Procurorii au tărăgănat 3 ani trimiterea în judecată a doi mafioți care au atacat cu cocktailuri Molotov funcționari ai statului

1
1472

Doi indivizi periculoși, care au atacat cu cocktailuri Molotov funcționarii care-i amendaseră, au fost trimiși în judecată, de procurorii de la Parchetul din Suceava, abia după 3 ani! În tot acest timp, autorii atacului mafiot au fost liberi, relatează Monitorulsv.ro.

În mod incredibil, această faptă, care se putea solda cu uciderea inspectorilor de la transportul rutier Suceava, a fost încadrată de procurori doar la infracțiunile de “distrugere” și “ultraj”.

Cei doi indivizi erau nemulțumiți că au fuseseră amendați cu 14.000 de lei de către inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier Suceava.

Drept răzbunare, ei i-au atacat pe funcționari, aruncând în mașina acestora cu un cocktail Molotov. În momentul atacului, unul dintre inspectori era chiar în mașină, iar celălalt se afla în imediata apropiere a vehiculului.

Fapta s-a petrecut acum peste 3 ani, la începutul lunii mai 2017, dar procurorii au ținut dosarul până în 2020!

Până la urmă, procurorii s-au hotărât să-i trimită în judecată pe cei doi făptași, Gheorghe Boiciuc și Constantin Muscaliuc, din comuna Dărmănești.

Atacatorii și-au scos plăcuțele de înmatriculare de la mașină și s-au mascat, pentru a nu fi identificați. Flăcările au avut 1,5 metri înălțime

Modul în care au acționat cei doi arată că n-a fost vorba de o întâmplare, ceva petrecut la nervi, ci de o tentativă premeditată de asasinat.

Boiciuc și Muscaliuc au pornit în căutarea agenților după ce s-au mascat și au scos plăcuțele de înmatriculare ale mașinii pe care o conduceau. I-au găsit pe funcționari într-un loc mai izolat și au aruncat sticla incendiară înspre ei. Recipientul a lovit geamul lateral al autospecialei de serviciu în care se afla unul din cei doi inspectori.

Norocul inspectorilor a fost că sticla incendiară azvârlită din mers de bandiți a ricoșat din geamul lateral al autospecialei, iar lichidul inflamabil nu i-a atins

”Sticla a lovit geamul lateral al autospecialei, explodând la impact, iar părți din aceasta au ricoșat în fața autovehiculului. Substanța inflamabilă s-a extins pe asfalt unde a ars cu flacără de circa 1,5 metri înălțime, circa 10 minute, rezultând distrugerea geamului lateral stânga şi degradarea zonei lateral stânga spate, acţiunea inculpaţilor ameninţând integritatea fizică a doi inspectori ISCTR, care se aflau în timpul exercitării atribuțiunilor de serviciu – unul se afla în interiorul autospecialei, iar celălalt se afla în proximitate, lângă autospecială”, scrie în rechizitoriul citat de Monitorulsv.ro.

Scandalos este că mafioții Boiciuc și Muscaliuc – un evident pericol pentru societate – au fost “cercetați” de procurori, în toți acești trei ani, în stare de libertate. Mai mult decât atât, și acum, ei sunt judecați tot în libertate.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Robert Negoiță și-a plimbat iubita prin China pe banii Primăriei! A cazat-o la hotel de 5 stele

1 COMENTARIU

  1. Justitie de Romania!!!! S-a iesit degeaba in strada pentru independenta jusitiei, astia sunt vanduti cu trup si suflet mafiotilor, pai altfel cum sa mai pape si gurita lor ceva in plus si netaxat!!!! Ca tot nu se confisca averile facute ilicit!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here