Disperat, ministrul Bode încearcă să blocheze verdictul de plagiat în teza sa de doctorat dând în judecată Universitatea Babeș-Bolyai

4
879
Lucian Bode e disperat: încearcă să blocheze verdictul de plagiat în privința tezei sale de doctorat printr-o manevră judiciară

Confruntat cu iminența unui verdict de plagiat în privința tezei sale de doctorat, ministrul de Interne și liderul liberal Lucian Bode a dat în judecată Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj, scrie Emilia Șercan în PressOne.ro. Este o manevră disperată a lui „doctor Bode” de a bloca constatarea că a copiat atunci când și-a luat doctoratul.

Piruetele impostorului în această privință sunt absolut spectaculoase. În primul rând, incapacitatea lui Bode a fost intuită de multă lume, diverși oameni opinând că e greu de crezut că un astfel de personaj ar fi în stare să producă o teză de doctorat. Suspiciunile s-au întărit când s-a descoperit că lucrarea lui Bode fusese secretizată.

Cei de la USR s-au mobilizat și au reușit, cu mare greutate, să transcrie teza lui Bode de pe ecranul unui monitor la Biblioteca Națională, unde personalul angajat îi supraveghea în permanență să nu facă poze. USR-iștii au semnalat, în primă fază, niște paragrafe care erau plagiate.

UBB s-a pus în mișcare fără tragere de inimă și abia după ce a devenit evident că va suporta daune majore de imagine

Comisia de Etică a UBB s-a pus în mișcare fără prea mare tragere de inimă și a anunțat inițial, într-un comunicat dat în octombrie, că „doar“ 2,95% din lucrarea lui Bode ar fi plagiată. Demnitarul liberal a salutat cu exaltare comunicatul, susținând că se demonstrează astfel gratuitatea atacurilor lansate la adresa sa, de parcă faptul că plagiase „doar un pic” era acceptabil.

Numai că, în scurt timp, s-a descoperit că, de fapt, Comisia de Etică a UBB analizase doar pasajele semnalate de USR, și nu întreaga lucrare!

Pe 24 noiembrie anul trecut, după ce trecuse în revistă întreaga lucrare de doctorat, Emilia Șercan scria că în teza de doctorat există în realitate cel puțin 18,5% din text copiat din alte părți, fără a fi citată sursa, precum și 6 ilustrații/grafice complet plagiate, iar alte 30 citate incorect.

Confruntată cu evidența că nu mai poate ascunde cazul și cu perspectiva de a suferi daune de imagine majore pe plan internațional, UBB a reacționat, în sfârșit, corect și a anunțat că „a luat act de noile informații apărute în spațiul public despre noi suspiciuni privind plagiatul în teza domnului Lucian Bode”. Comisia de Etică „s-a autosesizat și va analiza teza din punctul de vedere al eticii academice pe baza acestor noi informații”.

De la „salut publicarea rezultatelor evaluării UBB” la intentarea unui proces prin care se contestă decizia de a verifica din nou teza sa de doctorat

Rectorul Daniel David a informat că UBB va apela la experți internaționali pentru noua analiză a „lucrării științifice” a ministrului de Interne. Bode a luat titlul de doctor în 2018, pe o filieră ultracunoscută „doctorilor” din politica și instituțiile de forță românești: sub coordonarea rectorului Academiei SRI, prof. univ. Adrian Ivan.

În octombrie, Bode exulta și scria pe Facebook: „Verdictul UBB: Teza mea de doctorat este în regulă, iar titlul de doctor acordat în anul 2019 este menținut. Recent, UBB s-a pronunțat în legătură cu respectarea normelor de redactare academică în teza mea de doctorat, iar rezultatul verificărilor nu schimbă cu nimic evaluările inițiale ale tezei“. După ce Comisia de Etică a UBB anunța neglijabilul procent de 2,95% de conținut plagiat, Bode „saluta” pe pagina sa de Facebook, aproape exaltat, „publicarea rezultatelor evaluării UBB”.

Acum, în schimb, entuziasmul i s-a domolit și pe 5 ianuarie a introdus acțiune în instanță, dând în judecată Comisia de Etică a UBB. El contestă decizia acestei comisii de a se autosesiza, pe 13 decembrie, cu privire la veridicitatea tezei de doctorat.

Lucian Bode, produs „premium” al sistemului de putere din România. Indiferent de scandalurile în care e implicat și de eșecurile pe care le generează la nivel de stat, rămâne în funcții

Bode este unul din produsele „premium” ale sistemului de putere din România. Imun la toate scandalurile și eșecurile înregistrate ca înalt funcționar, a fost plimbat pe la cele mai importante ministere și propulsat de Iohannis ca secretar general al PNL. A fost implicat în afaceri scandaloase precum cumpărarea de BMW-uri cu dedicație pentru Poliția română, la suprapreț, de la un amic de-al lui Iohannis, dar și în afacerea „kompromatul”, o tentativă a Poliției de a o intimida pe jurnalista Emilia Șercan când a scris despre plagiatul premierului Nicolae Ciucă.

Ultimul său eșec major este ratarea intrării în Spațiul Schengen. Inițial, puterea a instrumentat o amplă campanie de manipulare a opiniei publice interne, cu puternic iz antioccidendal, acuzând Austria că e de vină pentru că nu ne vrea în organizație. Ulterior s-au descoperit tot mai multe lucruri: Ministerul de Interne patronează ample rețele de trafic de migranți pe teritoriul țării noastre, nu există preocupare pentru reforma instituțiilor care, dimpotrivă, sunt puternic deprofesionalizate. În funcția de șef la Inspectoratul de Imigrări este un fost coleg de bancă din liceu de-al lui Bode care a fost prins de colegii săi din alte țări UE că juca Solitaire în timp ce se discutau teme acute privind imigrarea. Evenimentul se petrecea cu doar o săptămână înaintea ședinței decisive pentru aderarea României la Spațiul Schengen. Iar exemplele pot continua la nesfârșit.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Explicația AUR în cazul soției bătute de deputatul Focșa: „S-a lovit cu nasul de ușă din cauză că a fugit covorul”. Partidul aduce în discuție Ambasada Ucrainei!

Propaganda pro-Putin și cea pro-AUR l-au lăsat pe Robert Turcescu fără emisiune la B1 TV

Bobby Păunescu, co-patron la B1 TV, executat silit de fostul fotbalist Ciprian Marica. Fiul lui George Constantin Păunescu se afișează ca „investitor” la un proiect imobiliar „de miliarde” la Cluj

Revolta unui profesor universitar: „Un general de vârsta mea s-a pensionat cu 30.000 de lei pe lună. Era obosit sărmanul. Eu mai am de așteptat vreo 20 de ani. Pensia mea va fi de 6-7 ori mai mică“

Gigi Becali, trimis din nou în judecată. A încălcat termenii eliberării condiționate: a votat la Referendumul pentru Familie, deși avea interdicție!

* VIDEO. Cele mai rușinoase imagini din viața unui dictator: Putin, singur în biserică la slujba de Crăciun. În sutană erau preoți sau FSB-iști?

* „Pușcașul” rus din Donețk îi prevede lui Putin un sfârșit ca al lui Gaddafi, „cu o coadă de lopată înfiptă-n fund”

* 6 criminali ruși, scoși din pușcării și trimiși pe frontul din Ucraina, au evadat înarmați dintr-o tabără de antrenament a mercenarilor Wagner

O uriașă afacere penală în Redacția Sport a TVR: bișnița cu bilete. La Mondialul din Qatar, 64 de bilete au fost vândute „unor prieteni” ai lui Cristian Oprean, în mandatul lui Dorin Chioțea. Toate – la semifinale și finală, unde prețurile pe „piața neagră” explodează

4 COMENTARII

  1. Baiatul asta mi-a fost simpatic la un moment dat, dar cind am vazut cite potlogarii este in stare sa faca „prietenia” noastra a luat sfirsit. Este pentru mine o dezamagire la fel de mare cum a fost Florin Citu, adica bieti politruci care au dat din coate cit au putut sa avanseze. Dar amindoi au ajuns (politic) la capat de drum pentru ca nu sint capabili sa fie lideri.

  2. Pedelistul asta lingau de dosuri basesciene a devenit extrem de obraznic. Ce tupeu are hotul. De ce ai furat ma teza de doctorat? Da banii inapoi cu dobanda si inflatie hotule.

  3. Cred ca nimeni n-ar fi avut nimic cu domnul Bode daca isi vedea de treaba, la Ministerul de interne mai sint inca foarte multe de corectat, trebuie demolate conclavurile de interese. In prezent foarte putini oameni au incredere in conducatorii din virful Politiei romane. Dar domnul Bode a ales sa iasa agresiv si mai ales sa se implice in afaceri oneroase, cum a fost cea cu BMW-urile cu dedicatie. Se poarta ca un politruc marunt, servil cu cei de care depinde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.