marți, mai 21, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina„Dezastru epic“: ofensiva Rusiei, gândită în 4 faze, s-a încheiat fără să...

„Dezastru epic“: ofensiva Rusiei, gândită în 4 faze, s-a încheiat fără să treacă măcar de prima fază! Obiectivul era ocuparea a 13.000 km² și lichidarea grosului armatei ucrainene

-

Marea ofensivă a Rusiei, începută în ianuarie cu obiectivul de a ocupa 13.000 de kilometri pătrați din teritoriul ucrainean și să distrugă principala grupare de forțe a Kievului, s-a încheiat dezastruos, cu un eșec total, fără să reușească să treacă măcar de prima fază a planului, explică un important blogger militar german. Statul Major General al armatei Rusiei a gândit planul în 4 etape clare, angajând pentru aceasta resurse uriașe atât umane, cât și materiale, dar lucrurile au mers prost încă de la început.

Toate sectoarele atacate de ruși au continuat să reziste până în ziua de azi, la 3 luni după lansarea ofensivei, deși strategia era ca acestea să fie cucerite în cel mult câteva zile, pentru ca apoi străpungerile să fie exploatate în adâncime de forțele mobile.

Bloggerul militar german Tendar, urmărit de peste 167.000 de urmăritori pe Twitter, scrie că scopul final era cucerirea totală a regiunii Donbass, apoi fortificarea masivă a acesteia. În loc de asta, avansul rușilor a fost minim sau chiar inexistent, iar pierderile mari suferite le pun în pericol capacitatea de a păstra și pozițiile actuale.

Iată mai jos analiza bloggerului militar Tendar.

- Advertisement -

Planul Rusiei: ocuparea întregului Donbass, ofertă de încetare a focului și trasarea noii granițe pe noul aliniament ocupat

„Ofensiva rusă de iarnă a eșuat în totalitate. Putem vedea acest lucru în toate sectoarele. Indiferent dacă ne uităm la Vuhledar, Kreminna, Kupiansk, Zaporojie și, da, chiar și la Bahmut, avansurile rusești au fost mici sau chiar inexistente. Rusia a irosit o cantitate uriașă de resurse și nu a câștigat aproape nimic în schimb. Dimpotrivă, mai mult ca oricând sunt amenințați să piardă și ce dețin.

Pe baza tuturor tentativelor rusești am desenat hărți cu intențiile lor. Operațiunea, într-adevăr, a avut ca scop cucerirea întregului Donbass, precum și a tuturor zonelor de la est de râul Oskil. Cred că rușii intenționau să execute planul în 4 faze:

- Advertisement -

FAZA 1:

Lovirea și străpungerea liniilor ucrainene la Kupiansk, Kreminna, Bahmut, Avidiivka, Marinka și Vuhledar și încercuirea orașelor din această primă linie de apărare.

FAZA 2:

Înfrângerea rezistenței acestor orașe și înaintarea mai adânc în spațiul ucrainean. Începerea încercuirii celei de-a 2-a linii de apărare, mai ales a orașelor Kramatorsk și Sloviansk.

FAZA 3:

Spargerea rezistenței ucrainene la a 2-a linie de apărare. Preluarea controlului asupra Kramatorsk / Sloviansk, eliminarea tuturor unităților ucrainene rămase la est de râul Oskil și lansarea atacului asupra Pokrovsk și Dobropillia.

FAZA 4:

Atac și preluarea Pokrovsk și Dobropillia. Lichidarea tututor «buzunarelor» rămase și cucerirea restului regiunii Donetsk. Încheierea tuturor operațiunilor ofensive și fortificarea acestei poziții.

Concluzia politică:

Declararea victoriei și o ofertă de încetare a focului, cerându-se ca aceasta să fie noua graniță sau linie de contact. Zonele din Oblastul Harkov să rămână sub stăpânirea Rusiei, în schimbul păstrării de către Ucraina a orașului Herson și a orașului Zaporojie.

Dacă această operațiune rusă ar fi reușit, Rusia nu numai că ar fi câștigat 13.000 km² de teren, dar ar fi neutralizat și cea mai mare parte a armatei ucrainene.

Realitatea:

Un plan îndrăzneț care nu a reușit să depășească nici măcar faza 1. Dezastru epic pentru Rusia.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Adrian Năstase spune că Putin e vânat de „statul paralel european”, cu contribuția unei românce care l-a „abuzat” și pe el! Coruptul Năstase e furios că judecătoarea Iulia Motoc ar putea ajunge la Curtea Penală Internațională, după ce a fost și la CEDO

* Cum a deturnat PSD protestul fermierilor și l-a transformat într-o diversiune anti-UE. „Așa se clocește o nenorocire făcută să acopere o tâmpenie”

* România va pierde încă 1,4 miliarde de euro din PNRR dacă nu renunță la pensiile speciale, anunță Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene

* AUR, atacuri violente la adresa Ucrainei după dezvăluirea că George Simion s-a întâlnit cu ofițeri din FSB (KGB). Din comunicat lipsește dezmințirea întâlnirii cu agenții ruși

- Advertisement -

1 COMENTARIU

  1. In Belarus Putin a intervenit falsificand alegerile sa iasa gagicul sau Lukasenko. Daca acum doi ani iesea doamna aceea presedinte, Belarus era o noua tinta a Rusiei similara Ucrainei. Nu am nicio indoiala ca odata cu disparitia lui Putin va disparea si taranul de Lukasenko. Belarusii asteapta doar semnalul revoltei sa-i ia astuia gatul. In ceea ce priveste Rusia, toata lumea civilizata a vazut cat sunt de nesimtiti si golani rusii. Astia nu mai au ce cauta in lumea civilizata, banii lor sunt spurcati. Sa stea in cocina ca porcii ca asta si sunt. Animale neevoluate. Ucraina are o sansa istorica sa ii dea una peste bot acestui neam criminal, barbar si sadic. Daca era dupa Putin dadea cu nucleara peste toti ceilalti insa stie ca daca apasa butonul si el se duce dracului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -