Noul inamic al Codruței Kovesi: „Dragnea de Ungaria”. „Nu e potrivită să conducă Parchetul European. A investigat politicieni ungari în România pe baza unor acuzaţii inventate”

5
911
Gergely Gulyás și Viktor Orban

Laura Codruța Kovesi (48 de ani) are deja un inamic pe față la nivelul Uniunii Europene: prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban (58 de ani), un lider autocrat, cu accente dictatoriale, care a subjugat justiția maghiară.

Viktor Orban, al cărui model iliberal a fost încercat și de actualul pușcăriaș Liviu Dragnea, și-a trimis primul buzdugan: șeful său de cabinet, Gergely Gulyas.

Gergely Gulyas a declarat joi că Ungaria nu participă la Parchetul European întrucât Guvernul de la Budapesta consideră că există anumite domenii în care o integrare europeană sporită poate fi dăunătoare suveranităţii naţionale.

Într-o declaraţie de presă la care a vorbit despre mai multe subiecte, șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban a mai spus că şefa Parchetului European (EPPO), Laura Codruţa Kovesi, nu este persoana potrivită pentru a conduce această instituţie.

Gulyas susţine că numirea româncei ar putea afecta eficienţa Parchetului European, după ce aceasta „a investigat politicieni ungari în România pe baza unor acuzaţii inventate” şi ea însăşi a fost investigată.

Ungaria este una dintre cele 5 ţări membre ale UE – alături de Polonia, Danemarca, Suedia şi Irlanda – care nu participă la noul Parchet European, ce şi-a început activitatea pe 1 iunie.

Noua instituţie are rolul de a investiga şi de a iniţia acţiuni de urmărire penală împotriva autorilor unor delicte ce afectează interesele financiare ale UE, cum ar fi cazurile de fraudă cu fonduri europene ce depăşesc suma de 10.000 de euro, fraude de TVA de peste 10 milioane de euro, fapte de corupţie şi spălare de bani, arată Agerpres.

Dușmanii de ieri și de azi ai Codruței Kovesi

Ca șefă a DNA-ului românesc, Laura Codruța Kovesi a fost vânată permanent de Liviu Dragnea (pe atunci, președintele PSD și al Camerei Deputaților) și de principalii „locotenenți” ai acestuia în cruciada anti-justiție: Tudorel Toader (ministrul Justiției) și Florin Iordache (ministrul Justiției / vicepreședintele Camerei Deputaților).

Liderul maghiar Viktor Orban și-a trimis deja o „săgeată” anti-Kovesi: șeful său de cabinet, Gergely Gulyas. Vor urma, cu siguranță, și alte voci împotriva șefei Parchetului European.

În perioada 2017-2019, înainte de a fi întemnițat, Liviu Dragnea l-a luat ca model de distrugere a justiției chiar pe Viktor Orban.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cine a participat la scandaloasa lansare de carte a lui Dan Voiculescu, la Academie: actorul George Mihăiță, soțul Oanei Stancu-Zamfir, Meleșcanu, Cătăniciu, Leocadia, Piedone și beizadeaua-deputat

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Marele jaf de la Capitală. Contracte rămase de la Firea: 400 de lei pentru înlocuirea unei șipci la o bancă, 4 lei pentru golirea unui coș de gunoi

* Guvernul a prezentat PNRR: în 5 ani se fac 434 km de autostradă, 311 km cale ferată modernizată, 3.000 km de șosele pentru biciclete, 45.000 hectare împăduriri

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! :))) Ignoranță totală!

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

* Deputatul Lasca, „aghiotantul” Șoșoacăi, condamnat definitiv: 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru că a bătut un șofer în trafic

E groasă: Ciolacu îl „izolează” pe Iohannis! „Nu mai stau de vorbă cu el până nu-și cere scuze pentru «Ciuma Roșie»”. Ghinion: președintele n-a spus niciodată „Ciuma Roșie”!

Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

* Ne râde Caucazul: România – Georgia 1-2! Cât o să-și mai roadă unghiile Mirel Rădoi pe banca naționalei de fotbal?

5 COMENTARII

  1. Oamenii astia nu inteleg ca oricine, oricand (cu atat mai mult persoane care au acces la banul public si care gestioneaza banul public si viata oamenilor) poate fi „investigat pe baza unor acuzatii inventate”. Nu este nimic anormal sau grav. Anormal sau grav ar fi daca se fac condamnari pe baza unor fapte inventate. Si asta nici macar Viktor Orban nu poate sustine. Sa nu uitam ca Marko Atilla a fost condamnat in Romania in cateva dosare. Si este sustinut de Viktor Orban in Ungaria, de unde refuza sa-l extradeze. Sa nu mai pomenesc de Olosz Gergely, condamnat în România la închisoare pentru corupție, fugit in Ungaria, si lasat liber pe procurorii maghiari. Oricum sper sa-i tina maghiarii in tara lor pe toti coruptii unguri din Romania. Ne fac un mare bine.
    Ca au fost sau vor mai fi anchetati udemeristi in Romania, chiar ca este ceva absolut normal, tinand cont cat de „mufati” la banul public au fost si sunt udemeristii. Sa nu uitam ca jaful padurilor a fost inceput de un „Drujba lui Dumnezeu”, multumim bunului Dumnezeu ca ne-a salvat padurile de un taietor feroce. Grav, in opinia mea, este ca respectivii udemeristi nu fac inchisoare pentru faptele lor reprobabile din Romania.

  2. Nu prea mai știm s-o brodim pe ungurește…, oare cum s-o traduce în limba maghiară celebra strigare #Rezist… ADAPTATĂ:

    „Voi cu Orban (Viktor) și pălinkutza , / Noi murim pentru Codruța!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here