Șoșoacă zice că va candida la Președinție în 2024. Cică a primit o misiune divină, de la Teodosie, care a îndemnat-o să intre în Parlament

7
1440
Cu câteva zile înaintea alegerilor, IPS Teodosie - cunoscut pentru legăturile sale cu Securitatea comunistă - i-a dat binecuvântarea mediatică Dianei Șoșoacă, alături de care s-a afișat la tribunal

Senatoarea conspiraționistă Diana Șoșoacă a recunoscut joi seara, în premieră, că plănuiește să candideze la președinția României în 2024 și că în spatele intrării ei în Parlament au stat fețe bisericești precum IPS Teodosie, anarhistul Arhiepiscop al Tomisului.

Despre intențiile Dianei Șoșoacă și despre susținerea din partea unei facțiuni din Biserica Ortodoxă se știa deja încă din toamna anului trecut, dar nimeni nu-și asumase oficial recunoașterea acestor lucruri.

„Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie mi-a dat binecuvântarea să intru în politică: «Acceptă-ți destinul de jertfă, îți spun că ai destin de jertfă și te opui, nu e bine sa te opui. Ai un drum greu, acceptă-l și eu îți dau binecuvântarea!»“

Într-o intervenție la postul Realitatea Plus, senatoarea a confirmat însă, joi seara, îmbrăcându-și ambițiile politice într-o aură mistică. Ea a pretins că are un fel de misiune divină : Mi-aduc aminte ce mi-a spus Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie când mi-a dat binecuvântarea să intru în politică: «Acceptă-ți destinul de jertfă», îți spun că mi-a spus «acceptă-ți destinul de jertfă, îți spun că ai destin de jertfă și te opui, nu e bine sa te opui. Ai un drum greu, acceptă-l și eu îți dau binecuvântarea!». Eu i-am spus că nu vreau să intru în politică și mi-a spus că «de aici ai făcut cât ai putut, numai dacă vei fi acolo (în Parlament – n.red.) ne mai poți ajuta»“.

Interesant este că, până anul trecut, pe contul său de Facebook de atunci, Șoșoacă se exprima violent împotriva “popilor” și a Bisericii, acuzându-i că-i jefuiesc pe sărmani profitând de naivitatea lor și că îi pun pe oameni să pupe oase și cadavre.

Ulterior, după ce i s-a confecționat “legenda” și a fost aruncată în față la mitingurile anti-restricții, ea și-a șters contul de Facebook – nu înainte însă ca mai multe capturi cu mesajele ei să fie salvate de PSD-istul Liviu Pleșoianu. Acesta le-a dat publicității, spunând că, de fapt, Șoșoacă este o impostoare.

Ziaristii.com a publicat pe 3 ianuarie, în acest an, un articol dedicat spectaculoasei schimbări de traiectorie în opiniile Dianei Șoșoacă.

Deocamdată, eforturile de promovare a Dianei Șoșoacă au arătat doar discrepanța majoră între aparenta susținere de pe Facebook și cei 10-15 adepți care vin la mitingurile reale

Despre susținerea ocultă a taberei ultraconservatoare din interiorul BOR se știa deja încă de astă-toamnă. Chiar înaintea alegerilor parlamentare, IPS Teodosie i-a dat susținerea oficială afișându-se cu Diana Șoșoacă la procesul în care a încercat să anuleze restricțiile de la pelerinajul de Sfântul Andrei. Șoșoacă l-a reprezentat în instanță și a stat lângă Arhiepiscop la declarațiile de presă, dar procesul a fost pierdut.

În ceea ce privește planurile care se construiesc pentru Șoșoacă în culise, informațiile despre pregătirea ei pentru candidatura la președinție în 2024 datează de câteva luni. Ziaristii.com a dezvăluit întregul plan încă din februarie, când a apărut informația că generalul Francisc Tobă și conspiraționistul Ninel Peia i-au promis acest lucru.

Inclusiv agenda ei arată acest lucru – Șoșoacă este într-o perpetuă campanie electorală, neglijându-și complet misiunea primită de la alegători când au votat-o, pe listele AUR, și au băgat-o în Senat. Conspiraționista este veșnic pe drumuri, prin orașe, încercând să-și lărgească baza de aderenți.

Deocamdată, eforturile ei și a celor care o susțin din umbră n-au fost foarte fructuoase. Deși pe Facebook face zeci de mii de vizualizări, like-uri și distribuiri, în realitate la mitingurile convocate de Șoșoacă participă, de regulă, 10-15 persoane.

Această diferență dintre efervescența și susținerea aparentă din online și cea reală, din stradă, întărește suspiciunile că mișcarea conspiraționistă din România este puternic umflată artificial, de persoane sau organizații care stau în spatele întregii povești. Prin rețele de postaci și algoritmi de creare a postărilor și videoclipurilor virale se lasă impresia că o mare parte a populației ar fi gata să iasă în stradă, în proteste violente, și că situația este explozivă. În realitate, la mitingurile conspiraționiștilor participă câteva sute de persoane – mereu aceleași –, iar impactul în rândurile populației este minor.

Șoșoacă zice că ea n-ar vrea să fie președinte, dar o cere poporul: „Ca să parafrazez un mare politician, daca mi-o vor cere, o să o fac!“

La Realitatea Plus, Diana Șoșoacă a pretins că ea nu ar avea ambiții politice majore, dar “poporul” vrea ca ea să candideze la funcția supremă în stat. Și, dacă oamenii i-o cer, ea n-are încotro: Nu m-am gândit eu, dar s-a gândit o parte a poporului român, dar am înțeles că trebuie să ai legături externe foarte mari. Cred că ar fi pentru prima dată când un om fără legături cu serviciile, fără legături externe, ar ajunge președintele României. Și, ca să parafrazez un mare politician, daca mi-o vor cere, o să o fac!“.

Coincidență sau nu, Diana Șoșoacă a fost impusă pe listele AUR de „partidul generalilor”, o formațiune politică din care fac parte foști ofițeri de informații și din Armată condusă de conspiraționistul Ninel Peia. Discursul Dianei Șoșoacă se suprapune perfect pe narativele propagandei ruse, de unde senatoarea își și ia ideile directoare.

Despre felul în care acționează subversiv Rusia în Europa, UE a publicat un raport chiar zilele trecute.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Clotilde Armand îi scoate din locuințele sociale pe reporterul-videochat de la RTV și pe doi angajați de la Antena 3. Aceștia le-au obținut ilegal, de la fostul primar Tudorache

Revolta unui medic, după coșmarul din India: „Mai are tupeu Adina Alberts să spună ceva despre Covid, India, ivermectină, tratamente inventate? Se ia în continuare de vaccinuri?”

VIDEO. Teolog fanatic, anarhist: „Ne-au terfelit sfinții, ni L-au terfelit pe Hristos! Ordinarul ăla de vaccin nu mă interesează!”

România sparge celula GRU de la Ambasada Rusiei! Adjunctul atașatului militar, expulzat pentru spionaj și declarat persona non grata

„Cervele” rusofile s-au ales cu dosar penal pentru „lovire sau alte violențe”! Anarhistele PSD-isto-AUR-iste riscă pușcăria

Dragnea rămâne la închisoare pentru că se consideră „deținut politic”. Judecătorii au constatat că infractorul PSD nu dă dovezi de îndreptare

Adrian Năstase, Petre Roman, Gabriel Oprea, Gheorghe Funar – printre foștii parlamentari care își vor pensiile speciale înapoi! Numărul celor care dau în judecată statul, ca să-și recupereze privilegiul, este de ordinul sutelor

Reglare de conturi între „locotenenții” lui Ion Iliescu: Mironov îl alungă pe Gelu Voican Voiculescu de la șefia Institutului Revoluției!

* Ura împotriva femeilor i-a adus 6 luni de închisoare unui manelist în vogă, pentru o melodie infectă, discriminatoare

* Rusia a trimis Braziliei vaccinul Sputnik V cu virus viu, nu mort! Mai mult i-a infectat decât i-a imunizat

7 COMENTARII

 1. Bai sososcroafo, pasarica malai viseaza, o sa ajungi tu sa candidezi cand voi ajunge eu in Antarctica…si nu stiu de care „popor” vorbesti tu nesimtito, de „rusi”, „putinisti”, „kgbisti”…. sau acei sobolani bolsevici care te patroneaza? Esti total dusa cu pluta, romanii vor bora (vomita) in fata ta

 2. Nu am lipsit de la nici o alegere, locala parlamentara sau Prezidentiala, dar va pot spune cu mina pe inima ca pe Sosoaca n/am cum sa o votez!!!
  Sarbatori fericite( fara Sosoaca)
  Mihai

 3. Diana, mamă, tu sigur-sigur poți fi presedinte. Dar de ce sa aștepti înca patru ani?
  La Spitalul 9 sunt multe secții, secții de votare vreau să spun, unde au loc alegeri zilnic, iar la Socola și la Mărcuța au loc alegeri chiar de mai multe ori pe zi. Dacă urli demențial așa cum numai tu știi, poți să câștigi și păstrezi puterea până hăt încolo seara, la injecția de culcare. Dușmanul nu are ce-ți face. Si asta timp de multe, multe mandate.

 4. Ne-a SCÂRBIT mai ales… EXTAZUL-ELOGIOS (!!!!!!!!!!!!), manifestat în fața SUINEI-RĂCNITOARE, al „ziaristei” (Sic!) care a avut-o ca invitată pe Șoșoacă, nimeni alta decât… PENIBILA fiică, PUȚINTICĂ-(RĂUUU!-)la-MINTE (!!!), a… patronului postului respectiv, adică al „RealitățiiTV”!!!

 5. Scrofeișăn Colesterolovici are ambiții mari dar a uitat că un șoarece născut la herghelie nu are cum să devină cal de curse…
  O așteaptă niște „miniștri” la Socola și acolo are ocazia să socializeze cu colegi precum Napoleon, Caligula, Ramses…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here