miercuri, mai 22, 2024
AcasăNewsDictatorul Erdogan nu are spor în România! A treia extrădare refuzată de...

Dictatorul Erdogan nu are spor în România! A treia extrădare refuzată de Justiția de la București. Satrapul turc nu poate pune gheara pe președintele grupului educațional Lumina

-

Cererea de extrădare a președintelui grupului educațional Lumina, Fatih Gursoy, a fost respinsă de un judecător de la Curtea de Apel București. Este a treia tentativă eșuată a regimului Erdogan de a „pune gheara” pe cetățeni turci refugiați în România.

Fatih Gursoy (50 de ani) a fost ridicat marți dimineață de la domiciliu și dus la Parchet, în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile de la Ankara. Procurorul de caz a cerut respingerea extrădării lui Fatih Gursoy.

În cererea de extrădare, Gursoy era acuzat că ar conduce o „organizație teroristă”, că ar fi utilizator al aplicației Lock și ar fi imam pentru această organizație, având legături directe cu Fethullah Gülen, clericul turc refugiat în SUA. De asemenea, Gursoy este învinuit că are un cont la Bank Asia din Turcia.

„Președintele Școlilor Lumina din România, Fatih Gursoy, a fost ridicat în această dimineață de acasă de trei polițiști români, în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile de la Ankara. (…) Președintele Școlilor Lumina, în vârstă de 50 de ani, se află în România din 2011 și are acte de ședere pe termen lung, valabile până în 2022”, anunța marți dimineață instituția de învățământ, într-un comunicat remis presei.

- Advertisement -

Este al doilea caz în care un angajat de la Lumina este adus la Parchet.

Zilele trecute, o profesoară de engleză de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, Zeynep Bușra Șen, a fost de asemenea ridicată de acasă, tot în baza unui mandat de extrădare, care a fost respins ulterior de Curtea de Apel București.

„Este încă un abuz al autorităților turce, care continuă sâ-i vâneze peste tot în lume pe opozanții regimului dictatorial al lui Erdogan (…) Lumina Instituții de Învățământ respinge cu fermitate atitudinea autorităților de la Ankara, care au început o adevărată vânătoare a reprezentanților Școlilor Lumina, a căror activitate este legată doar de activitatea educațională. Ne exprimăm toată încrederea în instituțiile statului român, care respectă drepturile și libertățile cetățenilor”, se mai arată în comunicatul de presă difuzat de Lumina.

- Advertisement -

Prima şcoală Lumina a fost înființată în anul 1994, la Constanta, având doar clase liceale. În prezent, potrivit site-ului propriu, Lumina Instituții de Învățământ este un complex educațional format din:

  • trei licee: Liceele Teoretice Internaționale de Informatică București, Colentina și Constanța – cu învăţământ liceal și gimnazial)
  • o şcoală internaţională: The International School of Bucharest – cu învăţământ preșcolar, primar, gimnazial si liceal
  • şapte scoli internaționale Spectrum: două în București (Pallady şi Colentina), câte una în Constanța, lași, Cluj-Napoca, Ploiești și Oradea – cu învăţământ preșcolar și primar.

În toate aceste școli învață peste 5.000 de elevi români și de alte naționalități.

Demirkaya, Bușra Sen, Gursoy

Nu numai în România, profesorii turci sunt reținuți spre extrădare. Zilele trecute, un profesor turc din Bosnia-Herţegovina a fost reținut la cererea Ankarei, dar instanța din Sarajevo a respins solicitarea şi l-a eliberat pe profesorul Fatih Keskin.

În Turcia e prăpăd. Autoritățile din Ankara au emis săptămâna trecută mandate de reținere pentru 260 de persoane, pentru presupuse legături cu mişcarea Gulen, iar procuratura din İzmir a emis mandate pentru alte 221 de persoane.

Această prigoană este justificată de autoritățile regimului Erdogan prin faptul că persoanele vânate fac parte din gruparea lui Fethullah Gülen, acuzată că ar fi organizat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

În România, regimul Erdogan nu a convins niciun judecător să extrădeze vreun cetățean turc sub acuzația apartenenței la „organizația teroristă” a lui Fethullah Gülen. Înaintea celor doi profesori de la grupul educațional Lumina, și un ziarist turc, Kamil Demirkaya (de la publicaţia „Zaman România”), a beneficiat de decizia Curții de Apel Bucureşti, care a respins cererea de extrădare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Dictatura Erdogan, la vânătoare în România! Directorul Școlilor Lumina, ridicat de polițiști

* Dragoste și revoluție. Scrisoarea cutremurătoare a primei iubiri a lui Radu, puștiul de 17 ani împușcat în Piața Universiății

* L-am prins cu minciuna! Gelu Voican Voiculescu a încercat să-i acopere pe cei 60.000 de „turiști” sovietici din 1989, dar s-a făcut de râs

* Petre Roman a încercat o găinărie chiar de 22 decembrie: nevasta lui să cânte la concertul finanțat din „banii Revoluției”!

Un gest simbolic major: numele românilor uciși de gherila sovietică în 1989 sunt citite de ambasadorul Americii!

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. Iran & Saudi Kingdom:

    Your Time Recep Erdogan [Rahm Emanuel Chicago] is at End. Violation of equal rights and equal opportunities day by day and letting behind only hatress fury is considering only a form of autocracy. People of Turkey live in Freedom after you. Your Majesty… a true servant of it.

    United Nations New York

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -