenții. Partidul Monicăi Macovei e doar unul dintre miracolele născute moarte, ăsta să fie modelul USR-PLUS?
Există mulți oameni de calitate alături de Barna și Cioloș. Foarte mulți. Dar marea problemă a acestei construcții este imaturitatea politică, dublată de încurajarea filonului radical-tendențios din interior.
Din această cauză, dacă nu se trezesc rapid și nu acceptă înfrângerea clară de moment în relația cu PNL, formațiunea care ar putea ajuta România să se schimbe masiv până în 2024 va muri pe mâna ei.
Nu înțeleg jocul lui Dragoș Tudorache, care insistă cu schimbarea lui Florin Cîțu, decât prin prisma ideii că joci cartea „totul sau nimic”. Ori pleacă premierul, ori pleci tu în Opoziție. Sunt de acord cu ea dacă vrei să mori cu dreptatea în brațe. Dar nu cred că USR-PLUS chiar vrea asta. E o carte greșită.
Există o singură soluție ca USR-PLUS să nu intre pe o pantă fatală: asumarea pierderii lui Vlad Voiculescu (Ministerul Sănătății va rămâne la USR-PLUS), punct și de la capăt. Cu Florin Cîțu premier, despre care eu continui să cred că a greșit prin decapitarea lui Vlad Voiculescu, și la treabă!
Condiția pusă de Tudorache, Cioloș, Barna, bașca ”înjurătura” lui Drulă la adresa șefului său, nu sunt lucruri serioase și nu duc nicăieri.
PNL nu va oferi nicio ”garanție” că nu se vor mai întâmpla ”accidente” de parcurs, cum vor, de fapt, liderii USR-PLUS când cer demisia lui Cîțu. NICIUNA.
Asta ai, cu asta defilezi. Știu, e nasol. Ideal ar fi să guvernezi singur. Dar dacă ai doar 15% din voturi și vrei la putere, la masă nu sunt multe variante: PSD, PNL și cam atât…
Nu e clar? E foarte clar. Dacă PNL e nașpa, PSD e iadul pe Pământ. Și-atunci, ce faci? Îți umfli mușchii după ce-ai primit o lovitură sub centură, ca să crapi de tot, sau absorbi lovitura și mergi mai departe cu vânătăi până când va ieși soarele și pe strada ta? Întreb și eu…

42 COMENTARII

 1. Cităm din articol:
  ” (…) Asta ai, cu asta defilezi. Știu, e nasol. Ideal ar fi să guvernezi singur. Dar dacă ai doar 15% din voturi și vrei la putere, la masă nu sunt multe variante: PSD, PNL și cam atât… (…) ”

  Păiii…, (cam) AȘA ESTE!
  Darrr…, LA FEL:
  Asta ai, cu asta defilezi. Știu, e nasol. Ideal ar fi să guvernezi singur. Dar dacă ai doar 25% din voturi și vrei la putere, la masă nu sunt multe variante: PSD, USR-PLUS și cam atât…

  NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU?!!!!!

  • Continuăm/Adăugăm:

   (Citat din articol:) „Există o singură soluție ca USRPLUS să nu intre pe o pantă fatală: asumarea pierderii lui Vlad Voiculescu (Ministerul Sănătății va rămâne la USR), punct și de la capăt.”

   CORECT, darrr… (iarășii) IDEM:
   Există o singură soluție ca PNL. să nu intre pe o pantă fatală: asumarea pierderii lui Florin Cîțu (șefia Guvernului va rămâne la PNL), punct și de la capăt.

   • Mai mult:

    (Cităm, iarăși:) „(…) Am spus încă dinainte de alegeri că nu e ok ca USRPLUS să-și construiască discursul pe atacuri exagerate față de PNL (că e ”USL”, ”Ciumă Galbenă” și alte astfel de vorbe goale, bune pentru a hrăni veninul și nefericirea din sufletele celor care au nevoie să urască doar, ca să trăiască). Am spus că nu ajută la nimic în afară de refularea răului interior.
    De ce? Pentru că un câștig electoral pe ură va avea efect de bumerang în cazul în care ajungi să faci echipă cu cei arătați cu degetul. Se întoarce împotriva ta, dar și a partenerilor. Asta e esența rupturii Cîțu-Vlad Voiculescu: temelia strâmbă a alianței PNL-USRPLUS la guvernare. (…)”

    Păiii…, din nou e BINE SPUS, însăăă… ce te faci că NU MAI PUȚIN BINE ANALIZAT ar fi fost și așa:
    Am spus încă dinainte de alegeri că nu e ok ca PNL să-și construiască discursul pe atacuri exagerate față de USR-PLUS (că sunt ”neomarxiști”, ”imaturi”, „pui de securiști”, „aventurieri politici” și alte astfel de vorbe goale, bune pentru a hrăni veninul și nefericirea din sufletele celor care au nevoie să urască doar, ca să trăiască). Am spus că nu ajută la nimic în afară de refularea răului interior.
    De ce? Pentru că un câștig electoral pe ură va avea efect de bumerang în cazul în care ajungi să faci echipă cu cei arătați cu degetul. Se întoarce împotriva ta, dar și a partenerilor. Asta e esența rupturii Cîțu-Vlad Voiculescu: temelia strâmbă a alianței PNL-USRPLUS la guvernare.

    • Aproape fiecare analiză din articol se poate… ÎNTOARCE-cu-180-de-grade (ca… ȚINTĂ!) dacă înlocuim-între-ele acronimele P.N.L. și U.S.R.-P.L.U.S., daaaaaaaaaaaa?!!!!!!!

     În mod concret: de ce tot ceea ce NU este permis U.S.R.-P.L.U.S. (de astăzi: un… SINGUR partid, și formal/juridic!) esteee… PERMIS P.N.L.-ului, aiiiii?!!!
     El, P.N.L., poate guverna cu 25% la ultimul vot pentru Parlament, altfel decât cu U.S.R.-P.L.U.S,.. SAUUU… P.S.D.?????!!!

     MAREA PORCĂRIE a P.N.L. a fost că a UITAT că într-o COALIȚIE deciziile se iau… (NUMAI!) ÎMPREUNĂ: „la-rigoare” analizând, Cîțu NU avea/are voie (dacă… dorea/dorește să păstreze COALIȚIA!) să-l DEMITĂ-FĂRĂ-CONSULTĂRI-CU-PARTENERII (!) nici măcar pe un ministru de laaa… P.N.L.!!!
     (DOAR!) AȘA se joacă jocul ăsta, al COALIȚIEI: HOTĂRÂRILE se iau… DOAR-ÎMPREUNĂ!

     • Și ca să încheiem, răspunzând la (RETORICA, de altfel!) chestionare din titlul articolului:

      NU, (premierul) Florin Cîțu NU este vreun „zombie”, dar… NICI (ministrul) Vlad Voiculescu nu era (și nu este, bineînțeles), DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?!!!

      (Și-atunci…, DE CE a ținut morțiș P.N.L.-ul săăă… scoată-sabia-din-teacă/să-nceapă-războiul????!)

 2. Un jurnalist care e om adevarat. Asa ar trebui sa gandeasca presa. Sa ajute pe politicieni sa faca treaba, nu sa se incaiere. Domnule Ciocazanu, va multumim pentru gandurile dumneavoastra. Le voi trimite colegilor mei din PLUS care de azi a fuzionat cu USR.

  • Vlad Voiculescu, ministrul propus de către P.L.U.S., EXACT asta dorea (șiii… ÎNCEPUSE!) să facă, la Ministerul Sănătății: TREABĂ (adică: demarase REFORMA-ADEVĂRATĂ în CORUPTUL-și-INEFICIENTUL sistem-sanitar românesc!), dar… NU a fost lăsat!

   • Si cine nu l-a lasat ? Aaaa .. a vrut sa faca in stilul USR+, adica sa faca de capul lor fara sa-l informeze pe premier si pe urma sa poata sa se bata cu pumnii in piept sa spuna, „noi am facut tot, ei nu au facut nimic, ba din contra ne-au impiedicat iar cand l-am sunat nu mi-a raspuns la telefon” !!!

    • Dacă tot întrebați…, atunci… să vă răspundem FĂRĂ-OCOLIȘURI: NU l-au lăsat să mărească RITMUL-REFORMEI-DURE/HOTĂRÂTE… MAFIOȚII/PROFITORII din sistemul-medical care au CONEXIUNI și în rândul… DECIDENȚILOR (centrali și locali mai ales: autorități-administrative-locale și din sistemul-medical-de-Stat-local!) din P.S.D.,… P.N.L. și U.D.M.R.!!!

     Să NU uităm că P.N.L. și U.D.M.R. au fost în destule guverne, în acești 31 de ani „post-decembriști”, dar în primul rând să NU ne prefacem că nu știm că mulți decidenți-locali care COCOLOȘESC de ani de zile malversațiunile din sistemul-sanitar din orașul și/sau județul lor sunt (ȘI!) ai P.N.L.-ului și U.D.M.R.-ului!!!!!

     Din clipa în care Vlad Voiculescu a început să amenințe MAFIA din domeniu, a început și… DEMONIZAREA sa publică!

 3. Cum se vede românia de la valencia..?..Nu, nu Pârțu nu e zombi politic!,..e un rebut genetic, o anomalie a naturii…născut si crescut in grotele neantului miortic, klingonianul a avut noroc ca a fost parașutat de ai lui în regiunea carpato dunărenă,când era încă în fașă, l-a găsit o familie de daci liberi formata dintr-un dac hunizat ludovic si o muiere gonflabilă descendenta din familia Tatarcan !..ajunsă si ea pe pământ dacic tocmai de la moscova de la unul Pușkin…
  Ei si ce-au zis părinții adoptivi al acestui avorton genetic,…l-au dat cu capul de calea ferată și i-au zis „:..ba boule prim ministru sa te faci cand vei fi mare”..

 4. Corecta analiza. Astia de la USR si de la PLUS sunt de o agresivitate cum numai la AUR mai gasesti. Nu poti face un parteneriat cu ei.
  Daca Voiculescu nu a gresit ceva ce nu se putea repara atunci si cu Cîțu e la fel, nu a gresit ceva ce nu se poate repara. Pune alt ministru tot de la ei si s-a rezolvat. Numai ca Voiculescu nu greseste ”ca tot omul”, e conflictual si cauta scandal. Au fost pina acum scandaluri si ar mai fi fost daca nu ar fi fost dat afara. Pina acum tot ce a facut notabil au fost scandaluri.
  Apropo de cine se crede, stiti ca partenera lui de viata il compara cu Isus Cristos? Ar trebui sa aratati si asta ca sa-l perceapa lumea asa cum este nu cum vrea sa-l vedem propaganda pluseriista.

 5. Laurențiu , eu sunt de acord cu tine, cu tot ce ai scris !Si eu gândesc la fel ! Nu sunt de acord cu demiterea lui VV dar nu este de vina numai Câțu ! De vina sunt baronii PNL care l-au somat sa îl dea jos,pt ca urma sa le dea afara toate pilele din sistemul de sănătate ,șefi dsp,șefi de case de sănătate, șefi de spitale, rubedenii ! Asta este miza , nimic altceva !

 6. Si mai spun, ca tot pnlistii sun de vina aici ,acum, pt ca au cerut “capul lui Motoc “ , mizând mizerabil pe faptul ca cei din usrplus nu au alternativa, nu pot părăsi guvernarea ! Dar chiar cu micul lor procent, sunt mult mai activi si mai reformatori decât anchilozații in rele de la PNL ( Nu toti, bineînțeles ).

 7. Din nefericire clasa politică românească e prost construită, iar noi ne lăsăm prea ușor manipulați. USR-PLUS s-a opus desemnării lui Orban ca prim-ministru pentru că, … Câțu i s-a părut mai ușor de manevrat. Acum a văzut că acesta are ceva „sânge în instalație” și îl vrea pe Orban. Poveștile cu morții ascunși de „oculta mondială”, cu ministrul Voiculescu demis pentru că lupta pentru binele poporului, cu …. sunt prea ușor înghițite de media divizată de interese. USR-Plus pretinde că alianța se baza doar pe ministrul Voiculescu, pe persoană politică fizică. Premierul Câțu nu a demis alianța ci doar această persoană, dar USR-Plus (mai degrabă minus) nu există decât prin această persoană care …. ? Chiar mai comentăm ?

  • Povestile cu mortii au dat apa la moara propagandei AUR si lui Sosoaca. Au preluat sopirla lui Voiculescu ca informatie si se folosesc de ea pentru a contesta pandemia si guvernarea. Tot timpul Voiculescu a provocat scandaluri. Nu se poate abtine.

  • Bunnn…, DE ACORD, U.S.R.-P.L.U.S. și coaliția parlamentar-guvernamentală de centru-dreapta NU se bazează DOAR pe un om, Vlad Voiculescu în acest caz, darrr…, LA-FEL/”ÎN-OGLINDĂ”, se naște, în mod NATURAL/LOGIC (!!!), întrebarea: P.N.L., de această dată, și Coaliția „se țin” de-ooo… singură persoană, în Florin Cîțu??????????!

   Astfel de întrebări-…REPLICĂ, REACTIVE, se nasc atunci când… „DEZGROPI-PRIMUL-!!!!!!-SECUREA-RĂZBOIULUI”, daaaaaaaaaaaaa?!!!

   Ea, Coaliția probabil că va continua (DIN-FERICIRE!) – sperăm chiar că va supraviețui… până în apropierea alegerilor (TOATE PATRU!) din 2024!!!!!! –, căci NU poți lăsa Țara pe mâinile… RUȘILOR(-PUTINIȘTI), adică pe cele ale „CIUMAȚILOR” din P.S.D. sau A.U.R.!!!!!!!!!!!!!!

   Darrr…, un lucru este CLAR: NU va mai fi… ACEEAȘI (NATURALEȚE/ARMONIE în colaborarea între partidele componente ale Coaliției) de dinainte de gestul… CANIBALIC-!-RĂZBOINIC al premierului P.N.L.-ist, acela cu DEMITEREA… FĂRĂ-DISCUȚII-PREALABILE-cu-…PARTENERII(-!!!!!!!!!!) din Coaliție!

   PĂCAT, MAREEE PĂCAT!

   • Scuze, CORECTĂM (în rândul cinci – ultimul din primul paragraf și în rândul opt – primul din cel de-al treilea paragraf): „(…) persoană, Florin (…)” și, respectiv, „(…) Ea, Coaliția, probabil (…)”!

 8. Treaba arata ca o bataie intre tocilari.
  Premiantii nu-si dau pumni si picioare, nu dau cu capul in gura, nu lovesc sub centura. Nu sunt invatati cu riscul real de a lua bataie cand vorbesti tampenii.
  Ei isi spun nume, isi smulg ochelarii si si-i calca in picioare. Ei demonstreaza slabiciune si ochelari de cal. Imaturitate si lipsa de respect.
  Ceea ce golanii de partid si de stat, bine asezonati ai pesedeului atata asteapta. Ba ii si incurajeaza. Fight, Fight, Fight!

  Si acum sa trecem la reprosuri:
  1. Din acest motiv era bine ca prim-ministru sa fie d-l gen Ciuca, unul dintre putinii adulti din guvernul Romaniei. Ce spuneati la momentul respectiv? Ca nu suntem dictatura militara, ca nu suntem in America de Sud, ca situatia nu e grava.
  2. Cand dr Victor Costache, un chirurg ilustru si cu o exceptionala intelegere a mafiei din sistemul sanitar a vorbit despre cea mai banala solutie, ce ati facut? Nimic. V-ati uitat cum e improscat de un Serban Nicolae. Nu v-ati gandit ca va vine si voua randul?
  3. A venit Vlad Voiculescu sa se bata cu mafia. Foarte frumos dar sincer nu s-a vazut mare lucru.
  – digitalizare: nu s-a vazut nimic
  – responsabilizare financiara a spitalelor: nimic
  – libera concurenta intre spitalele de stat si cele private (solutia Costache): NIMIC
  – eliminarea interimatelor: nimic
  – schimbarea legii achizitiilor: nimic
  – eliminarea prevederilor discriminatorii impotriva micilor cabinete private: un foarte mare NIMIC
  4. Socialismele paguboase. Ambitia prosteasca de a-i vaccina pe cei ce nu vor sa fie vaccinati in defavoarea celor care inteleg necesitatea si doresc sa se vaccineze. Eu unul sunt satul de socialisme. Indiferent cat sunt de spalate si educate. Elena Ceausescu are o multime de copii spirituali din pacate.
  5. Ochelarii de cal. Poate cea mai dureroasa chestiune. Incapacitatea de a intelege si interesele celorlalte grupuri sociale – vorbim de interese legitime, evident. O decizie corecta cauta un optim general (dupa toate criteriile) nu un optim particular (dupa un singur criteriu – adica cel ce ne convine noua de obicei).

  Sa auzim numai de bine!

   • E un postac userist pe care l-a arondat partidul acestui ziar. Si arunca cu laturi pe oricine critica ceva la USR. Ceea ce ma mire e de ce il sustin cei de la ziaristii. Zic sustin si nu tolereaza pentru ca daca acest postac te injura si il injuri inapoi iti vor sterge postarea dar injuratura lui o lasa. De fapt partidul a pus planton aici doi postaci daca nu cumva e acelasi . Isi da toata lumea seama care e al doilea.

   • Iată (ÎN SFÂRȘIT!) un „draft” de… EVALUARE (!) a activității ministrului Voiculescu, pe care domnul „Dunn” o face… ÎN LOCUL PREMIERULUI!

    Dacă și prim-ministrul Florin Cîțu ar fi venit cu o astfel de EVALUARE, ÎNAINTE (!) de DEMITEREA lui Vlad Voiculescu (sau MĂCAR… ÎN-MOMENTUL anunțării acesteia!), CU TOTUL ALTA ar fi fost, probabil, și reacția U.S.R.-P.L.U.S.!

    Chiar dacă… NU suntem de acord cu cea mai mare parte a cuprinsului, îl FELICITĂM (SINCER!) pe domnul „Dunn”, pentru această (ATÂT-de-NECESARĂ!!!!!!!!) PROPUNERE de EVALUARE (chiar dacă este, în mod inevitabil în fond,… SUBIECTIVĂ!), care poate constitui o bază-de-discuție/ANALIZĂ în legătură cu acest caz, al demiterii ministrului Sănătății!

    Repetăm: dacă și premierul ar fi procedat astfel, credem că NU ar mai fi existat acest nivel al TENSIUNII în coaliția guvenamental-parlamentară!

   • Domnule „Dunn”, citindu-Vă comentariile, putem spune doar atât: votul dumneavoastră… CHIAR este PREȚIOS (!), iar dacă U.S.R.-P.L.U.S. l-a pierdut… asta ar trebui să-i ÎNGRIJOREZE!

    • Multumesc foarte mult pentru aprecierea dumneavoastra.

     Daca baietii astia nu se apuca de treaba, daca nu cauta sprijin acolo unde il au, daca o dau pe SJW-isme atunci in cativa ani se va narui totul.

     Ar trebui sa ne aducem aminte cosmarul din 2016.
     Luati poza lui Sosoaca, Ciolacu sau Ghita. Imaginati-va ce urmeaza.

     • ÎN NICIUN CAZ NU trebuie să mai trăim ceea ce am trăit, ultiima dată, în primii ani de după alegerile din 11 decembrie 2016!

      Așadar, AMBELE (!) partide de centru-dreapta, P.N.L. și U.S.R.-P.L.U.S., trebuie să ÎNVEȚE să LUCREZE ÎMPREUNĂ, în COALIȚIE!

      La începutul săptămânii lucrurile păreau O.K., luni se întâlniseră la Palatul Victoria, NIMIC NU PREVESTEA șocul produs de demiterea lui Vlad Voiculescu!

      Tot scandalul putea fi UȘOR EVITAT, dacă premierul Cîțu îi spunea vicepremierului Barna ceva de-genu’: „Uite…, noi, P.N.L., nu-l mai vrem pe Voiculescu în guvern, voi, U.S.R.-P.L.U.S., nu-l mai vreți pe Bode, iar o parte importantă din opinia-publică… NU-I MAI VREA PE NICIUNUL (dintre cei doi), așadar propun… să plece ambii, la-pachet, și cel mai bine ar fi să ne convingem fiecare dintre noi doi omul, să-și dea singur demisia!”

      Din păcate…, a fost aleasă… „calea-armelor” (!): DEMITERE și, consecutiv/de-așteptat, REACȚIE-la-DEMITERE, apoi REACȚIE-la-REACȚIE, urmată de… ALTE REACȚII, SUCCESIVE-și-PERPETUE deocamdată!

  • Foarte bun comentariu, bravo! Punctul 5 al mesajului dvs. arata ca absolut sigur cine e la conducere ar trebui sa aiba habar de grafuri, o materie esentiala managementului bun. Voiculescu, avand studii economice, ar fi trebuit sa aiba habar de grafuri, insa nu stie boaba, ceea ce ma duce cu gandul la discutiile din spatiul public vizavi de legitimitatea studiilor sale economice. Nu acelasi lucru se poate spune despre premierul Catu, tot studii economice, dar om care n-a ramas repetent la materia grafuri-management. Decizia de a-l demite pe Voiculescu a fost luata exact aplicand grafurile, deoarece VV a devenit ”buturuga mica ce rastoarna carul mare” prin nesfarsitele si inutilele scandaluri, si ca asta sa nu se intample, o dai din drum, ceea ce a si facut Catu.

 9. Ceea ce Postați este adevărat , dar adevarata Percepție o au romanii!!! Nu va interesează și părerea lor despre fostul ministru al sănătății Vlad Voiculescu.!!! Cât de deștept ai fi profesional dar dacă nu ai in dram de expertiza politica este egal cu zero.!!!
  Va înțeleg nemulțumirea dar așa se joaca in politica!!!

 10. Exista doar doi vinovati care au aruncat piatra in balta, citu si iohannis care pentru toate prostiile pe care le fac izvorate dintr-o aroganta fara limite folosesc drept scuza pandemia, PSD-ul si mai nou USR+! Si in Olanda au fost si pandemie si proteste mult mai dure ca ale auristilor peluzari si lipsa de paturi ATI olandezii fiind transeferati in Germania, dar Rutte a reusit sa recastige din nou alegerile pentru ca el este un om politic competent si serios, nu un zombie amator! Citu care dupa lasitatea de care a dat dovada anul trecut cand in plina pandemie, dupa ce 2 saptamani a acceptat sa fie premier a fugit ca ultimul zombie cu 15 minute inainte sa fie confirmat de Parlament prelungind starea de anarhie a tarii intr-o situatie mondiala dificila, nu ar mai fi fost propus de nicio tara, inclusiv cele bananiere in vreo functie politica. La noi ce vor muschii lui iohannis se intampla,citu a fost renumit premier, ce conteaza ca din cauza aceasta PSD a castigat alegerile anul trecut si ca acum PSD(+satelitul AUR) da la scor peste bot celorlalte partide ajungand la procentul urias din timpul lui dragnea de 43%!

  • S-o lasam, psd+aur ar ajunge dupa inscop(psdist) la procentul ala urias datorita procentului urias de prosti care sunt in tara asta. E nevoie ca atata popor sa voteze psd+aur, asadar ce intentie de vot aveti, psd sau aur? Presupun ca nu aveti de gand sa votati cu psd sau aur, in consecinta dreapta isi pastreaza electoratul. Dati exemplu Olanda, sa fim seriosi, nu prea merge comparatia, si stiti cu siguranta mai bine decat mine diferentele la toate nivelurile care exista intre Romania si Olanda.

 11. P.N.L. pare să se îndreaptă spre… reluarea unei înțelegeri (de… sprijin parlamentar al așa-zișilor „social-democrați”, probabil, după modelul Guvernului-Tăriceanu!) cu P.S.D. (!!!!!!), din câte se vede inclusiv prin… „linia” trasată” (Sic!) celor care postează comentarii (din ce în ce mai… AGRESIVE – !!! –, mai ales în ultimele zile, la adresa U.S.R.-P.L.U.S.!) prin ziarele de centru-dreapta: hotărârea… UNILATERALĂ/DISCREȚIONARĂ a premierului Cîțu de DEMITERE a ministrului Sănătății este justificată de aceștia prin faptul că U.S.R. ar fi preaaa… „mititel” (Sic!), cel puțin în comparație cu P.N.L.!

  Poate că era de așteptat ca partidele „mari” (Sic!), adică P.S.D. și P.N.L., săăă… „le dea flit”, la un moment dat, celor „mici”, dar… parcă prea repede s-a întâmplat „fenomenu'”, Zău-Așa!

  Dar…, poate că ne înșelăm noi…, poate că P.N.L. }NC{ (!…) mai vrea săăă… „facă-o-casă” cu cei care se situează pe linia centrului-dreapa DEMOCRATIC!

  SPERĂM, din toată inima, ca această coaliție (P.N.L. – U.S.R.P.L.U.S. – U.D.M.R.) să CONTINUE!!!!!!!!!!!!

 12. Iatăăă…, avem de-a face cu un articol… (FOARTE-)VIU (!!!!!!!!!!!!!): deja are nu mai puțin deee… 32 de comentarii (!), laaa… nici o zi (întreagă) de la postare, iar contorul… merge în continuare!!!

  (Cel puțin din acest punct-de-vedere…:) FELICITĂRI, Laurențiu!!!

 13. Probabil esti tanar. Greseala asta am facut-o si eu in 1990, crezand ca nu se poate tranzitia fara cei vechi, ca nu ii putem schimba pe toti brusc, ca trebuie sa o luam pe indelete, sa ii convingem, sa le schimbam modul de a se raporta la lege si la democratie, etc, ca altfel vai de economie, vai de problemele oamenilor; trebuie sa fie predata stafeta de la cei vei la cei noi cu calm,intelegere, profesionalism.
  Aiurea. Am fost un idiot.
  Niciodata PNL nu se va schimba din aliatul mental al PSD. Terminati cu prostia ca coalitia actuala e solutia. PNL trebuie ras de pe scena politica, si cu asta basta. USR-PLUS n-avea de la bun inceput ce cauta in gasca PSD-PNL. Au fost la fel de naivi cum eram eu in 1990. Au crezut ca pot sa schimbe ceva daca se aliaza cu PNL; asta e, la alegeri romanii au ales prostia si smecheria, credea USR-PLUS ca face fata la asa ceva. Nu. E mai etic sa iasa de la guvernare, cu riscul de a vedea PSD si PNL din nou la putere, ca la urma-urmei romanii asta doresc: promisiuni si smecherie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here