Doina Gradea s-a bucurat degeaba: Ramona Săseanu și Liviu Popescu, numiți iar directori la TVR și Radioul public. De data asta, decizia nu mai poate fi atacată de PSD la CCR

3
689
Doina Gradea

Bucuria Doinei Gradea a fost de scurtă durată: Birourile Permanente ale celor două camere ale Parlamentului i-au numit joi dimineață din nou în funcțiile de directori interimari la TVR și Radioul public pe Ramona Săseanu și, respectiv, Liviu Popescu. Această decizie nu mai poate fi întoarsă de PSD cu ajutorul Curții Constituționale, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută.

Coaliția guvernamentală și PSD s-au jucat în ultimele săptămâni de-a șoarecele și pisica pe tema TVR și a Radioului public. Instituțiile mass-media publice au fost capturate de regimul Dragnea în 2017, iar PSD se bate cu înverșunare să mențină controlul asupra lor.

Filmul unui complicat joc pe muchia legii, în care CCR e folosit de PSD pentru a-și apăra controlul asupra instituțiilor publice

Parlamentul a respins acum două săptămâni raportul de activitate pe 2019 și 2020 făcut de Doina Gradea, directoarea aservită PSD a televiziunii, și de Georgică Severin director al Radioului și membru PSD cu acte. Cei doi au fost demiși.

Apoi, plenul reunit al Parlamentului i-a numit în loc pe Ramona Săseanu (apropiată de PNL) la TVR și pe Liviu Popescu (fost jurnalist la BBC susținut de USR-PLUS) la Radioul public.

PSD, care controlează politic și Curtea Constituțională, a făcut plângere, reclamând că numirea celor doi ca directori interimari n-ar fi constituțională. Evident, CCR a aprobat plângerea și joia trecută a declarat ilegale aceste numiri.

Doina Gradea s-a grăbit să jubileze, scriind pe Facebook “back in business!” și “nimic nu e întâmplător pe lumea asta”, apoi a vrut să-și reia cu forța biroul de la TVR, după ce le-a vorbit incalificabil, pe un ton obraznic și arogant, angajaților de la cabinetul directorului general al TVR. Tentativa a eșuat.

De ce a mutat Coaliția decizia din plenul reunit în Birourile permanente ale celor două camere

Coaliția PNL – USR-PLUS – UDMR a găsit însă, în final, o modalitate legală de a numi directorii interimari ai TVR și Radio România fără ca PSD să mai poată bloca mișcarea prin CCR-ul transformat în instrument politic.

Miercuri a fost convocată ședință de plen pentru a discuta din nou numirea unor directori interimari la cele două instituții. Însă parlamentarii puterii au ieșit din sală, astfel că nu s-a întrunit cvorumul pentru a se ține ședința.

Conform legii, în astfel de situații decizia o pot lua Birourile Permanente ale celor două camere ale Parlamentului. Ceea ce s-a întâmplat joi dimineață, când Ramona Săseanu și Liviu Popescu au fost numiți din nou directori interimari la TVR și Radio România. Deciziile Birourilor permanente nu pot fi atacate la CCR, spre deosebire de cele ale plenului reunit.

PSD-ul a reacționat furibund la acest șah-mat, mutarea luându-i pe social-democrați complet pe nepregătite. Aceștia erau siguri că vor putea să se joace la nesfârșit cu această situație, blocând la CCR, de câte ori va fi nevoie, numirea noilor șefi ai instituțiilor mass-media publice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Ofensiva Moscovei: Cozmin Gușă încearcă să construiască o mișcare care să scoată România din Uniunea Europeană!

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

Radu Moraru, dement: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

* „Sărmăluță” și Mustăciosu au pierdut procesul cu TVR: emisiunea-trompetă a PSD nu revine la ora 21.00

* Tudorel Toader a tras toate sforile ca să-și bage fiul lector la Universitatea „Cuza” din Iași, pe care o conduce. I-a inventat chiar și o carte!

* Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cum a clonat regimul FSN un post de radio. Ziaristul care avea în birou un poster uriaș cu Ion Iliescu

* Thriller la Euro 2020: Germania – Ungaria 2-2! Nemții au fost la 6 minute de eliminare, deși au jucat toate meciurile la München!

* Dramatism în „grupa morții”: timp de 90 de minute, Portugalia a migrat pe toate locurile, de la 1 la 4! În 13 minute era eliminată, în alte 17 era lider

3 COMENTARII

  1. La TVR s-a inlocuit o bolsevica sinistra a ciumei rosii cu o alta bolsevica sinistra a ciumei galbene. In loc sa produca seriale romanesti cum facea in trecutt TVR, despre romanii din rezistenta anticomunista de exemplu, bolsevica ciumei galbene ne-a folosit banii sa cumpere seriale rusesti!!! Nu e de ajuns ca rusii ne-au jefuit 50 de ani, acum le dam banii nostri, din proprie initiativa. Cu bolsevica de la TVR, cu bolsevicul de muraru, cu bolsevica de turcan cu studii la Moscova, cu bolsevicul de orban care a decorat-o pe bolsevica zinaida, coada de topor putinista in Basarabia, ciuma galbena ne apare in toata splendoarea, mult mai comunistoida si mai sinistra ca ciuma rosie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here