Cea mai bună radiografie a primăriţei Capitalei. 562 milioane de euro, tocate prin companiile municipale! „Pleacă, Firea! Mergi la TV și ceartă-te live, zi de zi, cu toți PSD-iștii!”

0
5563

Vreţi o imagine sinceră a Bucureştiului, azi? Un adevăr de simplu cetăţean, dincolo de propaganda televizată pe care o practică în special „politicienii roşii”? Citiţi atunci radiografia de mai jos făcută de Ana Ciceală, consilier general la Capitală. Ea le arată bucureştenilor ce se ascunde în spatele disputei televizate dintre Gabriela Firea şi Liviu Dragnea: un oraş pe cale să se facă praf din interior, prin dezastre precum RADET, trafic, poluare, apă etc. Apelul consilierei USR e al tuturor celor care nu mai înghit acst spectacol care îngroapă o lume:

„Pleacă Gabriela Firea, lasă primăria București și mergi la televizor și ceartă-te, dacă asta vrei, live, zi de zi cu toți PSDiștii! Aceasta ar fi un lucru cu adevărat bun pentru bucureșteni, anume să pleci.”

Iată bilanţul unei primăriţe-dezastru, făcut de Ana Ciceală (foto jos):

1. RADET în insolvență, galopând spre faliment. Reabilitare rețea termică 2017 și 2018 = 15 kilometri, din 3000 km necesari la reabilitare.

2. Firea a achiziționat pentru noi autobuze de 111 milioane EURO foarte proaste, #rebutokare, care s-au dovedit deja mai proaste decat Mercedes-urile vechi de 12 ani.

3. La cele 19 spitale se sifonează din greu bani publici pe construcții noi de secții și achiziții de aparatură. Bani care ar trebui să meargă la oameni și copii bolnavi, dar merg la contractori. Nici nu mai știu câte sesizări am primit de la medicii disperați de furturi de la spitalele administrate de managerii puși de Firea. Secțiile existente sunt de multe ori infestate de bacterii intraspitalicești nedeclarați de aceeași conducere.

4. Poduri, Pasaje și Supralărgiri

– Niciun proiect de anvergură început în mandatul ei. Singurul proiect terminat, care deja avea 7 ani de construcție, este linia de tramvai de pe Liviu Rebreanu.

Străzile ȘI trotuarele sunt pline de gropi, deși contractul de mentenanță străzi este atribuit de ea către Strabag Straco, ne costă 200 milioane de euro, plățile curg iar noi tot cu gropi rămânem.

– În schimb, Compania Municipală NELEGALĂ Străzi, Poduri și Pasaje are 450 de angajați, cei 7 membri ai CA iau fiecare câte 15 000 EURO pe an, directorii câte 2500 EUR net pe lună și a cheltuit pe salarii în 2018 nu mai puțin de 4,7 milioane EURO. Fără nicio realizare.

5. Firea a trimis în 2018 către gaura neagră de înghițit banii bucureștenilor 562 MILIOANE DE EURO, către ”Companiile municipale”, înființate nelegal!

Este de patru ori suma din bugetul total pe 2018, și acela sifonat, de la spitale și școli!

6. Bugetul pe instituții de cultură în București a fost de 100 milioane EUR. E bine că se duc bani la cultură, dar ați simțit că ați fi beneficiat de servicii culturale în valoare de 100 milioane euro în 2018? Probabil că nu.

7. Stimulentele, adică banii luați de la investiții adevărate în infrastructură, și virați în contul oamenilor de primărie, lunar, sau dați sub formă de vouchere, se duc undeva la 80 milioane de EURO!

8. Execuția dumneaei pe capitolul dezvoltare probabil va fi cea mai mică din istorie (undeva la 15 %), deși a beneficiat în ultimul an de cel mai mare buget din istoria PMB.

Oare faptul că primarul nu muncește decât pentru sine, camarila de Voluntari și imaginea sa publică și își petrece timpul în certuri ”pe ciolan” cu Liviu Dragnea, ne va încălzi iarna viitoare sau va ține loc de muncă și investiții adevărate?

Și pot continua la nesfârșit.

Pleacă Gabriela Firea, lasă primăria București și mergi la televizor și ceartă-te, dacă asta vrei, live, zi de zi cu toți PSDiștii! Aceasta ar fi un lucru cu adevărat bun pentru bucureșteni, anume să pleci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here