Domnule Dan Voiculescu, de ce v-ați tipărit cartea la Editura Academiei, când sunteți proprietar de editură și tipografie?

6
3152
Dan Voiculescu

Domnule Dan Voiculescu, n-ați mai fi stârnit niciun fel de scandal, n-ar mai fi scris filosoful Mihai Șora niciun cuvânt despre dumneavoastră, dacă v-ați fi publicat cartea în altă parte, nicidecum la Editura Academiei Române. Să ne înțelegem: nu sunteți nici membru titular, nici membru corespondent al prestigioasei instituții, ca să vă arogați acest drept.

Nu v-ar fi băgat în seamă nimeni. Și ce dacă ați scos o carte? În România, se publică mii de volume în fiecare lună. De ce să fiți dumneavoastră mai cu moț și să stârniți interes? Nici gând. Dar ați știut foarte bine acest lucru. Tocmai de aceea, domnule Dan Voiculescu, ați vrut să ieșiți în față, să nu mai fiți în conul de umbră în care ați intrat mai ales după perioada pe care ați petrecut-o în spatele gratiilor.

Țin să vă reamintesc că dumneavoastră ați stat la mititica, nu domnul Mihai Șora! Dumneavoastră ați fost prins săvârșind mari infracțiuni, nu domnul Mihai Șora, la cei 104 de ani ai săi. Și tot dumneavoastră, în loc să tăceți, v-ați slobozit la gură. Îl amenințați cu judecata pe domnul Șora. Nu vă e un pic rușine, domnule Dan Voiculescu, să pozați în lupul moralist?

Cum de v-au „încolțit” taman acum puseurile de sensibilitate? Sunteți alergic la orice, și la „asemenea autor”, și la „turnător cu ifose de intelectual”, dar absolut imun la potlogăriile pe care vi le-a descoperit DNA și pentru care ați stat la răcoare mai puțin decât trebuia. De alea nu pomeniți nimic. Sau eventual scoateți din joben fraza aia: „Sunt o victimă a statului paralel, sunt deținut politic”.

Cum să-l dați în judecată pe domnul Șora pentru „asemenea autor” sau pentru „turnător cu ifose de intelectual”? Sunteți de-a dreptul penibil, domnule Dan Voiculescu! Păi, sintagma „un asemenea autor” e una absolut banală. Unde-i jignirea? Apoi, turnător sunteți! Nu v-a jignit domnul Șora cu nimic. CNAS a stabilit asta, instanța a confirmat definitiv și irevocabil. Sau nu-i adevărat că ați fost informatorul securității comuniste, cu numele conspirative „Mircea” și „Felix”?

V-a deranjat atât de mult sintagma „ifose de intelectual”? Păi, v-a catalogat perfect filosoful Șora, domnule Dan Voiculescu. N-a spus că nu sunteți intelectual, ci că aveți ifose de intelectual. Adică, dacă nu știți, vă spun eu: sunteți un tip arogant, vă credeți un om important, valoros. N-a zis Șora că sunteți prost, idiot, derbedeu. Nu văd unde-i jignirea.

Marea jignire știți care e? Că ați publicat o carte la Editura Academiei Române!

Președintele Academiei a spus că, probabil, v-ați scos cartea din bani proprii. Asta ce înseamnă? V-ați dus acolo ca un fel de negustor: i-ați întrebat pe cei de la editură cât costă să vi se tipărească „emanația”, apoi ați achitat nota. Iar când vi s-a pus în brațe tirajul, l-ați băgat în portbagajul mașinii și ați întins-o acasă.

De ce ați ținut morțiș să vă publicați cartea „Umanismul pragmatic” la Editura Academiei Române? De ce, mă rog, n-ați publicat-o la Editura „Tipografia Intact”, că face parte din trustul dumneavoastră? Poate ați uitat, dar tot acolo, la Editura „Tipografia Intact”, v-ați publicat, printre altele, și „Dinastia valorilor românești” sau „Lupta politică”. Cum de-ați schimbat macazul?

Ieșiți public și spuneți-le oamenilor, inclusiv domnului Șora! De ce v-ați publicat cartea la Editura Academiei Române, când aveți editură și tipografie în trustul Intact? Și acolo n-ați mai fi dat niciun leu, fiindcă e a dumneavoastră, nu a Academiei, nu a domnului Șora sau a altcuiva.

Vedeți cum stau lucrurile, domnule Dan Voiculescu? Dumneavoastră ați declanșat scandalul prin nevoia de a vă remarca în fața opiniei publice, de a vă da mare că publicați la Editura Academiei Române. De aceea v-a catalogat Mihai Șora „turnător cu ifose de intelectual”!

Lăsați amenințările alea de tip securist, cu procese pentru orice fleac, și clarificați această problemă: de ce v-ați dus într-un suflet la Editura Academiei, când sunteți proprietar de editură și tipografie? Scrieți-i domnului Mihai Șora, explicați-i! Explicați-ne și nouă, să înțelegem: vi s-a stricat tiparnița, ați rămas fără angajați, nu mai aveți hârtie, nu mai aveți cerneală?!

Căci, domnule Dan Voiculescu, ia uitați ce se scrie despre tipografia INTACT pe site-ul trustului dumneavoastră, intactmediagroup.ro: „Lansata in 1991, Tipografia INTACT poate fi considerata prima cărămidă ce stă la baza fondării INTACT Media Group. De atunci, tipografia INTACT își diversifcă constant activitatea, consolidând astfel portofoliul de clienți. Aici sunt tipărite atât o parte din publicațiile noastre, precum «Jurnalul Național» și «Financiarul», cât și alte titluri din presa scrisă românească”.

Atâtea laude și, cu toate astea, nu v-ați tipărit cartea la propria editură și tipografie, ci la cea a Academiei Române!

P. S. E revoltător că Editura Academiei Române a ajuns să semene cu un fast-food: te duci acolo cu banii, faci comanda «meniu à la carte Voiculescu», iar când e gata, vii și-ți ridici produsul. Mâine, poimâine, se va duce acolo și nea Gigi. Și el va scrie o «capodoperă» plătită direct din sacii de bani pe care-i va lua la următorul fotbalist transferat în străinătate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cine a participat la scandaloasa lansare de carte a lui Dan Voiculescu, la Academie: actorul George Mihăiță, soțul Oanei Stancu-Zamfir, Meleșcanu, Cătăniciu, Leocadia, Piedone și beizadeaua-deputat

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Marele jaf de la Capitală. Contracte rămase de la Firea: 400 de lei pentru înlocuirea unei șipci la o bancă, 4 lei pentru golirea unui coș de gunoi

* Guvernul a prezentat PNRR: în 5 ani se fac 434 km de autostradă, 311 km cale ferată modernizată, 3.000 km de șosele pentru biciclete, 45.000 hectare împăduriri

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! :))) Ignoranță totală!

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

* Deputatul Lasca, „aghiotantul” Șoșoacăi, condamnat definitiv: 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru că a bătut un șofer în trafic

E groasă: Ciolacu îl „izolează” pe Iohannis! „Nu mai stau de vorbă cu el până nu-și cere scuze pentru «Ciuma Roșie»”. Ghinion: președintele n-a spus niciodată „Ciuma Roșie”!

Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

* Ne râde Caucazul: România – Georgia 1-2! Cât o să-și mai roadă unghiile Mirel Rădoi pe banca naționalei de fotbal?

6 COMENTARII

  1. Pentru ca Editura si Topografia Intact sunt in faliment! De pe siteul ANAF:
    EDITURA INTACT SRL Cod 16020713 Faliment
    TIPOGRAFIA INTACT S.A. Cod 6812236 Faliment

    cu datorii de peste 100 de milioane de lei!

  2. Oricum, chiar dacă editura și tipografia lui „Felix” nu ar fi fost în faliment…, tooooot mai PRESTIGIOASĂ este… EGIDA Academiei Române!!!

    Acu’…, dacă tot hotărăște chestiile astea (politicile-editoriale, adică!)… „Manole” de la B.N.R., deja ne așteptăm să apară la Editura Aceademiei și volume ale… Dăncilei: „Mic tratat de calcul al ariei-cercului”, pentru început!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here