Apelul către locuitori al noului primar din Rădăuți: “Nu mai dați șpagă! Salariile funcționarilor sunt mari, slavă Domnului!”

0
2515

Noul primar liberal al orașului Rădăuți, Bogdan Loghin, face apeluri disperate către locuitori, să înceteze a-i mai “unge” pe funcționarii publici care, le transmite edilul oamenilor, au “salarii bune și siguranța locului de muncă”, scrie Monitorul de Suceava.

Bogdan Loghin, care până pe 27 septembrie a fost viceprimar al urbei, a făcut ședință cu șefii de servicii din Primărie, iar la intrarea în instituție a pus ditamai panoul, în care îi avertizează pe cei care intră că luarea și darea de mită e infracțiune care se pedepsește cu pușcăria.

Întrebat de jurnalistul Luigi Bărăgoiu, de la Monitorul de Suceava, ce l-a determinat să facă aceste gesturi vizibile și care trădează exasperare, Bogdan Loghin a explicat: “Am avut o întrevedere cu șefii de servicii (din Primărie – n. red.), întrevedere în care le-am explicat că nu am vorbit aiurea în campania electorală, atunci când am vorbit despre luarea și darea de mită. După cum ați observat am instalat panouri la intrarea în instituție, inclusiv la Serviciul Urbanism și Direcția Tehnică, cu ceea ce înseamnă luarea și darea de mită… Chiar doresc să fac un apel către rădăuțeni: nu mai dați șpagă, nu mai dați mită! Salariile sunt destul de mari, să-i mulțumim lui Dumnezeu că lucrăm în acest sistem care ne oferă unele avantaje, mă refer la salarii bune și la siguranța locului de muncă. Nu e nevoie de nimic pentru că angajații primăriei iau salarii și trebuie să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu. Dacă există probleme în acest sens, îi rog pe rădăuțeni să mă contacteze…“.

Noul primar din Rădăuți încearcă să-i convingă pe funcționari să nu mai ia, iar pe locuitori să nu mai dea șpagă. FOTO: Monitorul de Suceava

La intrarea în Primărie, dar și la intrarea în celălalt corp de clădire tronează acum niște panouri mari, pe care scrie:

„Potrivit Codului Penal, LUAREA DE MITĂ constituie INFRACȚIUNE și este definită ca fapta funcționarului public care, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primește bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri. Este pedepsită cu închisoare de la 3 la 10 ani. DAREA DE MITĂ constituie INFRACȚIUNE fiind definită ca promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condițiile arătate în articolul 289. Este pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here