Un epidemiolog român din SUA îi „arde” pe Rafila și Streinu-Cercel: „Prin vocile lor, campania de vaccinare a luat un cap în gură”

2
7751
Cristian Apetrei - Alexandru Rafila - Adrian Streinu-Cercel

Un medic epidemiolog român din SUA lansează critici dure în direcția colegilor de breaslă Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel, ambii parlamentari PSD. Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecțioase și Microbiologie la Universitatea din Pittsburgh (statul Pennsylvania, SUA), consideră că cei doi, prin ultimele lor poziții, cei doi au lovit crunt în derularea campaniei de vaccinare.

Dr. Cristian Apetrei este de părere că reîncetinirea campaniei de imunizare anti-Covid din țară, sesizată după ultimele raportări ale Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), este cauzată și de acțiunile celor doi medici-parlamentari.

Într-o postare pe Facebook, dr. Apetrei consideră că intervențiile avute de deputatul Alexandru Rafila și de senatorul Adrian Streinu-Cercel în legătură cu certificatul de vaccinare au fost dezastruoase.

Analiza dr. Cristian Apetrei din Pittsburgh (SUA)

„Cum se dă eficient un cap în gură campaniei de vaccinare”

„Mi se reproșează de multe ori că scriu lung. Ce să fac? Sunt noțiuni aride, complicate și care se învață insuficient de mult timp și cu mult efort. Uneori, deloc. Cu consecințe. Și am să reiterez cu tărie: o fi făcând o imagine cât 1.000 de cuvinte, dar școala serioasă nu se face cu cărți de colorat. Iar dacă aveți ghinionul ca profesorul de virologie să fie un logoreic, așa ca mine, asta e.

Astăzi am să fac totuși o excepție de la regula textelor lungi și am să vă dau o imagine care face nu cât 1.000 de cuvinte, ci cât 60.000 de doze de vaccin pe zi sau cât 50.000 de decese.

S-a vorbit încontinuu, de la începutul pandemiei, că nu li s-a dat ocazia specialiștilor să discute și să explice. Că nu au fost implicați în decizii. Din acest motiv, la alegeri, când am auzit că doi mari specialiști intră în politică, m-am bucurat.

Iată ocazia să-și facă glasurile auzite! Când am văzut că-și fac glasurile auzite Șoșoacă și Lasca, m-am gândit că totuși cei doi experți lucrează în liniște. Și de lucrat au lucrat.

Vă prezint și graficul cu rezultatul imediat al muncii lor. Două intervenții! Două! Amândoi în două Camere diferite!

Cu impactul pe care îl vedeți. PSD, prin vocile lor avizate, a dat o ştangă activității Guvernului, iar campania de vaccinare a luat un cap în gură. Un cap avizat. Adică două.

Domnului senator Adrian Streinu-Cercel aș dori să-i răspund: da. Unora dintre noi se pare că le-a luat Dumnezeu mințile și nu mai pot să judece corect. Așa e.

Mă opresc, nu înainte de a-i explica domnului profesor Rafila că, din moment ce statul (nu Guvernul, STATUL!) a asigurat în mod gratuit cetățenilor săi o modalitate sigură de control al pandemiei, dacă cineva s-a hotărât s-o refuze, e treaba lui.

Nu este normal ca mama mea, sora mea, nepotul meu si restul rudelor mele, ale tale, ale sale si ale altora, care și-au făcut datoria cetățenească și s-au vaccinat, să trebuiască să plătească pentru testare. Și așa plătesc pentru atitudinea descreierată a anti-vaxxerilor cu drepturile și libertățile lor, pentru că nu se mai termină odată cu demența asta. Plătesc cu sănătatea copiilor lor care nu se pot vaccina. A părinților lor care mor degeaba.

S-au plătit vaccinuri, nu? Atunci de ce trebuie să plătim ATI, medicamente, teste și tot tacâmul? Păi, cu banii aruncați cu grație și forță dacică pe fereastră din cauza asta, se puteau face două autostrăzi, nu-ș’ câte spitale, școli, grădinițe, creșe, ba chiar și catedrale. Nu?

Discriminare față de personalul medical nevaccinat? Care discriminare? Poate vă referiți la discriminarea negativă față de oamenii care a trebuit să învețe de s-au spetit ca să-și ia o diplomă, în timp ce alții au trecut cum a dat Dumnezeu și au ajuns acum să-și exhibe incompetența crasă în toate felurile (și mai ales debitând toate bouțeniile imaginabile cu privire la vaccin)? Mă iertați, personalul medical care nu se vaccinează trebuie să suporte măcar costurile testării. Așa se face peste tot în lume și așa e corect.

Tehniciana mea veterinară, care a optat să nu se vaccineze pentru că alăpta (în definitiv, un motiv rezonabil), își plătește săptămânal testarea si abia așteaptă înțărcarea ca să se vaccineze.

Dumneavoastră, domnilor profesori și experți, ar trebui să știți toate astea. Din păcate, ați optat pentru un politicianism de doi bani. Sorry. Prin cele două declarații ați făcut la fel de multe deservicii luptei antipandemice ca și Răzvan Constantinescu, Monica Pop, Adina Alberts sau Genoveva Dragnea.

Dacă nu credeți, citiți graficul atașat! E clar? Și vedeți că n-a scăzut numărul de prime doze administrate pentru că s-a perceput că a trecut valul 4, pentru că decesele tot sus sunt.

Ei, și acum, dragii moșului, să vedem ce doctori dau like-uri. E o bună probă. A cam venit momentul să avem și puțin curaj.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Noul plan al PNL: să guverneze alături de PSD până în 2028! Până de curând, liberalii promiteau că vor ține PSD departe de guvernare tot până în 2028

* CULISE. La întâlnirea cu PSD, liderii PNL și-au pus cenușă în cap: „Am greșit!”. PSD le-a respins programul de guvernare. Liberalii: „Faceți-l voi!”

* VIDEO. Întrebat după negocierile cu Ciolacu dacă PSD mai e „dușmanul poporului“, Cîțu a dat vina pe USR și a fugit!

* S-au scos săbiile în ședința conducerii PNL. Șef de filială către Cîțu: „Dragă Florin, tu ești cauza problemelor!”

2 COMENTARII

  1. Ce știu srăinezii ăștia ? PCR-USL e plin de Doctori Docenți Savanți de Renume Mondial 😂😂😂😂
    Doctorul Docent Savantul de Renume Mondial Rafila Joacă Bine are cele mai mari șanse sa fie Prim Ministru României 😂😂😂😂

  2. Cat de limitat ori ahtiat dupa putere trebuie sa fie un doctor sa intre in PSD…astia doi fac de rusine toti doctorii care au muncit pe coate in Romania ca sa faca meseria pe care o fac. Sa dai tu, doctor cu staif, in cap campaniei tocmai cand parca incepuse sa se mai miste putin dovedeste ca esti un cadru medical care nu intelege nimic din tot ce se intampla in jur, noi suntem mai destepti ca d…!!!
    Peste tot in lume certificatul verde este o realitate, aia doi striga contra a tot ce se intampla in lume legat de certificat!! Se pot lua de mana cu sosoanca, lasca si madam Pop oftalmoloaga precum si celelalte „glorii” antivacciniste!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here