Dominic Fritz a tăiat 3 milioane de lei din fondul de salarii al Primăriei Timișoara și i-a dat la încălzirea orașului

2
6119
Dominic Fritz

Anunț-șoc al lui Dominic Fritz (USR), primarul Timișoarei: „Am tăiat 3 milioane de lei din fondul de salarii”. Banii vor merge spre Colterm, pentru a susține încălzirea orașului în această iarnă, în condițiile unor facturi mult mai mari la gaz și curent electric.

Dominic Fritz (37 de ani) nu a explicat cum va reduce fodul de salarii al Primăriei Timișoara cu 3 milioane de lei: prin concedieri sau prin reducerea lefurilor celor angajați?

În schimb, edilul „capitalei Banatului” a explicat unde vor merge banii: „Am tăiat astăzi drastic bugetul de funcționare al Primăriei, astfel încât să eliberăm resurse financiare pentru a suporta creșterea prețului la gaz”.

Dominic Fritz a mai dirijat și alte sume spre încălzire orașului:

  • excedentul de 3,7 milioane de lei – de la salubrizare
  • 2 milioane de lei – de la întreținerea spațiilor verzi
  • 1,5 milioane de lei de la iluminat public
  • 2,5 milioane de lei – fondul de rezervă.

Au mai venit 1,5 milioane de lei de la Consiliu Județean, iar primarul Fritz așteaptă și intervenția Guvernului, prin fondul de rezervă.

Anunțul lui Dominic Fritz

„Am tăiat astăzi drastic bugetul de funcționare al Primăriei, astfel încât să eliberăm resurse financiare pentru a suporta creșterea prețului la gaz.

Toate fondurile pe care le-am tăiat sunt de la capitolul funcționare. Nu am luat niciun leu din capitolul de investiții și sper, cu toată puterea mea, să nu fim nevoiți să o facem.

Am tăiat 3 milioane de lei din fondul de salarii. Am mutat un excedent de 3,7 milioane de lei, rezultat de refuzul la plată a serviciilor neefectuate de salubrizare. La fel și în cazul întreținerii spațiilor verzi: 2 milioane de lei. Am mai mutat spre căldura și apa caldă în oraș 1,5 milioane de lei de la iluminat public, fonduri necheltuite, și întreg fondul de rezervă de 2,5 milioane de lei.

Încă de la primele semne ale acestei crize a prețului la gaz am spus mereu că nu există o singură soluție. Că susținerea costului la gigacalorie în fața acestei explozii a prețurilor, trebuie să vină din trei surse: de la bugetul local, de la consumatori și de la Guvern.

Bugetul local a dat, în acest an, tot ceea ce putea să dea spre Colterm, 153 de milioane de lei, doar pentru facturi curente. Acestei sume uriașe se adaugă alocarea primită de la Consiliul Județean în valoare de 1,2 milioane de lei.

Eforturile timișorenilor și ale bugetului local nu vor fi suficiente pentru a trece cu bine această iarnă. De aceea, așteptăm ca Guvernul să materializeze promisiunile făcute la începutul acestei săptămâni și să aloce bani de la Fondul de Rezervă pentru a putea asigura furnizarea căldurii și a apei calde pe întreaga durată a iernii, în spitale, școli și gospodării.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ciolacu explică la ce e bună alianța PSD-PNL: ca să lupte cu „cei care vor să stăpânească această țară”! / „Atât eu, cât și colegul meu Florin Cîțu vom fi sub asediu” / De la „Superman, ai căzut în cap!” până la „vă asigur de buna-credință a domnului Cîțu” a trecut doar o lună

* „Nu puneți geaca roșie a președintelui Iohannis peste mormântul PNL!” – Apel disperat de la PNL Diaspora

* Prima schiță a Guvernului PSD-PNL: Ciucă premier 18 luni, apoi Ciolacu; Grindeanu la Transporturi, Firea la Muncă, Rareș Bogdan la Dezvoltare

* Noul plan al PNL: să guverneze alături de PSD până în 2028! Până de curând, liberalii promiteau că vor ține PSD departe de guvernare tot până în 2028

* PNL se surpă sub Iohannis și Cîțu: alți 10 parlamentari liberali vor demisiona dacă partidul face guvern cu PSD. Au plecat deja 17

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

* Un epidemiolog român din SUA îi „arde” pe Rafila și Streinu-Cercel: „Prin vocile lor, campania de vaccinare a luat un cap în gură”

* O femeie de 38 de ani, nevaccinată și fără alte boli, a murit de Covid în magazin, la cumpărături. Avea saturație de oxigen 20%!

2 COMENTARII

  1. Nu inteleg de ce nu a facut asta inainte sa ajunga oameni si spitale sa stea in frig.
    Inclusiv din salariul si cheltuielile lui putea sa taie. Tardiv, dar felicitari.
    Mai cautati, si mai taiati d-le primar. Fiti sigur ca mai e de unde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here