Acasă Media Devine Digi 24 post TV generalist? Schimbări majore la televiziunea de ştiri...

Devine Digi 24 post TV generalist? Schimbări majore la televiziunea de ştiri a RCS&RDS

Postul TV de ştiri trece prin schimbări majore şi ar putea deveni o televiziune generalistă, scriu jurnaliştii de la Pagina de Media.

În prezent, grupul Digi nu are o televiziune generalistă, însă deține o serie de canale de nișă: DigiSport (pentru care are o serie de drepturi TV pentru competiții sportive), Film Now (post de filme), Digi Life, Digi World și Digi Animal World (de documentare).

“Stația și-a consolidat poziția ca televiziune de știri care pune în lumină informația relevantă pentru telespectatori, abordând diverse formate TV. Acest lucru este demonstrat și de poziționarea, în 2018, ca o sursă de informare credibilă, în România, potrivit studiului Digital News Report, realizat de Reuters Institute și Universitatea Oxford.”, este poziţia oficială a postului TV, trimisă publicaţiei amintite ca răspuns la întrebarea „Va deveni Digi 24 un post generalist?”

Informațiile vin într-o perioadă în care Digi 24 trece prin mari frământări:

  • La sfârșitul săptămânii, au fost desfiinţate staţiile locale Digi 24. Postul TV de ştiri avea stații locale la Oradea, Timișoara, Craiova, Cluj, Brașov, Constanța, Galați și Iași.
  • Totodată, cea mai mare parte a contractelor pe perioadă determinată nu au mai fost prelungite. Tudor Mușat, unul dintre principalii prezentatori ai Digi 24, şi-a încetat colaborarea pentru emisiunea „24/7”. Alături de el, pe lista de plecări ar mai figura Francesca Simionescu (social), Mihaela Brăzdeș (social), Arina Delcea (politic), Cristi Popa, George Simionescu (producător) și Andra Timu (editor).

CITIŢI ŞI:

Două dintr-o lovitură. Digi 24 închide şi staţiile locale, după valul de plecări cu jurnalişti, editori, producători!

Val de plecări din Digi 24. Tudor Muşat (realizator 24/7), cap de listă. Zvonuri privind închiderea staţiilor locale ale postului TV de ştiri

loading...

1 COMENTARIU

  1. Foarte rau, asta e atac la libertatea presei, insa nu in mod direct ci prin santaj asupra patronilor. Se pare ca foarte deranjanta era emisiunea „Romania furata”, la care vor sa renunte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările