Putin și-a trimis oligarhul în Moldova! Goncearenko, proprietarul aeroportului Chișinău

1
774
Andrei Goncearenko, Moldova
Andrei Goncearenko împreună cu soția, iar alături proprietatea sa de zeci de milioane de euro din cel mai select cartier al Londrei - Foto: Facebook/Sorin Ioniță

Andrei Goncearenko este noul proprietar al aeroportului din Chișinău. Acesta este un miliardar rus apropiat de conducerea de la Kremlin.

„Andrei Goncearenko, noul proprietar al aeroportului Chişinău, cu nevasta şi casa lui din Eaton Park, Londra, zis şi Red Square pentru concentraţia de oligarhi ruşi. Omul a fost director la GazpromInvest și are doar în Londra cinci locuinţe pe care a plătit cam 300 de milioane de euro”, scrie Sorin Ioniță, Expert Forum, pe pagina sa de Facebook.

El susține că afacerea a fost al lui Plahotniuc, iar odată cu debarcarea acestuia de către ruși în înțelegere cu Uniunea Europeană, Putin și-a trimis oamenii la înaintare.

„Acestea sunt afaceri patronate, în perioada de glorie, de PDM, partidul-patriot şi pro-european susţinut de la Bucureşti, şi continuate tovărăşeşte de Dodon. Chiar şi anul ăsta o împingeau unii geniali strategi politici pe Maia Sandu să discute cu PDM, să facă o nouă majoritate, să-l dea jos pe Dodon. Ca şi când ar fi vreo diferenţă între Dodon şi PDM când vine vorba de vândut Moldova la ruşi”, a scris Sorin Ioniță.

Expertul în politici publice mai spune că Goncearenko își va cumpăra și cetățenia moldovenească prin programul „Cetățenie prin investiție”, o schemă inventată de PDM, prin catre poate finanța partide politice fără să încalce legea.

„În ultimii ani, aeroportul, fiind administrat de compania concesionară, s-a dezvoltat dinamic. Este clar că dezvoltarea în continuare a aeroportului ca un centru regional de transport între Europa şi Asia depinde de volumul şi stabilitatea investiţiilor atrase. Printre priorităţile mele se numără construirea unei noi piste de decolare-aterizare pentru avioanele de mari dimensiuni, precum şi a unui nou terminal, care va fi cel mai modern din regiune. Atragerea investiţiilor pentru realizarea acestor planuri este sarcina mea principală în calitate de nou participant. Avem mult de lucru. Scopul nostru este să majorăm numărul anual al pasagerilor până la 5 milioane în următoarea perioadă”, a declarat Andrei Goncearenko.

Din păcate, Republica Moldova e tot mai departe de Uniunea Europeană și de România, intrând tot mai adânc sub pulpana Rusiei.

1 COMENTARIU

  1. unul aresteaza oameni la noi in tara la sud …erdogan un porc ,altul la est ,alt bandit pune mana pe basarabia…!!!…suntem inconjurati numai de criminali si banditi ,imperiul rusesc si imperiul otoman..!!!!!!!!…oare n-o fi vreo legatura intre ei ???…au vazut ca drumul tarii e spre west,ce-au zis banditii acum pe ei prin orice mijloace…poate doar,doar….atentie !!!…la ilici,nastase,roman,voican&clanul mafiot bolsevic…ati vazut ca au inceput sa scoata capul ???…oare de ce ???…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here