Șah între Coaliția de guvernare și PSD pe tema numirii noilor șefi la TVR și Radioul public. Pentru a evita CCR-ul PSD-izat, parlamentarii Puterii au recurs la o chichiță

0
2700

Războiul pentru șefia TVR și a Radioului public între Coaliția de guvernare și PSD s-a transformat într-un joc de șah legislativ. Pentru a evita noi lovituri din parte Curții Constituționale controlate de social-democrați, parlamentarii puterii au recurs la o strategie care i-a luat prin surprindere pe oamenii lui Ciolacu.

Parlamentul a votat acum două săptămâni destituirea șefilor PSD-iști ai TVR și Radioului public – Doina Gradea și Georgică Severin. În loc au fost puși Ramona Săseanu (TVR) și Liviu Popescu (Radio România).

Numai că CCR a admis joia trecută, cu unanimitate de voturi, sesizarea PSD, care contesta numirea noilor directori interimari. Prin urmare, deciziile Parlamentului au fost anulate, fiind considerate neconstituționale.

Doina Gradea, încântată, s-a și pregătit să-și reia cu forța în primire postul, scrie Aktual24.ro. Tentativa a eșuat însă.

În acest timp, Coaliția de guvernare a reintrodus pe ordinea de zi, miercuri, problema numirii unor directori interimari ai TVR și Radio România. Însă, de data asta, parlamentarii puterii au recurs la o stratagemă pentru a evita o nouă plângere a PSD, urmată de o nouă invalidare din partea CCR. În momentul votului din plenul reunit, parlamentarii USR-PLUS, PNL și UDMR au părăsit sala, astfel că n-a mai fost cvorum pentru a se vota.

Prin urmare, Anca Dragu, președinta Senatului, a comunicat că, potrivit procedurii, nefiind întrunit cvorumul, numirea directorilor interimari va fi făcută joi dimineață de către Birourile permanente ale Parlamentului, scrie News.ro.

Miza acestei aparente situații fără sens este următoarea: deciziile Birourilor permanente ale Parlamentului nu pot fi atacate la CCR, în timp ce hotărârile plenului – da.

Mutarea i-a luat prin surprindere pe PSD-iști, care s-au văzut văduviți de o victorie pe care o credeau sigură. Furios, Lucian Romașcanu, liderul senatorilor PSD, a reacționat: “Analizăm foarte serios să atacăm în contencios administrativ deciziile Biroului Permanent Reunit”.

Capturate una câte una de PSD în mandatul lui Dragnea, instituțiile importante ale statului român sunt foarte greu acum de scos de sub controlul social-democraților. CCR-ul PSD-izat aproape complet este un toroipan cu care social-democrații fac praf toate inițiativele Coaliției. Schimbarea Avocatului Poporului a fost contestată la CCR și Sorin Grindeanu a anunțat, înainte de pronunțarea judecătorilor că știe deja rezoluția: va fi anulată și Renate Weber va fi reinstalată în funcție.

Și schimbările de la TVR și Radioul public au urmat același scenariu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Ofensiva Moscovei: Cozmin Gușă încearcă să construiască o mișcare care să scoată România din Uniunea Europeană!

* VIDEO. „Sărmăluță”, comicul TVR: „Nu avem niciun operator, dom’ Cristoiu! Suntem singuri, dom’ Cristoiu! Nici scaune nu avem!”

* „Șmecherul cu BMW”, care bate cu crosa de golf, a fost încătușat după două zile. Polițiștii o caută și pe țoapa violentă

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

Radu Moraru, dement: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* Radu Tudor, plătit de Dan Voiculescu cu 5.500 de euro pe lună. Banii vin doar pe drepturi de autor, deși prestația este zilnică

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

* Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cum a clonat regimul FSN un post de radio. Ziaristul care avea în birou un poster uriaș cu Ion Iliescu

* Formula în care noul Farul Constanța țintește sus: Hagi 89%, Marica 10%, Iașko 1%. Va avea stadion modern, de 18.000 de locuri

* Marea rușine a Euro 2020: brutele rasiste din galeria Ungariei. Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappé au fost jigniți grav la Budapesta. UEFA pregătește sancțiuni dure

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here