marți, mai 28, 2024
AcasăPublicitateLustra cu LED: o soluție la nevoile societății moderne

Lustra cu LED: o soluție la nevoile societății moderne

-

Cu toții ne îndreptăm spre cele mai bune soluții atunci când vrem să ne renovăm locuința. Fiecare detaliu este important, de la modelul de materiale utilizate până modelele de uși, ferestre și bineînțeles sistemul de iluminat.

Înlocuirea becurilor clasice cu un sistem de lustre LED a devenit, în ultimii ani, o practică din ce în ce mai populară în rândul persoanelor care au nevoie de o soluție modernă, pentru că o lustră cu LED poate îndeplini 3 functii importante: de a îmbunătăți estetica locuinței, de a utiliza energia în scop eficient și de a reduce poluarea.

În acest articol, Electric14 îți va prezenta care sunt beneficiile alegerii unei lustre LED în detrimentul unui sistem clasic de iluminat, vei afla mai multe detalii despre avantajele rezultate pe fiecare palier și îți vom oferi și câteva sfaturi pentru a face alegerile corecte, în cazul în care dorești să achiziționezi o lustră LED.

Care este diferența dintre o lustră cu LED și o lustră normală

- Advertisement -

Vechile lustre pe care le-am avut cu toții acum câțiva ani și pe care le-am regăsit în locuințele vechi au fost foarte populare deoarece se fabricau în număr foarte mare, iar prețurile erau mereu avantajoase, chiar și sub 100 de lei.

Oamenii au realizat că lustrele vechi, bazate pe lumină incandescentă sau fluorescentă, produceau mai multe pagube decât beneficii. Pe lângă faptul că intensitatea luminii scădea pe măsură ce trecea timpul, becurile clasice produceau mai multă căldură decât lumină, iar acest lucru le făcea să fie mai vulnerabile și mai predispuse la scurtcircuit.

Totodată, aceste corpuri de iluminat nu se încadrau deloc în cerințele ecologice, fosforul fiind un material toxic, producător de neplăceri. Cireașa de pe tort era întotdeauna factura la lumină, care venea adesea destul de mare, acest lucru fiind datorat consumul mare de electricitate al becurilor clasice.

- Advertisement -

Spre deosebire de becurile incandescente sau fluorescente, lustrele LED se bazează pe un sistem electric și transformă majoritatea energiei în lumină, mai exact 90%. O lustra LED este mai rezistentă și va lumina întotdeauna mai puternic decât un bec obișnuit, aceasta fiind diferența principală dintre cele trei categorii de sisteme de iluminat.

Lustra LED – avantaje pe plan financiar

După cum spuneam anterior în articol, factura la curent era mărită de performanțele slabe ale becurilor clasice. Dacă alegi să-ți instalezi o lustră cu LED, nu vei avea parte doar de lumină mai puternică în interiorul locuinței, ci și de un preț mai redus la factura de curent.

În primul rând, o lustră LED poate rezista în timp, având o durată de funcționare de până la 50,000 de ore, asta însemnând că nu va trebui să cheltui prea mulți lei pentru achiziționarea altor becuri după ce ți-ai instalat o lustră LED.

Totodată, majoritatea tipurilor de lustre LED utilizează aproximativ 15% din totalitatea cantității de electricitate din locuință. Asta înseamnă un consum redus, care te va ajuta să tai din cheltuielile pentru lumină.

Lustra cu LED – o opțiune sustenabilă pentru locuința ta

Vorbeam anterior de faptul că becurile fluorescente conțin fosfor, un element toxic al tabelului periodic. Află că lustrele LED nu au în compoziție niciun fel de material toxic, acestea folosindu-se de un mini circuit electric pentru a emite lumină, asemănătoare cu cea naturală. Acest sistem nu prezintă niciun risc de supraîncălzire, așa cum o fac becurile incandescente, care au mai fost cauza incendiilor în trecut.

O lustră LED reprezintă astfel o soluție ecologică, fără emisii toxice, fără riscuri de poluare și fără risc de incendiu.

Lustrele LED – rustic, elegant, modern, neconvențional

O lustră LED se potrivește foarte bine atât în living, cât și în alte camere ale locuinței. Forma lustrei, intensitatea luminii și tipul de culoare sunt factorii esențiali la care trebuie să te gândești dacă vrei să potrivești sistemul de iluminat cu estetica camerei alese.

Pentru estetica rustică, ai nevoie de o lustră LED care să se potrivească cu obiectele decorative în stil cottage și cu mobilierul din lemn. Poți încerca un model de lustră LED în formă de pendul din lemn sau un corp din LED suspendat prin funie. În ceea ce privește culoarea luminii, ar fi indicat să alegi o lustră LED pe bază de lumina caldă, în nuanțe portocalii-roșiatice.

Tipurile de lustre LED care se potrivesc cel mai bine cu stilul elegant sunt cele în formă de candelabru sau cele în formă de stea, pentru că se potrivesc foarte bine cu alte elemente ale stilului opulent, cum ar fi vesela de porțelan, cabinetele fumurii sau mobilierul din MDF. Lumina caldă se potrivește și cu stilul elegant, creând o atmosferă luxuriantă în încăpere.

Pentru stilurile modern și neconvențional, cele mai bune lustre LED sunt cele care au o formă aparte și care se integrează foarte bine cu aparatele tehnologice din cameră. O lustră LED de la Ramax cu lumină naturală de 60 W este potrivită în astfel de contexte datorită formei sale nonconformiste. Lumina de culoare albă, rece este potrivită pentru o încăpere în stil modern.

Oferte de lustră cu LED de calitate premium – Electric14.ro

Dacă te-am convins și ești, în momentul de față, în căutarea unei lustre LED de calitate superioară, atunci ai putea să-ți îndrepți atenția spre site-ul Electric14.ro. Acolo vei găsi o gamă extinsă de lustre LED și mai multe informații despre fiecare produs în parte.

Indiferent de intensitate, culoare sau formă, Electric14 îți pune la dispoziție mai multe opțiuni din care poți alege, de la lustre LED care consumă mai puțin de 50 W, până la modele cu consum de peste 100 W. Prețurile diferă, de la 12 lei la 650 de lei.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -