Tudorel Toader a tras toate sforile ca să-și bage fiul lector la Universitatea „Cuza” din Iași, pe care o conduce. I-a inventat chiar și o carte!

3
1740

Toxicul Tudorel Toader își continuă neabătut opera de distrugere a credibilității și profesionalismului în Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iași, pe care o conduce în calitate de rector. Fostul ministru al Justiției din epoca Dragnea tocmai a aranjat să-și bage băiatul cel mare, pe Ionuț Toader, în funcția de lector universitar la Facultatea de Drept.

Cazul, semnalat de G4Media, este realmente scandalos. Tudorel Toader își împinge, literalmente, fiul în funcții și posturi pe care acesta nu le merită și nici n-ar avea dreptul, în mod normal, să le ocupe.

Ionuț Alexandru Toader, “băiatu’ lu’ tata”, este unicul candidat la postul de lector universitar scos la concurs. Înscrierile s-au încheiat deja pe 21 iunie.

Cazul acestui veritabil „Culiță” (din piesa „Coana Chirița” a lui Alecsandri) este sfidător, iar faptul că e posibil așa ceva în statul român fără ca nimeni să reacționeze reprezintă o rușine pentru România și instituțiile sale.

Ionuț Alexandru Toader a fost băgat mai întâi cadru didactic la Facultatea de Drept a Universității din Iași în primul mandat de rector al lui taică-său. Pentru asta, Guvernul PSD a dat la vremea respectivă o Ordonanță de Urgență specială. Tudorel Toader făcea parte, ca ministru al Justiției, din Guvernul care a dat OUG “pe persoană fizică” pentru beizadeaua care trebuia musai să ajungă mare somitate.

Președintele Comisiei care îl va examina pe unicul candidat nu e nimeni alta decât Ioana Maria Costea, cea pe care însuși Tudorel Toader a pus-o, anul trecut, decan al Facultății de Drept. Soțul Ioanei Maria Costea a fost consilier personal al lui Tudorle Toader cât timp acest a fost ministru al Justiției (2017-2019).

În acest fel, examenul pentru postul de lector universitar s-a transformat, la Universitatea din Iași, într-o afacere de familie.

Unul din criteriile obligatorii pentru ca beizadeaua Ionuț Toader să poată candida era publicarea unei cărți. Dar juniorul abia a fost băgat de taică-său peste tot, n-avea când să scrie nimic. Așa că problema s-a rezolvat tot în cercul interior de pile-cunoștințe-relații și influențe ale fostului ministru Tudorel Toader.

Carmen Tamara Ungureanu, cea care conduce Școala Doctorală a Facultății de Drept din Iași prin bunăvoința lui Tudorel Toader (pentru că ea stă în Grecia, unde este și măritată de mai mulți ani) are publicate, ca autor unic, 3 ediții ale cărții “Drept civil. Partea generală. Persoanele”. În mod absolut surprinzător, în ediția a IV-a a lucrării, “revizuită și adăugită” în 2019, a apărut brusc pe copertă, co-autor, și Ionuț Toader!

G4Media a urmărit cazul în profunzime și a descoperit că un alt criteriu obligatoriu pentru candidatura la postul de lector universitar a fost bifat de Ionuț Toader în ultimele luni, după ce s-a anunțat scoaterea la concurs a funcției. Este vorba obligația ca persoanele candidate să aibă minimum 10 articole științifice publicate.

În această operațiune cât se poate de evidentă de trafic de influență și de abuz de funcție mai sunt implicate și alte cadre didactice apropiate de Tudorel Toader. Spre exemplu, lectorul Olga Turda, care l-a semnat pe băiețelul rectorului la unul din articolele științifice publicate de aceasta, a fost consilier al lui Tudorel Toader când acesta era ministru al Justiției.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Ofensiva Moscovei: Cozmin Gușă încearcă să construiască o mișcare care să scoată România din Uniunea Europeană!

* VIDEO. „Sărmăluță”, comicul TVR: „Nu avem niciun operator, dom’ Cristoiu! Suntem singuri, dom’ Cristoiu! Nici scaune nu avem!”

* „Șmecherul cu BMW”, care bate cu crosa de golf, a fost încătușat după două zile. Polițiștii o caută și pe țoapa violentă

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

Radu Moraru, dement: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* Radu Tudor, plătit de Dan Voiculescu cu 5.500 de euro pe lună. Banii vin doar pe drepturi de autor, deși prestația este zilnică

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

* Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cum a clonat regimul FSN un post de radio. Ziaristul care avea în birou un poster uriaș cu Ion Iliescu

* Formula în care noul Farul Constanța țintește sus: Hagi 89%, Marica 10%, Iașko 1%. Va avea stadion modern, de 18.000 de locuri

* Marea rușine a Euro 2020: brutele rasiste din galeria Ungariei. Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappé au fost jigniți grav la Budapesta. UEFA pregătește sancțiuni dure

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.