Primarul Fritz l-a dat afară pe șeful Poliției Locale din Timișoara, un fost milițian care fusese ținut în funcție, fără concurs, din 2014 încoace

0
14408
Dorel Cojan, șeful Poliției Locale Timișoara, a fost schimbat din funcție după 40 de ani în care s-a plimbat, ca șef, prin toate instituțiile de ordine publică ale orașului. FOTO: opiniatimisoarei.ro

Dominic Fritz, noul primar al Timișoarei, a anunțat că l-a lăsat fără atribuții pe Dorel Cojan, fostul milițian care, de 6 ani, ocupa postul de director interimar al Poliției Locale din oraș. Presimțind că “schema” nu-i va mai merge și cu noul edil, Cojan se băgase deja în concediu, astfel că nu era la birou când Fritz a descins la sediul instituției.

Cojan, în vârstă de 65 de ani, a fost angajat de Primăria Timișoara la Poliția Locală după ce a ieșit la pensie de la Ministerul de Interne. Cum-necum, a ajuns director adjunct al instituției postură din care a condus Poliția Locală fără să dea concurs pe post. Examenul a fost evitat printr-o șmecherie birocratică: primarul precedent (Nicolae Robu, în funcție între 2012 și 2020) a refuzat să organizeze concurs pentru post, așa că ex-milițianul Cojan a condus de facto instituția, 6 ani, în calitate de director interimar.

Acum, Dominic Fritz l-a desemnat marți conducător al Poliției Locale Timișoara pe al doilea adjunct, Dumitru Domășneanu: „Am delegat atribuțiile la directorul Poliției Locale. Atribuțiile directorului au fost exercitate momentan de directorul adjunct Dorel Cojan, până la sfârșitul anului vor fi delegate directorului adjunct Dumitru Domășnean. Și asta este un semnal că în Timișoara lucrurile încep să se schimbe, cred că vom avea o perioadă de tranziție și după asta un nou început“.

Fritz, care a candidat și a câștigat din partea USR-PLUS, anunță și alte schimbări: “O să ne uităm foarte foarte atent la structura primăriei, la cine şi ce face, la fişele postului, la rezultate, la evaluări şi pe baza acestei analize, o să luăm şi nişte decizii. Pentru mine nu este despre o cifră, ci despre capacitatea primăriei de a răspunde la nevoile actuale ale Timişoarei. Nu sunt aceleaşi nevoi ca acum 20 de ani. Avem nevoie de oameni care se pricep la fonduri europene, la strategii în turism, în cultură. Cine face treabă şi are rezultate nu trebuie să aibă nicio teamă. Pentru cei care se folosesc de locul lor pentru a avea o viaţă liniştită, o să vină momentul când va trebui să îşi găsească o altă menire“.

Dorel Cojan, șeful mazilit, s-a plimbat din post de șef în post de șef în ultimii 40 de ani. Pe vremea lui Ceaușescu, a fost Șeful Compartimentului Sectoriști din Timișoara, între 1981 și 1985. Pe urmă a ajuns șef la Agenți de Ordine, adjunct al șefului Poliției Timișoara, șef la Biroul Poliție Rutieră, șef de secție, șeful Poliției pe linie de ordine publică etc.
Din 2006, este director adjunct al Poliției Locale. În ultimii 6 ani, a condus instituția, deoarece fostul primar Robu a refuzat să organizeze concurs pentru postul de director plin.

Cât a fost șef la Poliție, Cojan a avut timp să facă și două facultăți, la Cluj ( Drept la Babeș-Bolyai) și Timișoara (Științe Economice la Universitatea de Vest).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.