Tendințe de decorare a dormitorului în 2023

0
359

Începutul de an vine cu noutăți în fiecare domeniu. În cazul amenajărilor interioare, noul an promite schimbări cât se poate de remarcabile: culori vibrante, materiale care asigură un grad înalt de confort, dar și obiecte decorative care transformă spațiul dintr-unul simplu într-unul cât se poate de instagramabil.

Așadar, hai să vedem care sunt tendințele de decorare în 2023 și cum poți adăuga noi accente în dormitor sau în oricare încăpere din locuință!

Tendințe design interior dormitor 2023

2023 aduce noutăți în ceea ce privește amenajările interioare, dar și intensifică prezența anumitor elemente. Observăm o schimbare a culorilor, a accentului pus pe decorarea pereților și menținerea stilului minimalist în amenajarea camerelor.

Fără îndoială, este anul inspirațiilor provenite din natură, asociate cu pete de culori vibrante, care reușesc să lase o notă impresionantă asupra decorului și, în același timp, plină de farmec.

1. Tapetul

Dacă până în prezent nu s-a pus atât de mult accentul pe prezența unui tapet în dormitor, în noul an va fi absolut necesar. Tapetul va fi indispensabil din dormitoarele în care se dorește respectarea trendurilor. Fie că se merge pe o variantă mai simplă, fie pe una mai nonconformistă sau mai plină de viață, cu siguranță va adăuga un nou accent dormitorului.

În general, tapetul schimbă aspectul camerelor, dar e foarte important să fie ales în funcție de stilul de amenajare, de dimensiunea camerei, dar și în funcție de restul elementelor din decor.

Atmosfera din dormitor trebuie să fie primitoare și deloc încărcată. Astfel, alege un model complex de tapet dormitor doar dacă dispui de un spațiu mai mare și neîncărcat vizual! Dacă dormitorul este de dimensiuni reduse, alege un tapet cât mai simplist și în nuanțe deschise, care au capacitatea de a lumina camera.

2. Culorile vibrante

În altă ordine de idei, nu trebuie să uităm că 2023 va fi și despre culori vibrante. Potrivit Institutului Pantone, culoarea anului este Viva Magenta, o nuanță aflată undeva între roșu și albastru, cât și la limita între cald și rece. Este o culoare „curajoasă, care transmite optimism și bucurie”, spune Leatrice Eiseman, directorului Institutul Pantone.

Astfel, dacă dorești să ții pasul cu tendințele noului an, asigură-te că adaugi această culoare în designul dormitorului, cât și în restul casei. Poți opta chiar pentru tapet dormitor cu accente de viva magenta sau pentru textile în această nuanță.

3. Accesorii inspirate din natură

O ală tendință a noului an constă în prezența materialelor organice, precum bumbacul, lâna, lemnul, ceramica sau argila. Contribuie la crearea unui spațiu confortabil, aduce mai aproape frumusețile naturii, accentuează armonia dintre elementele create de om și cele provenite din natură, ajută la instaurarea păcii și a sentimentului de liniște și calm. Astfel, alege pentru dormitorul tău elemente decorative din materiale organice și lasă natura să schimbe aerul din încăpere!

4. Mobilier stil minimalist

Pare că în 2023 accentul este pus mai mult pe elementele decorative decât pe mobilier în sine. Spunem acest lucru fiindcă noul an aduce în prin plan mobilierul în stil minimalist, care se caracterizează prin suprafețe simple, cu linii fine, care nu ies în evidență, dar care sunt practice. Chiar mai mult, se mizează pe mobilier multifuncțional, care împacă utilul cu plăcutul într-o manieră elegantă, deloc încărcată, dar practică.

În cazul dormitorului, este suficient să alegi patul, cele două noptiere și eventual un dressing foarte încăpător pentru depozitarea articolelor de îmbrăcăminte și a altor lucruri personale. Poți renunța la comoda de TV, cât și la alte etajere. Vei obține un decor minimalist, ideal pentru relaxare. Iar dacă simți nevoie de un accent de culoare, adaugă un tapet pe peretele aferent patului. Acesta va schimba radical aspectul încăperii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.